ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Inflaţia capitalistă şi psihologia ei, între minciună şi realitate. Toţi indicatorii economici capitalişti sînt falşi şi calculaţi după formule “magice” şi nu reale, pentru a da imaginea unei “prosperităţi” pe care o vedem cu toţii…Part IV

Inflaţia capitalistă şi psihologia ei, între minciună şi realitate. Toţi indicatorii economici capitalişti sînt falşi şi calculaţi după formule “magice” şi nu reale, pentru a da imaginea unei “prosperităţi” pe care o vedem cu toţii…Part IV

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 
 
 A treia componentă a inflaţiei, este HEDONICS, care vine de la cuvîntul grec, care înseamnă “pentru plăcerea de a avea un lucru” sau poate fi şi neplăcerea unei achiziţii. 
Această componentă se presupune a fi o ajustare a inflaţiei legată de calitatea îmbunătăţirii cu privire la procurarea unui produs, în special pentru acele produse care conduc prin prezenţa lor, la o satisfacţie a consumatorului acestui produs, această componentă fiind extrem de folosită de capitalişti, poate chiar mai folosită decît este necesar. 
Putem avea şi un exemplu în acest sens, ca să vedem pînă unde se merge cu minciuna, cu inflaţia şi variaţiile ei. 
Am cumpărat un televizor care costă 330$ în 2016, iar acum în 2017, acelaşi televizor, de aceaşi diagonală, dar cu o calitate a ecranului mai bună, este vîndut la acelaşi preţ. 
Dacă luăm în considerare îmbunătăţirea calităţii ecranului, care a costat producătorul şi faptul că sîntem mult mai satisfăcuţi de imagine, înseamnă că preţul televizorului actual a scăzut cu un procent semnificativ faţă de un an în urmă. Acum vin statisticienii răspîndaci capitalişti şi calculează preţul acelui televizor, dar cu acelaşi vechi ecran, fără să ia în considerare îmbunătăţirea ecranului şi le da un prêt de exemplu, de 190$. ASTA ÎNSEAMNĂ CĂ TELEVIZORUL A COSTAT MAI PUŢIN ŞI INFLAŢIA ESTE NEGATIVĂ ŞI MAI MULT, INFLUENŢEAZĂ NEGATIV ÎNTREG COŞUL DE PRODUSE, ÎN FINAL, INFLAŢIA FIIND EXTREM DE MICĂ , iar măgării de la banca centrală anunţă că este mai mult decît necesară creşterea inflaţiei pentru că sistemul să nu colapseze, dar nu discuta de celelalte componente ale coşului de produse, unele dintre ele crescind atît de mult în prêt de la un an la altul, încît oamenii trebuie să renunţe sau să le substituie, iar din substituirea lor, economiştii mizerabili capitalişti, aduc inflaţia şi mai jos, arătînd omului de rînd, o cu totul altă realitate şi lasindu-l la un nivel ridicat al confuziei…… Cam aşa se calculează inflaţia de care se tot vorbeşte şi este dusă la cote controlate de măgării de la băncile centrale… 
HEDONICS, este numai într-un sens. Un alt exemplu ar fi telefonul mobil. Dacă am cumpărat un telefon mobil anul trecut cu 100$, iar acum cumpărăm aceaşi marca de telefon mobil cu acelaşi preţ însă cu imbunatatiri, statsticienii calculează îmbunătăţirea şi nu o includ în actualul preţ de calcul al inflatiei de la un an la altul, ci duc acest preţ mai jos, lăsînd să se înţeleagă că nu este suficientă inflaţie şi lăsînd corporaţiile care au beneficiat de privatizări frauduloase prin intermediul guvernelor capitaliste, să crească preţul la energie, gaze, apă şi alimente, pentru ca inflaţia este...mică, în realitate ea fiind uriaşă. 
An de an, datorită dorinţei noastre de a cumpără ceea ce este cel mai nou în tehnică, pentru anumite produse, această componentă HEDONICS, devine una de baza pentru cei ce controlează inflaţia... Uneori, situaţie întîlnită în SUA, această componentă, HEDONICS, ajustează în sens negativ inflaţia cu pînă la 46%, lăsînd o marja mare de creştere a inflaţiei, prin anumite produse luate în coşul de calcul, în final rezultînd că politicienii capitalişti şi măgării gen Isărescu, au avut grijă ca economia să fie în echilibru….. 
Ce s-ar întîmplă dacă aceste gunoaie de economişti capitalişti nu ar mai ”ajusta” favorabil clasei politice, această inflaţie controlată? 
Va recomand să citiţi site-ul unuia dintre cei mai reputaţi statisticieni adevăraţi americani, John Williams – www.shadowstats.com . Acest site reflectă o muncă titanică a unui om, pentru informarea pe înţeles a milioane de americani, iar eu am un respect deosebit faţă de efortul lui şi analizele economice puse în pagină. 
După Domnul Williams, dacă inflaţia ar fi calculată în SUA, după algoritmul anilor ’90, ea ar fi cu cel puţin 3% mai mare, ceea ce face o diferenţa enormă în sistemul financiar american. Din calcule amănunţite, Domnul Williams a ajuns la concluzia că un coş de calcul al inflaţiei rezonabil, ar putea duce cifra inflaţiei la peste 23% în America… 
Acest lucru, prezentat de mine mai sus, arată cu claritate faptul ca oamenii au trebuit să împrumute din ce în ce mai mult şi să economisească din ce în ce mai puţin, venitul lor real, fiind cu mult mai mic decît cel raportat de aceaşi răspîndaci ai producţiei de statistici mincinoase şi arondate puterii capitaliste. 
O rată mai mare a inflaţiei, duce la o creştere a nivelului datoriilor şi la o piaţă a muncii cu mari probleme. 
Costul social al acestui aspect, inflaţia, este enorm. Dacă inflaţia ar fi calculata aşa cum ar trebui, plăţile pentru securitatea socială sau serviciile sociale, ar trebui să fie cu mult mai mari, iar statul ar trebui să susţină aceste plăti mărite, poate chiar cu 65-70%. 
Va daţi seama ce dezechilibru al bugetului ar fi pe fondul corectarii acestor minciuni sfruntate… Aici au adus măgarii din finatele capitaliste şi guvernele crony capitaliste situaţia…foarte aproape de un faliment imposibil de evitat. 
Datorită inflaţiei galopante la multe produse, multe spitale din SUA au balanţe de cheltuieli major negative, forţînd multe comunităţi să renunţe la o mare parte dintre serviciile medicale pe care le aveau şi nu le mai pot susţine… Acesta este impactul minciunilor continui în domeniul economic al acestui capitalism devastator… 
Voi continuă cu PIB-ul, în dorinţa de a va oferii o imagine cît mai vastă şi reală a fenomenelor care fac ca viaţă dumneavoastră să fie un calvar…. 
 
Adrian Coşereanu 
Last Updated on Friday, 28 July 2017 19:34  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


In urma cu citeva zile Mugur Isarescu,asa zisul Guvernator al BNR declara cu nonsalanta unui bolnav mental ca este ingrjorat de modul cum tinerii ii vor acoperii pensia lui de batrinete atunci cind va iesii din cimpul muncii.Poate ca era beat, dar pentru un Guvernator BNR, chiar si beat fiind nu este o scuza a spune asemena enormitati.Nu este nici prima si nici ultima prostie debitata de reputatul specialist bisnitar de la BNR ancorat la corabia chiorului.

Cum poate el crea imaginea muncii lui in cadrul BNR care a reprezentat si reprezinta o pirghie importanta in economia nationala,lovind in tineri?

Atit a facut el,incit sa nu aiba incredere in tineretul roman? Pai atunci de ce a stat acolo si de ce mai cere pensie daca nu crede in ei si in ceea ce a facut?

Merita el pensie dupa ca e a trimsi tineretul la cules capsuni pentru a acoperii gaurile produse in bugetele de familie de o guvernare a BNR falimentara?

Oare nu este el un produs al unui sistem(capitalist) care ne ignora si ne sfideaza chiar si prin declaratii de acest fel? Halal sistem !!