ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Asiaticii au învăţat lecţia "business-ului american" sau americanilor le convine tipul fraudulent de afaceri asiatice??? Trump doreşte să creeze imaginea aducătorului de locuri de muncă din Asia...Minciună şi fraudă, cel mai sigur....

Asiaticii au învăţat lecţia "business-ului american" sau americanilor le convine tipul fraudulent de afaceri asiatice??? Trump doreşte să creeze imaginea aducătorului de locuri de muncă din Asia...Minciună şi fraudă, cel mai sigur....

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Nu cred că sînt prea mulţi americani cu "capul pe umeri", care să creadă că se poate ca Trump să aducă în America locuri de muncă şi companii de top, din Asia. Dacă o va face, cu siguranţă va fi un joc în avantajul elitelor americane şi al celor îmbogăţiţi din corporatiile multinationale din Asia, în cîrdăşie cu americanii.

Pe toate canalele Media din SUA, urmăresc cu atenţie ştirile politice şi economice, însă în prim planul analizei Congresului american, sînt discuţiile făcute de Trump şi mesajele trimise pe Twitter, legat de transexualii care nu vor mai avea acces la stagiul militar şi la a fi soldaţi profesionişti ai Pentagonului, pe nici un teatru de lupta cu participare americană..... alte subiecte dezvoltate de clasa politică americană, ar fi legate de lesbiene, homosexuali, scandaluri şi înjurături ale celor care au prins cîte un scaun în Casă Albă şi decorarea poliţiştilor pentru diferite acte de "vitejie" , precum împuscarea cîte unui fanatic care fie a deschis focul sau urmareste sa arate teribilismul american, ca şi cum aceşti poliţişti nu ar trebui sa îşi rişte vieţile în acest sens ci numai să ofere amenzi de circulaţie. Nu am auzit să fie decorat nici un tîmplar, tinichigiu, sudor, instalator de apă sau gaze şi aşa mai departe, care şi-au făcut datoria la locul de muncă şi poate au lucrat în mediu toxic sau altele.... dar acest sistem represiv capitalist decoreaza poltistii sip e cei din serviciile speciale, cum este "normal", pentru întreţinerea la putere a mizeriilor politice capitaliste în stare de "pace"...
Nimic despre un eveniment economic de început, de evoluţia căruia îşi leagă viaţă zeci de miloane de americani, chiar dacă nu sînt lesbiene sau homosexuali. Este vorba despre mitingul organizat de Trump în Wisconsin, prin care a anunţat colaborarea de execeptie şi atragerea unor uriaşe investiţii străine din Asia, în economia americană. Despre ce este vorba?
Este vorba de investiţiile marii companii asiatice taiwaneze Foxconn, producătoarea popularelor telefoane celulare inteligente IPhone şi în colaborare de producţie cu Apple, în statul Wisconsin, prin construirea, după cum spune Trump şi şeful Foxconn, Terry Gou, a mai multor fabrici în domeniul tehnologiei de vîrf. Ce vrea Trump de la Foxconn şi ce vrea şeful Foxconn de la Trump, pentru ca această colaborare să fie constrctiva şi în avantaj reciproc?
Cum este şi normal, Trump doreşte cît mai multe locuri de muncă să fie aduse din Asia şi să fie create pe teritoriul american, pe principiul "Hire American, Buy American!". Şeful Foxconn, dorest să primească avantaje fiscale şi de altă natură de la statul american, pentru a avea suficiente raţiuni economice în vederea desfăşurării activităţii în Wisconsin. Să le luăm pe rînd şi să vedem dacă ce doreşte unul şi celălalt se poate realiza şi cît este adevăr în derularea unui astfel de contract. Este foarte important pentru români şi România, să înţelegem că afacerile chinezeşti pot fi benefice unei economii, dar după un studiu îndelungat şi minuţios şi o analiză în detaliu a modului cum privesc chinezi afacerile adaptaindu-se minciunilor sfruntate capitaliste.

 


În prima faza, Casa Albă a anunţat că nu există şi nu va exista nici un program federal care să furnizeze avantaje fiscale specifice pentru Foxconn legat de investiţia în Wisconsin. În următoarea zi, au început discuţiile legate de subvenţiile pe care le poate oferii guvernul american şi al statului Wisconsin. Ele vor totaliza peste 3 miliarde de dolari pentru următorii 15 ani, dacă compania va mai fi pe teritoriul american, incluzînd în această suma, peste 1,5 miliarde de dolari reducere de taxe pe venit datorită "creării de locuri de muncă", după care o scutire de taxe de peste 1,35 miliarde de dolari pentru volumul de capital investit de Foxconn şi alte 150 de miloane de dolari în excepţii de la taxe de vînzare a produselor realizate în aceste fabrici. Cu alte cuvinte, statul american va oferii Foxconn, peste 230.000 de dolari pentru angajarea fiecărui muncitor american la Foxconn... A-ţi mai auzit aşa ceva? Iar Trump o vede ca o victorie şi de aici va puteţi da seama de disperarea care a cuprins clasa politca americană şi economia americană în general.
Ceea ce face Trump, este clar o intelegere cu cei de la Foxconn, pentru a crea material publicitar pentru Administraţie, plătind din banii poporului. Întrebările pertinente pe care eu le-am pus colaboratorilor americani au fost:
Dacă tot sînt cheltuite sau nu sînt încasate sume enorme din banii contribuabililor, de ce statul american nu crează întreprinderi mixte cu companiile asiatice, prin care americanii să investească după o structura discutată şi să deţină 51% din pachetul de acţiuni, iar asiaticii 49%? În felul acesta asiaticii nu ar mai pleca din SUA, pentru că ar pierde în favoarea statului american, angajaţii ar putea să urmeze un program de pregătire şi evoluţie în producţie, după un grafic stabilit, iar statul nu ar fi interesat să îi jupoaie pe asiatici, pentru că acest stat american ar fi foarte "aproape" de necesităţile producţiei din cadrul companiei si ar intelege piata? Nimeni nu a răspuns...
Mai mult: Discutăm de un număr impresionant de tineri fără locuri de muncă, de care trag băncile să le dea banii înapoi cheltuiţi pentru scolarizari sub diferite forme, în urmă cărora tinerii au rămas...şomeri.
De ce nu investeşte Trump sau chiar statele componente ale SUA, în construirea de unităţi economice, fabrici, instituţii de cercetare, centre de desfacere a produselor şi aşa mă departe, care să fie proprietatea statului american şi în care să angajeze aceşti tineri, sau numai tinerii după absolvirea şcolilor sau chiar în perioada de şcolarizare? Investiţia ar fi mult, mult mai mică, iar după specializarea lor, dacă cei din sectorul privat şi marile corporaţii sau companii ca Foxconn, doresc să îi angajeze dar nu i-au angajat după terminarea studiile pentru că "nu au avut experienţa necesară...", ei. Aceste corporatii private, trebuie să plătească acum, la solicitarea pentru angajare a acestor tineri, sume stabilite de statul american, care să acopere pregătirea acestor tineri în practică reală in companiile de stat, să acopere cheltuielile statului cu facilităţile oferite lor şi evident o suma de bani care să meargă la contribuabili..... Păi, nu asta ar fi realul capitalism în care s-ar pune problema competiţiei şi nu fraudei instituţionalizate şi jafului în toate domeniile? Nu ar fi mai bine pentru tineri? Nu ar fi mai bine pentru statul capitalist? Ne ar fi mai bine pentru contribuabili? Nu ar fi mai bine pentru consum şi crearea unei societăţi şi economi mult mai echilibrate?
De ce satul crony capitalist, trebuie să aibă numai atribuţiuni legate de corupţie, pe care să o creeze şi încurajeze în avantajul unor angajaţi ai statului iresponsabili, care au creat în ultimii 25 de ani....clasa de mijloc capitalistă, fiind îmbuibaţi de şpăgi şi ciubucuri.
Dar să mergem mai departe cu asiaticii de la Foxconn, pentru a vedea ce fel de afaceri derulează ei şi care este tipul lor şi istoria lor.
Foxconn, dar şi Apple sau Google, au o istorie a înşelăciunilor şi fraudei legalizate, a evaziunilor fiscale şi mulgerea sistemului în avantajul unui grup de infractori din aceste corporaţii... Trump îşi bate joc şi nu realizează suma de peste 3 miliarde de dolari, pe care o pune la dispoziţia acestei corporaţii Foxcoon şi mai ales cîtă încredere poate avea în aceşti afacerişti asitici, pentru a face acest pas.
În schimb asistăm în acest capitalism la o bătaie de joc de fondurile colectate din taxe, la împrumuturi ale guvernelor locale şi instituţiilor de stat de la bănci private şi la contracte cu cifre variabile, care ajung de două ori mai mari pînă la finalizarea proiectelor respective, dar pentru licitaţie, preţul a fost foarte mic şi oferit de acoliţii acestor mizerii pe care poporul îi votează la fiecare patru ani...
Să mergem mai departe...cu Foxconn şi avertizarea pentru cei ce cred în ablitatea guvernelor capitaliste de a încheia acorduri favorabile poporului cu aceste entitati asiatice ale furatului şi inselaciunii desprinse din capitalismul modern.
În 2013, această corporaţie Foxconn, a anunţat construiea unei mari fabrici pentru produse IT, în Pennsylvania, care după ce au luat avantajele promise, nu au mai construit nimic....
Cum este psibil ca aceste corporaţii capitaliste, asiatice, să fie subvenţionate de către contribuabilii americani sau din alte tari, din banii destinaţi în mod normal copiilor, grădiniţelor, şcolilor, spitalelor şi infrastructurii??
http://articles.mcall.com/2013-11-25/news/mc-pă-iphone-foxconn-20131125_1_apple-supplier-tom-corbett-facility

 

În 2014, aceaşi Foxconn a anunţat în Indonezia, derularea unui proiect uriaş, o investiţie care anunţa crearea a zeci de mii de locuri de muncă şi o tehnologizare a zonei, în valoare de peste 1 miliard de dolari. Acest complex de producţie nu a mai fost finalizat... deci o nouă fraudă.... creată de compania Foxconn, taiwaneză..... Poate de aceea mediul de afaceri taiwanez care nu agreează cu trecerea ţării la China, pentru că astfel de înşelătorii şi practici comerciale dubioase nu ar putea avea loc şi mulţi dintre cei ce decid aceste farse, ar putea termina pe stadion, în faţă plutonului de execuţie...

http://www.abc.net.au/news/2014-02-09/an-taiwan27s-foxconn-to-invest-241b-în-indonesia/5248274

În anul 2015, aceaşi Foxconn a promis o investiţie de proporţii in India, în jurul a peste 5 miliarde de dolari, care nu s-a întîmplat niciodată, însă avantajele au fost adjudecate de Foxcoon, iar politicenii indieni au avut de cistgat în urma acestei farse, populaţia votîndu-i datorită iniţiativei avut şi capacităţii lor de a "crea" locuri de muncă irrtuale în industrii bine cotate şi cu produse cu valoare adăugată mare...

http://www.marketwatch.com/story/foxconn-to-spend-5-billion-on-factory-în-india-2015-08-08

Preşedintele lui Foxconn, Terry Gou, a făcut "valuri" prin care promova investiţiile taiwaneze în America, cu mulţi ani în urmă, iar acum a găsit teren fertil la afaceristul Trump, care ştie şi el că este o farsă, dar acum are nevoie mai mult decît oricînd de susţinerea populaţiei în faţă furiei greu de stăvilit al membrilor Congresului American, împotriva circului pe care Trump îl face la Casa Albă...

Chiar la începutul anului, Gou a promis mai multor state americane, investiţii enorme în companii de fabricarea panourilor si ecranelor digitale, minicuni la care a fost parte şi ginerele lui Trump, evreul Jared Kushner, soţul lui Ivanka Trump.
Cum îşi pot imagina americanii, că această corporaţie, Foxconn îşi va îndeplini îndatoririle rezultate din contractul cu autorităţile, dacă factorul economic pe ansamblu, în SUA, expansiunea economică şi stabilitatea dolarului, nu vor fi de partea ei.
Trump nu vede întreg tabloul, pentru că el este un magnat al cazinourilor, hotelurilor de lux, restaurantelor şi terenurilor de golf, unde se face puţină economie şi mai multă specula... Dar situatia este este şi poate fi întîlnită şi în România, sub o amplitudine proporţională cu nivelul corupţiei care în România nu este de neglijat.
Cine îşi poate imagina că Terry Gou îşi ia compania din zona chineză şi asiatică în general, şi o aduce în America, doar în dorinţa de a-l satisface pe Trump şi a vinde la preţuri mai mari, imposibil de acceptat pentru populaţia americană în degringolada economica totala şi cu bugete de austeritate la toate nivelele??
În China, Forbes ne anunţă că, în sectorul manufacturier, salariile au crescut destul de mult şi sînt chiar deasupra Braziliei şi Mexicului şi foarte aproape de cele din Portugalia şi Grecia, mă refer la sectorul manufacturier, însă oricum ar fi, situaţia nu se poate compară cu America, unde angajatorul trebuie să plătească o serie de alte dări, pe lingă salariu, ca: asigurari medicale, alocaţii pentru pensii şi multe multe altele....
https://www.forbes.com/sites/timworstall/2017/03/01/chinese-wages-are-showing-paul-krugman-is-right-once-again/#

Pe de altă parte, să nu uităm din analiza corporaţiei taiwaeze, că Foxconn este aceaşi companie care cu puţin timp în urmă a concediat peste 60.000 de lucrători, datorită implicarii roboţilor în procesul de producţie, pentru scăderea costului de producţie şi eliminarea altor probleme cu personalul.....ceea ce este exact aspectul care nu îi trebuie lui Trump, dar deocamdată el supravietuieste politic şi este aplaudat pe minciuni şi circ şi treaba merge..

http://www.bbc.com/news/technology-36376966

Un alt aspect interesant de luat în calcul pentru analiză unei compani asiatice în extindere, este nivelul de forţă de muncă pe care compania o mai are încă în China, care poate arată o schimbare rapidă pe care corporaţia o poate face oricînd si poate apela la samtaj....

Adrian Coşereanu

Last Updated on Friday, 28 July 2017 19:10  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


The New York Times din 4 Septembrie 2010 prezinta in pagina "International" un articol in care se arata ca autoritatile italiene urmeaza exemplu Sarkozy si evacueaza tiganii din orasele peninsulare.Dar ceea ce este cel mai rau este ca se titreaza cu litere mari - "Actiunea de Reducere a Emigrantilor Romani se Imprastie in Toata Europa".Am crezut ca vor sa limiteze emigrarea doctorilor,specialistilor,tehnicienilor si inginerilor romani,dar nu a fost vorba despre aceste categorii care au umplut golurile lasate de prostia occidentala.In articol  trateaza ceea ce inseamna acesti tigani pentru Europa si provenienta lor,adica sint considerati ca fiind in totalitate romani.Se ofera chiar si o fotografie si multe detalii la modul cum traiesc si cit de saraci sint ei.Ceea ce nu se vede si nu se titreaza in paginile ziarului este de ce acesti tigani care nu pot fi nici pe departe confundati cu poporul roman,au ales ca destinatii preferate pe francezi si pe italieni.Oare nu sint aceste doua tari de destinatie a tiganilor cele mai apropiate din punct de vedere al caracterului,de acesti tigani? Oare faptul ca ei se simt bine, fura,violeaza,maninca din gunoaie si nu muncesc, sint atribute ale vietii franceze si italiene cotidiene? De fapt am vazut ce fac italieni in Romania,cit de infractori sint,caracterul lor "constructiv" si la fel francezii cu tiganii lor care se pare ca sint mai multi decit albii in acest moment in Franta.Deci spune-mi cu cine te imprietenesti ca sa iti spun cine esti,iar pentru zeci de ani prietenia franco-tiganeasca si italo-tiganeasca a dainuit in pace si prosperitate reciproca.