ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Situaţia în Siria devine din ce în ce mai periculoasă, în ciuda acordului de încetare a focului încheiat între Rusia şi SUA. Americanii nu pot accepta nici respectarea legilor internaţionale şi nici pacea în zona….

Situaţia în Siria devine din ce în ce mai periculoasă, în ciuda acordului de încetare a focului încheiat între Rusia şi SUA. Americanii nu pot accepta nici respectarea legilor internaţionale şi nici pacea în zona….

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 
 
Articolul 51 din Carta ONU, furnizează circumstanţe legat de “apărarea colectivă” în interesul ţării atacate. Curtea Internaţională de Justiţie stipulează clar circumstanţele cînd se intervine prin intermediul conceptului “apărării collective”. Legea promovată de CIJ arată că, atunci cînd un stat este atacat de un alt stat, statul atacat poate solicită asistenţă militară în vederea apărării teritoriului şi populaţiei sale. Această lege promovată şi apărată de CIJ nu se aplică în cazul atacului unii stat de către “actori” care nu reprezintă un stat. 
Deci, în consecinţă, această lege a CIJ, nu se aplică nici în cazul SUA şi aliaţilor ei, care acţionează total ilegal şi împotriva regulilor ONU în Siria. În ultimele zile, acelaşi lucru poate fi spus şi despre Australia, care şi-a făcut simitita prezenţa militară în Siria, la solicitarea SUA…fără să fie invitata de regimul de la Damasc, care nu a făcut nici un demers oficial pentru a fi ajutat împotriva grupărilor teroriste care au decimat Siria, care nu reprezinta nici o tara şi care sînt sub oblăduirea Americii şi aliaţilor lor. Atit Australia, cît şi SUA şi ceilalţi aliaţi, invocă “regulile bazate pe ordinea internaţională”, dar care în cazul lor sînt inaplicabile în Siria, însă armatele lor sînt pe teritoriul sirian. 
Absurditatea situaţiei generata de americani şi coaliţia lor militară prezenta în Siria, vine de la faptul că americanii se prevalează de declarata “zona de eliminare a conflictului” din sud estul Siriei, denumita asa de catre ei, de la graniţe siriană cu Iordania şi Irakul… Atenţie la această zona şi ce voi scrie mai departe. 
 
Rusia, Turcia şi Siria, au agreat împreună să creeze o zona liberă de conflict în partea de nord vest a Siriei, unde se afla cele mai mari orase siriene şi Damascul, capitalal siriană, dar SUA nu vrea să recunoască această zona că fiind una pe care o menţin cele trei puteri în afară conflictului…şi nu a vrut să participle la negocieri cu cele trei puteri, Rusia, Turcia şi Siria… 
De ce au ales americanii, în mod cu totul ilegal, zona de confluenţa între Siria, Irak şi Iordania, dorind să lase de înţeles că vor să elimine terorismul, dar in schimb, pregătind grupările teroriste care se definesc că fiind armata moderată siriană? Americanii nu au obţinut nici o aprobare de la guvernul sirian pentru a se stabili militar în zona respectiva şi au ignorat absolut toate poziţiile luate de alte state şi Media. 
Deci, urmare a acestei decizii, paradoxal, America atacă avioanele militare siriene care îşi apară spaţiul aerian şi terestru împotriva teroriştilor şi mai mult, America acceptă şi aprobă favorabil, atacul teroriştilor împotriva armatei regulate a Siriei şi chiar antrenează o armata siriană denumită “liberă” pentru a atacă şi ea armata regulate a Siriei…Cum poate fi privită această ipocrizie şi ironie de proporţii pe care o instrumentează “actorii” americani Hollywoodieni în Siria, încălcînd orice reglementare şi lege internaţională prevăzută în carta ONU? 
Suprafaţă ocupată de americani şi aliaţii lor, la graniţa dintre Siria, Iordania şi Irak, este pe o rază de 50 de kilometric în jurul oraşului al Tanf, iar zona este una mai mult decît strategică şi foarte bine aleasă de americani. De aici, americanii pot foarte uşor intervenii în apărarea ISIS, al Nusra Front şi alte grupări teroriste mai mici, create de ei. 
Ceea ce este interesant şi foarte mulţi nu ştiu, este faptul că în acea zona, americanii pregătesc şi echipeaza o nouă grupare teroristă care să acţioneze în Siria şi o vom vedea cît de curînd în analizele militare ale zonei, care se numeşte Maghawir al Thawra, si care va fi extrem de activa după ce ISIS va sucomba, tot la dorinţa americană, pentru a arată victoria repurtată de ei şi a cîştigă capital internaţional, dar realitatea este alta, cu totul alta şi veţi vedea foarte curînd acest eşafodaj. 
Această nouă grupare teroristă Maghawir al Thawra, este déjà echipată cu pick up truck-uri Toyota cu tot harnaşamentul de lupta pe ele, cu mitraliere şi aruncătoare de grenade şi cam tot ce trebuie pentru atacuri blitz împotriva trupelor guvernamentale siriene. La fel, această grupare deţine şi vehicule americane de lupta tip Hammer, echipate şi ele. 
În foarte scurt timp, americanii vor avea posibilitatea prin intermediul acestei grupări, să atace şi să cucerească în totalitate, oraşul sirian Deir Ezzor... Cu siguranţă, americanii vor numii şi acest grup că fiind unul moderat şi compunîndu-se din soldaţi care au dezertat din armata siriană. Aceste scenarii fanteziste ale americanilor sînt la tot pasul în Siria. 
Cel mai important rol pe care americanii îl văd prin activarea acestei noi grupări teroriste în zona, este blocarea accesului trupelor iraniene, chineze şi ruse către estul Mediteranei, venite de la estul, nordul şi sud estul graniţei siriene. 
La G20, Trump a părut să se înţeleagă cu Preşedintele Putin în vederea încetării focului şi demarării unor negocieri şi înţelegeri cu scopul refacerii Siriei, lasind uşa deschisă propunerilor ruse. Dar, deocamdată nu se spune nimic legat de violările permenante ale legilor internaţionale de către SUA şi aliaţii lor, ceea ce arată că neoconservatorii de la Washington, mizeriile conduse de John McCain, Lindsey Graham, Marco Rubio, Jack Shummer şi alţii, sabotează politica lui Trump şi iniţiativele de pace şi doresc să grăbească războiul de proporţii, pentru că jewmericanii din complexul industrial militar american, care îi susţin pe aceşti boşorogi de peste 80 de ani( in afara lui Rubio) şi le umplu buzunarele, se văd cu buzunarele goale, în cazul în care nu generează moartea  a sute de mii de oameni nevinovaţi în zona siriană şi nu numai. 
Este interesant că în ciuda avertizărilor ruse, Australia a ales să urmeze linia ilegală a participării alături de SUA în Siria… 
https://journal-neo.org/2017/07/10/the-situation-în-syria-just-became-more-dangerous/
 
Jocul americanilor, este unul extrem de periculos, mai ales în acest moment cînd NU se mai bucură de credibilitate pe nici un meridian al globului şi cam toată lumea ştie ce doresc ei să facă şi cît de “bine” este pentru cei unde intervin ei militar….. 
 
Adrian Coşereanu 
 
Last Updated on Wednesday, 12 July 2017 20:45  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Inchiderea Canalului Suez,care este probabila in urma a ceea ce se intimpla in Egipt,ar crea un dezechilbru mondial.Navigarea din Arabia Saudita pina in Texas ar dura cu 12 zile mai mult decit acum, pentru tancurile petroliere.Peste 8% din trasportul maritim mondial se desfasoara prin Canalul Suez.Parcurgearea lui, de catre petroliere in general,din Peninsula Aarabica pina la New York scuteste 30% din drum,la fel o reducere de 57% o pot realiza in cazul unui transport de petrol catre Franta si peste 42% pentru Olanda.In fiecare zi,prin Canalul de Suez trec peste 2,2 milioane de barili de petrol catre tarile lumii.In 2009,prin Canal au trecut 17.228 nave comerciale si tancuri petroliere.Impactul inchiderii lui il vom simti fiecare dintre noi in buzunar.