ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Poate fi numită “civilizaţia vestică” că fiind una civilizată, în faza actuală a capitalismului? Oare ar trebui ca Estul Europei să păstreze civilizaţia vestică? Religie şi civilizaţie…

Poate fi numită “civilizaţia vestică” că fiind una civilizată, în faza actuală a capitalismului? Oare ar trebui ca Estul Europei să păstreze civilizaţia vestică? Religie şi civilizaţie…

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 
 
Discutăm tot mai mult de un conflict al civilizaţiilor, al religiilor, al mentalităţilor şi nu în ultimul rînd, al raselor umane, chiar dacă toate sînt mascate pervers sub mantia poleită a capitalismului mizerabil “modern”… 
Discutăm de conflictul dintre Islamism şi creştinism, dar nimeni dintre aleşii din clasa politică nu vrea să îl rezolve şi să cheme în emisiuni televizate şi preluate de agenţiile de presă, pe cei responsabili, pe liderii religioşi şi politici, să vedem opiniile lor. 
Nimeni nu vrea să înţeleagă faptul că starea precară a economiilor capitaliste, duce biserica în situaţia dominant fortata, în situaţia în care politicienii o folosesc ca o pavăză împotriva chiar a celor religioşi cu dragoste şi respect faţă de Dumnezeu. Religia a devenit în capitalism, o afacere la îndemînă unui grup de infractori, care aşa cum se laudă cu democraţia şi cu partide de stîngă şi de dreapta, neexistînd nici de o parte şi nici de altă, aşa se laudă cu perceptele religioase, pe care nu numai că nu le respectă, dar cu perversitate ne îndeamnă pe noi să le respectăm. 
Nimeni nu vorbeşte despre capacitatea de schimbare ideologică şi adaptarea la viaţă nouă, la evoluţie, a Islamului. Poate o religie cum este Islamul, şi care deţine aprox. 2 miliarde de adepţi, să se schimbe, iar în ţările care o îmbrăţişează, constituţia, sistemul economic şi cel politic să determine viaţă popoarelor şi NU religia să fie Constituţie? 
Da, în lumea islamică, nu este nici un secret, Religia este Constituţie iar vestul doreşte în mod pervers să schimbe Religia islamică, pentru a schimbă Constituţia sau invesr, prin razboaie controlate sa isi duca marionetele la putere care sa schimbe Religia, dar nu o spun sub nici o formă acesti lideri vestici. 
Se poate aşa ceva? Se poate discuta cu liderii religioasi islamici o asemenea varianta, în care Religia islamică să poată fi aliniată cu realităţile actuale?
 
Se poate discuta cu liderii religioşi afacerisiti creştini să renunţe la afaceri şi să i se spună lui Papa, care are peste 4 miliarde de susţinători, si ca ar trebui să îşi îndrepte aceşti susţinători către “lupta” împotriva războiului? Poate să i se spună Vaticanului adevărul? Îl acceptă? Oare creştinismul de Duminică dimineaţă, este ceea ce ne trebuie? Oare lipsa tinerilor din bisericile creştine, nu este un răspuns la faptul că sînt sătui de politică capitalistă mizerabilă, care se practică de către preoţii creştini în cea mai mare parte? 
Întrebări grele şi la care nu se caută răspuns, pentru că cei care ar trebui să le scoată în faţă, nu au interes, ei dominînd prin bani şi utilizînd religia cînd le convine că pîrghie de supunere a populaţiilor, iar cei care ar trebui să răspundă, nu sînt întrebaţi… 
Aş dori să văd şi chiar să particip la o întîlnire sau chiar un forum serios pe Internet, în care să fie cooptati tinerii si sa îşi spună cuvîntul lor legat de religie şi cum interferează cu viaţă lor cotidiană. 
Se poate aşa ceva? Se doreşte aşa ceva? 
Deci, în timp ce religiile creştine se separă una de altă, este evident ca religia islamică determina politica? Şi atunci, aş întreba: Pe ce fond religios poate supravietuii acest capitalism “modern”? Analiză foarte dificilă dar care dacă ar fi făcută, ar putea aduce în faţă noastră multe lucruri interesante. 
Să privim unde NU funcţionează acest capitalism şi unde funcţionează şi chiar oferă creşteri economice determinante. Capitalismul mult iubit de vest şi chiar de unii din est, NU funcţionează în ţările dezvoltate şi vedem în acest sens înteţirea demonstraţiilor anticapitaliste în emisfera vestică. 
NU acelaşi lucru, acest tip de demonstratii, îl vedem în ţările majoritar musulmane cu economii capitaliste, pe creştere economică semnificativă. 
În America, creşterea economică este de aprox 1%, în ţările vest europene între 1 şi 2%, ceea ce înseamnă că nu ţin pasul nici cu o eventuală creştere demografică. Ne îndreptăm privirile către sud estul Asiei şi vedem ţări musulmane majoritar, în primul rînd Indonezia, cea mai mare ţară musulmană de pe glob, care are creşteri economice marcante, pe fond capitalist, dar nu crony capitalist. De ce nu crony capitalist? De ce funcţionează cu mult mai bine acest capitalism pe fond islamic dur, deschis şi fără compromisuri? De ce nu se explică oamenilor că începînd din 1979, au luat fiinţă băncile islamice care domină circuitul financiar în aceste zone şi mai ales de ce nu li se spune dacă funcţional, aceste bănci islamice ar fi putut duce la Recesiunea şi criză financiară globala de proporţii începută în 2008? Cu siguranta nu s-ar fi putut intimpla.  De ce nu avem o imagine a faptului că în acest moment, aceste bănci islamice deţin 7% din tranzacţiile financiare mondiale(enorm de mult pentru aşa o perioada relativ scurtă şi piedicile puse de sistemele bancare traditionale)? 
Revenind la actualitate, putem spune că nu weste o coincidenţă faptul că Trump a făcut prima lu vizită în Polonia şi a alocat o mare parte a discuţiei în direcţia religioasă, enuntind nunele Papei Ioan Paul II de mai multe ori în cuvîntare. 
Trump spunea ca Polonia a luptat împotriva nazismului şi comunismului şi a cîştigat de fiecare dată, iar acum este în faţă unei lupte existenţiale împotriva islamismului. 
Oare nu este o greşeală enormă a lui Trump, să pună termenii discuţiei în acest fel si sa compare un comunism, de care el nu ştie nimic şi nici că nu a existat în estul Europei, un Nazism împotriva căruia a luptat un întreg globul si sa le compare cu lupta împotriva islamismului??? 
Emisfera vestică trebuie să înţeleagă faptul că deţinînd arme este un aspect, dar deţinînd arme în dorinţa de a le folosi este un alt aspect şi eu cred că de aici trebuie să plecăm. Să nu uităm că băncile islamice NU OFERĂ ÎMPRUMUTURI BANCARE PENTRU CONSTRUIREA DE ARMAMENT, PENTRU JOCURI DE NOROC, PENTRU PRODUCEREA DE DROGURI SAU COMERCIALIZAREA LOR, PENTRU MECANISME BANCARE SPECULATIVE, PENTRU PRODUCEREA ŞI COMERCIALIZAREA BĂUTURILOR ALOCOOLICE ŞI ANUMITE TIPURI DE ALIMENTE, CUM SÎNT CELE PRODUSE DIN CARNE DE PORC… 
Ce se întîmplă de partea cealaltă, a creştinismului şi sistemului bancar din ţările dezvoltate? Complexul industrial militar în legătură strînsă cu cel bancar, în multe ţări capitaliste dezvoltate, DEŢINE O PONDERE MAJORĂ ÎN PIB-UL ŢĂRILOR RESPECTIVE, DECI IN ECONOMIA ŢĂRILOR OCCIDENTALE. 
De ce? Spune religia creştină că aşa trebuie să fie sau religia este doar mînă lungă a politicii capitaliste în favoarea unui grup de infractori politici şi corporatişti vestici? 
Trump spune că, creştinismul şi modul de gîndire curat pe care îl impune el, este drumul nostru în viaţă şi trebuie să îl apărăm… Cum, întreţinînd economii prin producerea de arme şi vînzîndu-le ţărilor islamice, care nu le pot produce datorită religiei islamice şi imposibilităţii de a lua împrumuturi bancare pentru construirea acestor arme? Vrea Trump să apere creştinismul, semnînd peste tot, de la Polonia şi pînă în Arabia Saudită, contracte, numai şi numai de vînzare de armament învalori incredibile? 
De ce nu a discutat un comerţ alimentar, de tehnologie utilă popoarelor, de extindere a reteleleor de Internet, de producţie în unităţi economice mixte…? Oare nu ar fi fost mult mai aproape de creştinism şi ar fi dat o mare palmă islamismului? 
Tot Trump spunea la Varşovia:”Avem încredere să ne respectăm valorile cu orice cost?” Şi, care ar fi costul stimate Domnule Trump? Cine controlează costul pe care noi trebuie să îl plătim pentru a ne apară graniţele de “năvală islamică” generată de SUA prin războaie nimicitoare în zonele musulmane? 
Mai departe, Trump spunea: “Avem noi dorinţa şi curajul prin care să ne păstrăm civilizaţia în faţă celor care doresc să ne-o distrugă?” Păi, cum ar definii Trump “curajul” şi cine şi de ce vor să ne-o distrugă? 
Cred că Trump ar putea găsi răspunsul chiar în Estul Europei, după această măscăreală de cuvîntare, care s-a dorit a fi una dura şi convingătoare. 
În Europa, se trăieşte o adevărată ‘invazie musulmană’, cu oameni disperaţi care îşi leagă viitorul lor şi al copiilor de pacea relativa din vestul Europei, oameni care nu ştiu nimic despre ce PIB au ţările în care merg, ce fel de industrie este dominantă, ce sisteme de asigurări sociale au aceste ţări şi cum le pot accesa, cît de importantă este religia creştină şi cum pot fi ei priviţi, ce infrastructură au aceste ţări în care ajung ei şi aşa mai departe. Ei ştiu că acolo este pace şi că războiul de la ei a fost generat de către emisfera vestică, acolo unde se află şi ţările în care se deplasează ei în contingente enorme, dar nu în SUA, care este generatoarea principala a acestei migraţii, iar Trump îi învaţă pe europeni cum să se apere de această invazie. Este că şi cum un pompier ţi-ar da foc la casă şi cînd arde cel mai puternic, vine si te învaţă cum să foloseşti furtunul pentru a atenua pierderile…. 
Politicienii vestici şi chiar unii din est, se întreabă retoric, în faţă popoarelor: “În ce direcţie merge Europa? Doriţi să plîngeţi soarta copiilor voştri în viitorul apropiat?” 
Păi, se pare că însăşi aceşti politicieni capitalişti de ambele părţi ale continentului, doresc sa dea o nou direcţie distructiva Europei şi copiii noştrii să plîngă. Cum pot ei gindii că la cîteva mii de kilometri, poate chiar mai puţin, în lumea islamică, ei vor aviza bombardamente în care vor murii copii, vor plînge părinţi, vor murii părinţi şi vor trăi copii schilodiţi, din ajutorul unor alţi amărîţi, iar creştinismul ar trebui să ne arate cum pe acest fond, noi am putea şi trebuie să ne apărăm copiii şi valorile? 
Asta spune creştinismul, să îi bombardăm pe alţii de alte religii pentru a umple buzunarele unor infractori din industria militar bancară vestică? Nu am ştiut acest lucru? Curios…! Şi atunci, care este religia care promovează pacea, toleranţă, respectul şi colaborarea? Poate niciuna, dar deocamdată vestul dezvoltat se prevalează de creştinism fără ruşine, intinind chiar imaginea noastră, a celor ce mergem periodic să depunem o luminare la biserica şi ne rugăm pentru morţii noştrii şi pentru cei vi pe care îi iubim. 
Mai mult, cu cîteva zile în urmă, UE a anunţat că va pedepsi Polonia, Ungaria şi Cehia, pentru că nu acceptă refugiaţi musulmani, aşa cum Comisia Europeană a decis în 2015. Dar, nimeni nu întreabă acest vest pervers: Dar noi cînd am intrat în UE, nu am semnat nici un acord în acest sens şi este suficient că am fost tirirti într-un conflict militar inutil prin care nu ne apărăm nici pe departe zona noastră sau ţările noastre? 
Citesc cuvîntările de la Visegrad, ale politicienilor din estul Europei şi mă gîndesc cine alimentează această diviziune de proporţii dintre est şi vest în Europa, dintre Eruopa şi lumea musulmană, dintre Europa de Est şi lumea musulmană… La Visegrad, a fost o puternică tendinţa ca civilizaţia islamică să fie privită ca o ameninţare la adresa Europei Creştine… 
 
 
 
Dacă în Europa de Vest, creştinismul a fost ţinut de către politicieni departe de opinia publică, în momentele cînd ei trebuiau să îşi rezolve afacerile şi a fost băgat în faţă cînd au trebuit să îşi acopere măgăriile făcute şi chiar restrictiile asupra creştinismului au fost create prin reguli ale UE, în estul Europei, biserica şi creştinismul nu pot fi încă furate şi controlate în totalitate de lumea politică şi au un caracter mult mai puternic şi patriotic, decît în vest şi chiar decît a avut creştinismul vreodată în această zona estică a continentului. 
De ce această diferenţa de a vedea creştinismul între vest şi est în Europa, în timp ce politicienii vestici îndeamnă estul european la ura împotriva altor religii şi în special împotriva Islamului, ştiind că impactul creştinismului în est, este cu mult mai mare şi de nedeturnat? 
 
 
Publicaţiile catolice din SUA, întreabă pe prima pagină dacă există în Europa de Est o “Redeşteptare a Creştinismului”. Slovacia a aprobat o lege în Parlamentul ţării, prin care elimina posibilitatea că Islamul să devină o religie oficială a statului slovac. 
 
 
În Europa de Est şi Centrală, ţările din acesta zona înţeleg că multiculturalismul promovat de vest (de foarte mulţi ani din raţiuni economice şi promovarea sclavagismului modern, a mîini de lucru ieftine şi supunerii maselor), este reţeta pentru atacurile teroriste şi estul continentului îi tarteaza sub formă asta pe “cotropitorii” islamişti controlaţi. 
 
 
Dar să vedem cum arată statisticile, pe care sînt sigur că mulţi nu le au în vedere sau nu le cunosc. În Polonia sînt 0,1% musulmani, cei mai mulţi fiind în comunităţile vechi de tătari, în UK sînt puţin peste 5%, în Franţa 9% din populaţie, iar în Bruxelles, capitală UE…sînt peste 25% musulmani şi numărul lor creşte continuu, exact de acolo de unde esticilor li se dau indicaţii de ura religioasă…. 
Mizeriile de politicieni din vestul Europei acreditează ideea că estul continentului nu înţelege cultură vestică, dar eu cred că o înţeleg foarte bine şi mai mult, estul a dat dovadă de faptul că vrea pacea, chiar oferind cel mai mare procent din PIB-ul lor pentru NATO, chiar dacă organizaţia este un circ internaţional, dar ţările din Estul Europei au dorit să apere pacea în timp ce ţările bogate din Vest, au oferit cu mult mai puţin, procentual, din PIB-ul lor pentru NATO, care se presupune a fi un oraganism militar de apărare şi aşa a fost înţeles( greşit şi naiv) de Estul Europei. 
Cultură şi securitatea naţională merg mînă în mînă în orice societate, iar dacă liderii societăţii vor privi în mod serios propria cultură şi civilizaţie, poporul va fi gata să le apere pe amîndouă. Deocamda, în capitalism, atît cultură cît şi securitatea naţională a ţărilor capitaliste, au devenit AFACERI, în interesul unui grup care generează conflicte directe sau prin “telecomanda” bancară şi arată cît de neseriosi pot fi aceşti lideri capitalişti mizerabili şi arondaţi grupurilor de interese, cum pot privi atît cultura cît şi civilizaţia. 
Asta se presupune să luăm, noi, cei crescuţi, educaţi şi angrenaţi în muncă, în estul Europei, de la vest? În cazul acceptării civilizaţie vestice, care ar fi defintiile culturii, securităţii naţionale şi religiei care ni se vor impune? 
Revin la întrebarea din titlu: Este socieatea vestică asa zis civilizată, un exemplu pentru ţările lumii? Să o mai gîndim în contextul expus mai sus si sa vedem dacă pe fundamental societăţii est europene şi creştinismului, nu sîntem chiar noi, est europenii, mult mai aproape de a ne construi o societate şi un sistem de care să ne bucurăm şi în respect pentru alte religii şi culturi. 
De ce nu vor britanicii, olandezii, italienii, germanii, francezi, spanioli şi alţi vest europeni, aliaţi ai americanilor în NATO, să ofere peste 2% din PIB-ul lor pentru cufărul NATO? 
De ce nu spun aceste ţări aşa zis dezvoltate, că ar fi necesar un boicot financiar de grup la nivelul UE fata de propunerile financiare ale lui Trump şi mai ales, de ce nu impun ţărilor de la periferia UE să nu dedice mai mult de 1% şi le lasă să plătească pentru o organizaţie fantomă de gen NATO, peste 2% din saracia lor de PIB??? 
Cînd este vorba de responsabilităţi care avantajează ţările vest europene, Bruxelles ul critică ori de cîte ori au ocazia ţările estice, de la periferia UE, ca nu respectă regula jocului, dar cînd este de plătit pentru pace şi stabilitate, aceşti ”dezvoltaţi” trebuie să plătească mai puţin şi diferenţa să o împrumute cu dobînzi usturătoare est europenilor... Păi, asta nu este circ şi bătaie de joc? Aşa arată cultură şi civilizaţia vest europeană? 
Vestul este puternic militar, dar extrem de slab din punct de vedere ideologic, acest occident neavînd o încredere în propria civilizaţie şi de aceea eu consider că este mai mult decît vital că estul Europei să fie critic la adresa vestului european, aşa zis dezvoltat şi la adresa proiectelor acestui vest al continentului. 
Birocraţii de la Bruxelles, prin prostia lor, rup în bucăţi UE, pe care tot ei şi-o doresc să fie izvorul îmbogăţirii lor prin a nu face nimic....Deci îşi taie singuri craca de sub picioare, cum am spune noi, românii... 
 
Adrian Coşereanu 
Last Updated on Wednesday, 12 July 2017 20:47  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


In urma cu citeva zile Mugur Isarescu,asa zisul Guvernator al BNR declara cu nonsalanta unui bolnav mental ca este ingrjorat de modul cum tinerii ii vor acoperii pensia lui de batrinete atunci cind va iesii din cimpul muncii.Poate ca era beat, dar pentru un Guvernator BNR, chiar si beat fiind nu este o scuza a spune asemena enormitati.Nu este nici prima si nici ultima prostie debitata de reputatul specialist bisnitar de la BNR ancorat la corabia chiorului.

Cum poate el crea imaginea muncii lui in cadrul BNR care a reprezentat si reprezinta o pirghie importanta in economia nationala,lovind in tineri?

Atit a facut el,incit sa nu aiba incredere in tineretul roman? Pai atunci de ce a stat acolo si de ce mai cere pensie daca nu crede in ei si in ceea ce a facut?

Merita el pensie dupa ca e a trimsi tineretul la cules capsuni pentru a acoperii gaurile produse in bugetele de familie de o guvernare a BNR falimentara?

Oare nu este el un produs al unui sistem(capitalist) care ne ignora si ne sfideaza chiar si prin declaratii de acest fel? Halal sistem !!