ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Inflaţia capitalistă şi psihologia ei, între minciună şi realitate. Toţi indicatorii economici capitalişti sînt falşi şi calculaţi după formule “magice” şi nu reale, pentru a da imaginea unei “prosperităţi” pe care o vedem cu toţii…Part II

Inflaţia capitalistă şi psihologia ei, între minciună şi realitate. Toţi indicatorii economici capitalişti sînt falşi şi calculaţi după formule “magice” şi nu reale, pentru a da imaginea unei “prosperităţi” pe care o vedem cu toţii…Part II

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 
 
Soluţia teoretică ar fi să se oprească tipărirea nebunească de bani şi să se găsească soluţia forţării legale a celor ce au înşfăcat bucata cea mai mare din sumele aruncate pe piaţă, să investească sau să piardă iar a două soluţie ar fi să se elimine aşteptările şi omul de rînd să nu mai cheltuie, pentru că dacă nu va mai cheltuii, inflaţia controlată de mizeriile bancare, nu va mai avea sens. Aceste mizerii bancare ar spune că inflaţia este prea mică şi sistemul va colpasa. Chiar aşa să fie? 
Preşedintelui Kennedy nu îi plăceau numere legate de şomaj şi a ajuns la concluzia că aceşti şomeri ar trebui să între în clasa “muncitorilor descurajaţi” după cum se exprimă el permanent. Această exprimare a dus la o scădere a şomajului…dar economia funcţiona altfel şi numărul şomerilor nu era raportat aşa cum se face acum, cînd au fost distruse locurile de muncă “full time” din manufacturing şi au fost create locuri de muncă part time sau numai de cîteva ore pe săptămînă, situaţie în care un om trebuie să muncească trei joburi pentru a face faţă în condiţii de stress maxim, existenţei şi vietii de zi cu zi. Deci, creîndu-se trei locuri de muncă part time în loc de unul şi un muncitor trebuind să meargă la toate trei pentru a supravietuii, cum se intimpla extremd e frecvent, autorităţile statistice capitaliste au înregistrat ieşirea de pe piaţă a unui loc de muncă şi crearea a trei altele. Astfel că necreînd nici un loc de muncă, dintr-o dată locurile de muncă au crescut enorm, aşa cum se întocmesc statisticile mincinoase în America, dar chiar şi în România şi în toate ţările capitaliste, atunci cînd este vorba de crearea de locuri de muncă şi mulţi oameni încă cred în prostiile astea, chiar văzînd mii şi zeci de mii de fabrici demolate… 
Preşedintele Johnson a fost primul a care a creat “Bugetul Unificat”, o altă faza superioară a şmecheriei bancherilor, pentru ca trebuie să amintim că Rezervele Federale, banca centrală a Americii, a fost creată în 1913…de cînd practic a început măcelul financiar modial şi terorismul financiar american, amplificîndu-se după 1971 de către duetul Nixon-Kissinger. Acest buget unificat este utilizat, “îmbunătăţit”, şi în ziua de astăzi în finanţele americane. Aici circul vine de la introducerea şi rularea surplusului din fondurile destinate asigurărilor sociale şi de securitate socială, în bugetul general, unde acest fond este cheltuit, dar nu raportat ca fiind deficit, făcînd că el să apară mai mic chiar decît este, spre bucuria multora. 
Nixon a venit cu şmecheria financiară a epocii lui, adaptată mentalităţii oamenilor şi a creat “inflaţia bazală”, o măsură de evindentiere în care el nu a mai introdus alimentele, benzină, gazele, apa şi alte elemente bazale existenţei, ceea ce a dus la un calcul de început al falsităţii totale a inflaţiei, pe care îl trăim astăzi. 
Bill Clinton a făcut ca inflaţia şi fluctuaţiile ei, sa il ţină la putere si sa creeze o imagine favorabilă economiei, avînd la dispoziţie posibilitatea de a reduce fonduri militare din Afganistan şi de a crea dezechilibre prin alte chetuieli militare în Iugoslavia. 
Fiecare manevră a preşedinţilor americani, pentru că şmecheria şi japca financiară acolo s-a inventat, a fost destinată să aducă o imagine din ce în ce mai favorabilă economiei americane…Dar, americanii nu au simţit binele şi din contra, ei simt efectul acestor politici că fiind din rău în mai rău. 
Inflaţia în America este raportată că fiind CPI sau Consumer Price Index. Dacă întrebăm pe cei mai mulţi oameni din statele capitaliste, cum văd ei inflaţia, vor răspunde că este necesar sa se ia un coş de produse şi să se compare preţul lor de la an la an, măsurîndu-se diferenţa. Aşa a fost inflaţia măsurată pînă la începutul anilor ’80. 
Dar, în 1996, Administraţia Clinton a implementat actele normative de calcul al inflaţiei rezultate din analiza Comisiei Boskin, care ducea la măsurarea inflaţiei după trei coordonate: SUBSTITUIREA, CÎNTĂRIREA ŞI EVALUAREA ŞI HEDONICS(care reprezintă o ramură a psihologiei cleintilor în care se analizează stările de plăcere şi neplăcere ale acestor cleinti, în mod conştient, in contact cu produsul dorit). 
 
Urmare în Partea a III a 
 
Adrian Coşereanu 
Last Updated on Friday, 28 July 2017 19:38  

Add comment


Security code
Refresh


ORA EXACTA

Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea sa existe o lume fara Romania?
Afacerile guvernului canadian cu indienii nativi din anumite provincii au scos la iveala sume fabuloase care sint platite sefilor de triburi pentru a acoperii o serie larga de matrapaslicuri ale guvernului.Seful tribului Peguis cistiga anual 220.000$ care nu sint taxabili.Un alt sef de trib,al Enoch Cree Nation cistiga 175.000$ pe an si asta comparabil cu salariul anual al unui rezident al zonei respective, care este de 15.000$ pe an.Seful tribului 543-person Piapot din Saskatchewan, este platit mai bine decit primul ministru al Provinciei.Trebuie spus ca, contribuabilii canadieni care platesc taxe uriase,ofera acestor triburi peste 7 miliarde de dolari pe an si nu au acces la nici o informatie pentru a vedea cum sint distribuiti bani lor.Canadieni s-au saturat de secretomania aceasta si au pus presiune pe guvern sa li se arate cum sint cheltuiti bani in acesta directie.Sa nu trezim in Romania cu sefii tiganilor ca li se acorda si lor salarii anuale de acest gen pentru a acoperii si vota un guvern uncapabil.