ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Inflaţia capitalistă şi psihologia ei, între minciună şi realitate. Toţi indicatorii economici capitalişti sînt falşi şi calculaţi după formule “magice” şi nu reale, pentru a da imaginea unei “prosperităţi” pe care o vedem cu toţii…Part III

Inflaţia capitalistă şi psihologia ei, între minciună şi realitate. Toţi indicatorii economici capitalişti sînt falşi şi calculaţi după formule “magice” şi nu reale, pentru a da imaginea unei “prosperităţi” pe care o vedem cu toţii…Part III

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 
 
In acest moment, noi nu avem cum şi nu putem să măsurăm costul produselor consumate de la un an la altul, datorită elementului prim, SUBSTITUIREA şi efectului ei. 
Comisia Boskin ajunsese la concluzia că atunci cînd preţurile cresc la un produs, oamenii vor încerca sa il substituie cu un altul mult mai ieftin… Dacă oamenii consumă în acest an muchiulet de vită, iar el devine foarte scump, la anul ei vor cumpăra carne de vită, dar mult mai ieftină şi din altă parte a organismului vitei, în opinia acestei comisii de evrei, care coordonau politică financiară a SUA, în Administraţia Clinton. 
Aplicată în urmă cu cîţiva ani, această politică a dat roade, iar Bureau of Labor Statistics, spunea că între 2007 şi 2008, costul alimentelor în SUA a crescut cu 4,1%, dar oamenii vedeau în magazine creşteri cu mult mai mari, iar statisticile fermierilor arătau că preţurile au crescut cu 9,2% într-un singur an şi NU cu 4,1%... Este o diferenta uimitoare între piaţă şi cifrele lui BLS. Dar realitatea pe care oamenii o trăiau, arata chiar mai dureroasă decît 9,2%. Folosirea actuală a ideii de substituţie în calculul inflaţiei, face că SĂ NU SE MAI POATĂ MĂSURĂ COSTUL VIEŢII CI COSTUL SUPRAVIETURII. Aşa se întîmplă acum, în realitate. 
Următoarea coordonată în măsurarea inflaţiei, ar fi CÎNTĂRIREA ŞI EVALUAREA, sau cum o numesc americanii, “Geometric Weighting”, în cadrul căreia, bunurile şi serviciile care cresc rapid în societate sînt preferate a NU se pune în coşul de calcul al inflaţiei, presupunîndu-se că oamenii vor consuma mult mai puţin din aceste produse sau servicii…. 
Este cea mai mare minciună şi această falsitate în calcul duce la scurgerea bugetelor noastre într-un mod extrem de rapid. Este o pacalela de proporţii, atunci cînd ne referim la costul educaţiei (colegii sau universităţi) sau la costurile din sistemul de sănătate, pe care trebuie să le suporte populaţia, pentru că noi nu putem consuma mai puţin pentru colegiu, atîta timp cît în fiecare an devine din ce în ce mai scump si nu putem plăti 75-80% din preţul unei operaţii, pentru că ea costă mai mult… Deci o pacalela instrumentată de golanii care conduc guvernele capitaliste şi pusă pe tapet pentru prostirea poporului… 
Mai rău, dacă ne uităm pe statistici, chiar şi în România, vedem că în America, sistemul de sănătate absoarbe 17% din total economie, dar el are o pondere de numai…6% în coşul de produse din care se calculează inflaţia…. Păi, cum poate fi posibilă o asemenea măscăreală de statistică??? 
Pentru că, costurile sistemului de sănătate cresc extrem de rapid, impactul includerii acestei cheltuieli cu o pondere mult mai mică, aşa cum am arată mai sus, este făcut pentru a raporta o infaltie mult mai mică…aşa cum va daţi seama din logica aplicaţiei. 
Dacă în coşul de produse pentru calcularea inflaţiei, sistemul de sănătate ar avea ponderea de 17%, aşa cum este normal, atunci inflaţia ar fi foarte mare şi politicienii ar trebui să meargă acasă, pentru că aceste gunoaie capitaliste nu fac decît să falsifice toate datele şi să creeze perturbări în sistem. 
 
Continuare în Partea a IV 
 
Adrian Coşereanu 
Last Updated on Friday, 28 July 2017 19:36  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Inchiderea Canalului Suez,care este probabila in urma a ceea ce se intimpla in Egipt,ar crea un dezechilbru mondial.Navigarea din Arabia Saudita pina in Texas ar dura cu 12 zile mai mult decit acum, pentru tancurile petroliere.Peste 8% din trasportul maritim mondial se desfasoara prin Canalul Suez.Parcurgearea lui, de catre petroliere in general,din Peninsula Aarabica pina la New York scuteste 30% din drum,la fel o reducere de 57% o pot realiza in cazul unui transport de petrol catre Franta si peste 42% pentru Olanda.In fiecare zi,prin Canalul de Suez trec peste 2,2 milioane de barili de petrol catre tarile lumii.In 2009,prin Canal au trecut 17.228 nave comerciale si tancuri petroliere.Impactul inchiderii lui il vom simti fiecare dintre noi in buzunar.