ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Inflaţia capitalistă şi psihologia ei, între minciună şi realitate. Toţi indicatorii economici capitalişti sînt falşi şi calculaţi după formule “magice” şi nu reale, pentru a da imaginea unei “prosperităţi” pe care o vedem cu toţii…Part I

Inflaţia capitalistă şi psihologia ei, între minciună şi realitate. Toţi indicatorii economici capitalişti sînt falşi şi calculaţi după formule “magice” şi nu reale, pentru a da imaginea unei “prosperităţi” pe care o vedem cu toţii…Part I

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 
 
Auzim tot mai mult de INFLAŢIE şi PIB şi ne întrebăm de ce cu ani în urmă NU ni se aduceau în fiecare zi aceste statistici a celor doi indicatori economici, care ni se prezintă ca permanent favorabili, dar noi o ducem din ce în ce mai rău. 
Ne întrebăm, cum sînt aceşti indicatori calculati, ce sta la baza lor şi cum se poate ca noi să nu mai avem mîncare pe masă iar evolutia lor să fie pozitiv prezentată pentru societate. 
Un lucru pare foarte clar: Şmecheria americană a cifrelor contrafăcute sau cum spune Trump, “fake news”, îşi spune cuvîntul şi în zona economiei şi nu numai a bîrfei politice ieftine. Este la fel de clar că axul minciunii şi anume Washingtonul, îşi minte şi înşală cetăţenii, creditorii şi pe toţi cei care intră în contact cu şleahta din capitală americană. Aceşti aşa zişi oficiali, denaturează statistici, crează baze diferite de calcul, crează indicatori aditionali şi instrumente de calcul cu referinţe dorite de ei, numai pentru a arată muşchii economici ai Americii, lăsînd pe ceilalţi de pe glob să calculeze după ştiinţă lor, aceiaşi indicatori economici, iar americanii cercetînd pentru unii indicatori care să se numească la fel, dar să arate o altă“realitate” a economiei lor. 
Sper că aţi înţeles cum evoluează lucrurile în plină criză economică capitalistă, pe care o trăim şi care cu siguranţă nu va avea un sfîrşit curînd, deoarece numai termenul de CRIZĂ, este unul care avantajează major clasa politică capitalista în deciziile pe care le ia şi care nu sînt nicidecum favorabile poporului. 
Absolut toate cifrele şi deciziile, începînd de la persoane private, corporaţii, companii mari şi guvern, sînt conduse de calcule greşite, irealiste, inventate a fi aşa şi care se dovedesc permanent a fi false. Este o situatie staistica pe care noi romanii am mai trait-o, in care formula de calcul se crea dupa rezultat si nu era adoptata pentru a calcula rezultatul. 
Haideţi să examinam cu atenţie, doi indicatori care sînt prezentaţi mereu pentru a ne face să ne simţim bine, cel puţin pînă intrăm în magazine şi încercăm să cumpărăm ceva, şi anume, INFLAŢIA şi PIB-ul…. 
Inflaţia este un element mult mai complex decît doresc mulţi răspîndaci capitalişti să arate pe sticlă seară de seară sau cînd au ordin să o facă. Inflaţia este un indicator economic al unei politici active, atît fiscală cît şi monetară. Ni se spune că fiind prea mică, sistemul financiar va colapsa. Dacă este prea mare, ni se spune că majoritatea oamenilor de rînd vor pierde valorile pe care le au şi economiile lor, iar ca urmare a acestui fapt, vor deveni agresivi politic şi se vor opune sistemului. Deci, ni se spune că este bine sa păstrăm inflaţia la un anumit nivel optim… 
Care este nivelul optim, dragi capitalişti, şi de ce nu ne învăţaţi ce trebuie să facem că ea să fie la acest nivel si sa o ducem din ce în ce mai bine? De ce trebuie să existe banca natioala, care să jongleze inflaţia şi noi să realizăm în final că au jonglat-o împotriva intereselor noastre şi nicidecum în favoarea noastră? De ce există aceste fluctuaţii şi de ce rata inflaţiei declarata de capitalişti este atît de mică cu toate că în “vizitele” noastre prin magazine, vedem o altă realitate şi dintr-un cărucior cu mărfuri am ajuns să mergem acasă cu o pungă de plastic plecînd de acasă la cumpărături cu aceaşi suma de bani? 
În “prospera” America, se spune că ţinta pentru o inflaţie “constructiva” în economie, ar fi 2%, ceea ce ar însemna că banca centrală a SUA(privata si sub controlul lui Rothschild Jr.), Rezervele Federale, au decis ca dumneavoastră să pierdeţi mai mult de jumătate din valoarea banilor pe care îi deţineţi in banci. De ce? Pentru că banca la care sînteţi arondat nu va va oferii niciodată mai mult de 0,5% dobîndă la banii pe care îi deţineţi în economii la banca şi ceva mai mult la bonduri, dar oricum, pierderea este extrem de mare. 
Ceea ce trebuie înţeles din capul locului, este că inflaţia are două componente: 
1. Tipărirea şi aruncarea pe piaţă în mod iresponsabil, sau responsabil pentru anumite grupuri de mizerii din finantele capitaliste, a unor sume de bani imense, fără nici o legătură cu economia reală, ceea ce pune o presiune enormă pe preţuri, ele crescind permanent şi creînd inegalitate datorită distribuţiei total debalansate a banilor în economie, ei fiind cu mult mai mult investiţi în speculaţii. 
2. Al doilea component, extrem de important, îl reprezintă sentimentul oamenilor, în AŞTEPTAREA UNEI NOI INFLAŢII, sau a unui nou val inflaţionist. Dacă ei ar aştepta ca inflaţia să fie ţinută in frîu, atunci ei ar putea să se considere bine ancoraţi in economie şi cu finanţele personale în regulă, ceea ce nu se întîmplă şi tocmai de aceea fluctuaţiile inflaţioniste sînt dedicate creării de haos financiar şi construirea unor altor aşteptări ale oamenilor de rînd. Dacă oamenii se aşteaptă ca inflaţia să crească în viitor, aşa cum anunţă gunoaiele din băncile naţionale capitaliste, stabilind chiar şi un barem optim ruşinos, oamenii au tendinţa de a cheltui şi a arunca pe piaţă economiile lor care în cazul creşterii inflaţiei, ar valora cu mult mai puţin, acest sistem de consum al oamenilor făcînd ceea ce ei nu se aşteaptă şi anume să creeze o faza avansată a inflaţiei şi spirala continuă, pînă cînd noi devenim din ce în ce mai săraci. Este exemplu Zimbawe şi cu siguranţă el va veni în SUA, pentru că dinamică distructivă şi zvonurile raspindacilor finanţişti sînt în măsură să ducă în acel punct. 
 
Urmare în partea a II a. 
 
Adrian Coşereanu 
Last Updated on Friday, 28 July 2017 19:40  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Afacerile guvernului canadian cu indienii nativi din anumite provincii au scos la iveala sume fabuloase care sint platite sefilor de triburi pentru a acoperii o serie larga de matrapaslicuri ale guvernului.Seful tribului Peguis cistiga anual 220.000$ care nu sint taxabili.Un alt sef de trib,al Enoch Cree Nation cistiga 175.000$ pe an si asta comparabil cu salariul anual al unui rezident al zonei respective, care este de 15.000$ pe an.Seful tribului 543-person Piapot din Saskatchewan, este platit mai bine decit primul ministru al Provinciei.Trebuie spus ca, contribuabilii canadieni care platesc taxe uriase,ofera acestor triburi peste 7 miliarde de dolari pe an si nu au acces la nici o informatie pentru a vedea cum sint distribuiti bani lor.Canadieni s-au saturat de secretomania aceasta si au pus presiune pe guvern sa li se arate cum sint cheltuiti bani in acesta directie.Sa nu trezim in Romania cu sefii tiganilor ca li se acorda si lor salarii anuale de acest gen pentru a acoperii si vota un guvern uncapabil.