ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Merkel şi UE nu au decît şansa de a adera energetic la Moscova. Washingtonul şi Berlinul vor intra în coliziune directă. Un război economic între americani şi germani, înseamnă terminarea NATO şi evident o nouă harta geopolitică.

Merkel şi UE nu au decît şansa de a adera energetic la Moscova. Washingtonul şi Berlinul vor intra în coliziune directă. Un război economic între americani şi germani, înseamnă terminarea NATO şi evident o nouă harta geopolitică.

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 
 
Pe 15 Iunie, Congresul a votat cu 98-2, continuarea şi înăsprirea sancţiunilor împotriva Rusiei, ceea ce în mod direct înseamnă lupta americanilor pentru suspendarea conductei petroliere Nord Stream 2, care va trebui să fie amplasată sub Marea Baltică şi care ar dubla capacitatea Gazprom de a livra petrol către UE. 
Este o conducta a cărei finalizare costă aprox. 9,5 miliarde de dolari şi este finanţată de: UNIPER şi WINTERSHALL din Germania, OMV din Austria, ENGIE din Franţa şi SHELL care este anglo olandeză. Toate aceste companii uriaşe petroliere, operează în Rusia şi au semnat contracte cu Gazprom şi cu siguranţă vor extinde cooperarea economică cu Rusia. 
Cu puţin timp în urmă, Ministru de Externe german şi Cancelarul austriac au emis un comunicat comun, în care au vrut să atragă atenţia Americii că orice intervenţie împotriva Rusiei, îi poate lasa în întuneric pe germani şi pe austrieci:”Furnizarea de energie către ţările UE este o problema a europenilor, NU a SUA, iar sancţiunile politice impuse nu trebuie să fie legate de interesele economice…” şi toate aceste aspecte pot “conduce la o evoluţie negativa a relaţiilor UE cu SUA…” 
Practic, noile sancţiuni care sînt avute în vedere de SUA, împotriva Rusiei, îi anunţă pe europeni că trebuie să cumpere petrol şi gaz scump de la Americani pentru a avea “pace” în Europa, în loc să cumpere petrol şi gaz ieftine de la ruşi si sa aibă o relaţie constructiva şi de perspectiva cu Rusia. 
Practic, americanii au declarat război commercial Rusiei, prin intermediul acestor sancţiuni, care sînt indirect impuse europenilor, iar Merkel nu mai are decît o carte în mînă şi anume sa il ameninţe pe Trump cu promovarea în continuare a relaţiei cu Preşedintele Puţtn şi Rusia şi ieşirea din NATO în final. Este singură ei soluţie de a continuă relaţia dintre UE şi America. Fără discuţie că va fi greu ca Merkel să îngenuncheze boşorogii războinici şi fără raţiune din Congresul American, pentru care razboiul cu Rusia este obiectivul vieţii lor, promovat prin Media Jewmericana. 
Rusia nu mai este nevoie sa il convingă pe Trump de prostia politicienilor americani ci vor încerca să o facă ţările UE. Germania déjà condamnă SUA de boicotarea contractelor firmelor europene cu Gazprom, pentru a-şi impune petrolul american dar si cel saudit şi în general din statele din Golf, aliate în ale terorismului internaţional cu America şi Israel. 
Totul va degenera pînă la urmă în ieşirea europenilor din NATO, ceea ce nu este departe de dorinţa lui Trump. Însă naivii polonezi, că să nu le spun altfel, au semnat un contract cu America pentru cumpărarea de echipament militar în valoare de aproape 8 miliarde de dolari şi ruptură în cadrul UE pare mai evidenţă decît oricînd. Va rămîne numai România cu perversii care o conduc, să se supună regulilor tuturor şi să devină cel mai sigur un depozit de armament, o ţară cu preţuri la energie incredibil de mari şi vasală tuturor celor care doresc să arunce gunoiul produs, pe un teritoriu al nimănui, aşa cum văd ei România şi pe prostii care o conduc. 
Pe de altă parte, americanii arată cu degetul amenintator către Germania, pentru că îndrăzneşte să aibă relaţii comerciale cu Rusia, în felul acesta ”subminînd securitatea şi interesele economice ale Europei Centrale şi Estice”, după cum au anunţat în presa americană, răspîndacii jewmericani. 
Întrebarea este: De ce parte sînt perversii polonezi, în situaţia în care practic ei lupta împotriva Germaniei şi trec de partea Americii, preferînd practic sancţiuni financiare pe care şi le autoimpun din prostie. 
Pe de altă parte, ”meşterii” americani, impunînd sancţiuni Rusiei, vor îngropa pentru totdeauna peste 2 miliarde de dolari care ar fi fost cîştigaţi de Ucraina în urmă construcţiei şi exploatării conductei Nord Stream 2, asta în situaţia în care economia Ucrainei este în colaps total…. 
Pe lîngă Polonia, se mai opun acestei conducte şi alte ţări falimentare din UE, cum ar fi Ţările Baltice, care depind în proporţie de 100% de gazul rusesc, dar cred în prostia lor că pot renunţă la el şi vor primii ajutor de la americani, care nu au ajutat pe nimeni, ci au distrus tot pe unde au trecut, că nişte termite. 
Nu este prima oară cînd America declara război commercial Germaniei şi ar trebui să ne amintim de acordul commercial dintre RFG şi URSS, din 1978 care fusese semnat pe o durata de 25 de ani între Germania Federală de atunci şi URSS şi prin care Helmut Kohl dorea să construiască “Casă Europeană”, împreună cu URSS. În mod strategic, acest acord energetic includea un triunghi al transportului petrolului şi gazului, între Moscova, Teheran şi Bonn, dar Administraţia Carter a luptat din răsputeri şi a proferat ameninţări grave de război commercial la adresa Germaniei Federale, dacă vor accepta acest acord să devină funcţional. 
Deci întîlnirea dintre Trump şi Preşedintele Putin a avut cu siguranţă în vedere acest aspect extrem de important, care din start elimina o mare parte a influenţei americane în Europa şi crează o nouă Europa alături de ruşi, lăsînd companiile petroliere din Golf şi pe americani în poziţie de outsiders, ceea ce nu are cum sa convină SUA, mai ales în situaţia economică actuală, devastatoare. 
Unde va conduce această situaţie conflictuală din interiorul UE şi cu cei din afară Uniunii, dar extrem de influenţi? Fără discuţie la un conflict deschis între Comisia Europeană, pe de-o parte şi germani, austrieci şi ruşi, pe de altă parte. 
Situaţie extrem de dificilă şi cu implicaţii majore, dar după cum vedeţi, asul este la Kremlin şi nu prea sînt soluţii, pentru că americanii au dus lucrurile în extrem, lăsînd să se înţeleagă că există două variante şi anume pacea şi vasalitatea UE faţă de America sau război şi migraţie de refugiaţi în vederea distrugerii Europei, coordonată de America, în cazul acceptării colaborării cu ruşii…. Asa cum everii ne ofera in presa si peste tot, doua variante in colaborare cu ei si anume, EI sau ARABII, prostind milioane de oameni si creind un conflict la nivel global de care profita. Cu siguranţă, Preşedintele Putin va crea breşa diplomatică necesară să stingă acest conflict, însă problema cea mai mare o constituie vulturii boşorogi din Congresul America si boicotarea oricaror propuneri legislative ale lui Trump catre Congres, ceea ce il face pe liderul american sa para inutil pentru americani. 
Evoluţia lucrurilor după Hamburg va fi extrem de interesantă…. Deocamdată, un singur învingător – Preşedintele Puţin şi Rusia... 
Pe acest fond. Trudeau, un trubadur al politicii mondiale, dansator si petrecaret, doreste sa coopereze in acorduri “free trade”(CETA) cu UE, sa ramina si in NAFTA, sa fie inclus si in Transpacific si sa se roage tot globul de el pentru a colabora… La fel ca si liderii romani, el traieste un vis si va fi trezit din el foarte curind... 
 
Adrian Coşereanu 
Last Updated on Friday, 07 July 2017 21:16  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Inchiderea Canalului Suez,care este probabila in urma a ceea ce se intimpla in Egipt,ar crea un dezechilbru mondial.Navigarea din Arabia Saudita pina in Texas ar dura cu 12 zile mai mult decit acum, pentru tancurile petroliere.Peste 8% din trasportul maritim mondial se desfasoara prin Canalul Suez.Parcurgearea lui, de catre petroliere in general,din Peninsula Aarabica pina la New York scuteste 30% din drum,la fel o reducere de 57% o pot realiza in cazul unui transport de petrol catre Franta si peste 42% pentru Olanda.In fiecare zi,prin Canalul de Suez trec peste 2,2 milioane de barili de petrol catre tarile lumii.In 2009,prin Canal au trecut 17.228 nave comerciale si tancuri petroliere.Impactul inchiderii lui il vom simti fiecare dintre noi in buzunar.