ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Va exploda bomba economică capitalistă, anclanşată de mizeriile din finanţele acestui sistem care se apropie de a deveni istorie?

Va exploda bomba economică capitalistă, anclanşată de mizeriile din finanţele acestui sistem care se apropie de a deveni istorie?

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 
 
Nu îmi aduc aminte să fi fost vreun moment în viaţa mea, să nu aud de cuvinte legate de dorinţa crescută de hegemonie a unor guverne capitaliste, sub o formă sau altă şi mă întreb: Oare vor înţelege aceste guverne capitaliste, dornice de a acapara puterea la nivel mondial şi a domina cît mai mulţi oameni, familiile lor, bugetele lor şi tot ce mişcă în jurul lor, oare ele vor înţelege că această dorinţa de centralizare a puterii NU ESTE ÎN INTERESUL POPOARELOR?
 
Se pare că cel puţin deocamdată nu înţeleg acest lucru şi au schimbat macazul luptei pentru supremaţie, ele fiind foarte aproape de a distruge un glob pentru a domina… Ce vor mai putea domina? Nici nu cred că îşi mai pun problema, pentru că este o deficienţă a sistemului şi una mentală a celor ce slujesc acest sistem capitalist, dar ei nu slujesc oamenii simpli, muncitorii, din cadrul sistemului, care pleacă la muncă dis de dimineaţă, muncind din ce în ce mai multe ore pentru din ce în ce mai puţini bani şi petrecînd din ce în ce mai puţin timp cu copiii lor.
 
Deşi o mare parte din clasa intelectuală, pe care eu o văd în principal vinovată pentru dezastrul economic acceptat tacit si progresiv care se desfăşoară sub ochii noştrii, admite că cea mai mare parte a guvernelor din ţările capitaliste în care trăiesc, sînt dominante şi corupte, aceşti intelectuali, sub o formă sau altă, doresc schimbarea liderilor politici, eludînd faptul că de zeci de ani aceştia sînt schimbaţi, prin forţă sau “democratic”, chiar dacă în capitalism acest cuvînt a devenit o bătaie de joc în discursurile celor care îl ignoră practic. Schimbarea acestor lideri politici capitalişti NU VA ADUCE ABSOLUT NICI O SCHIMBARE ÎN VIAŢA OMULUI DE RÎND, este o măscăreală convenabilă sistemului şi celor ce îl îndrăgesc pentru a se îmbogăţii.
 
Ceea ce este evident, dar intelectualii nu vor să scoată în evidenţă, este faptul că aceşti politicieni capitalişti, au, datorită sistemului, aceleaşi caracteristici: vederi economice înguste şi la îndemînă capacităţii lor reduse de a le dezvolta, sînt aroganţi şi apar că fiind subordonaţi numai şi numai intereselor lor, indiferenţi la nevoile poporului şi fără soluţii ci doar discuţii sterile şi par permanent subordonaţi”altora”. Şi în acest caz, cu atîtea puncte commune ale acestor mizerii politice capitaliste, oare nu putem deduce că este vorba de o eroare sistemică care a fost tranşată în favoarea lor? 
 
Aceşti lideri capitalişti, îi vedem în fiecare zi achiziţionînd mai multă putere şi mai multă bogăţie, totul în detrimentul cetăţeanului de rînd…. Iar întrebarea care ar trebui să fie pe buzele intelectualilor, ar fi: Dacă aceste mizerii politice capitaliste care conduc societăţile sub această formă, nu se vor opri în acest proces de acumulare sub orice formă, dar mai ales ilegală, va putea exista o altă rezultanta a procesului, în afară sclavagizarii maselor largi care le umplu involuntar pungile şi buzunarele acestor cioclii ai economiilor capitaliste şi famiilor noastre? 
 
Urmarea acestui parcurs ar fi un sclavagism dictat poporului de către guvernele capitaliste. 
Realiatea capitalistă actuală, ne arată că aceste guverne vor impune taxe poporului, atît cît poate suporta la maxim poporul, vor emite reguli şi legi care să limiteze drepturile poporului din ce în ce mai mult, vor domină sfera socială cît de mult vor putea şi vor îndepărta orice drepturi democratice ale poporului, prin nepăsarea lor şi ignoranţa faţă de opiniile poporului. Ceasul lor începe să se apropie de ora finală…
 
În 1999 a început o perioada nouă în istoria capitalismului. De atunci, SUA a crescut permanent prezenţa sa militară şi a indus o dependenţă mascată altor naţiuni, crescînd prezenţa militară şi venind din urmă cu o Media care a infectat mediul social prin poveşti cu ţări rele şi ţări bune, niciodată dorind să aducă în imagine o colaborare…totul fiind un preludiu al acestui colaps economic, care nu se mai poate extinde mai mult, dar forţa armata poate prelua controlul, pierdut de raţiunea economică capitalistă.
 
În 2008 a început propaganda împotriva banilor cash, pentru că prin intermediul “plasticurilor” introduse în maşinile de plata, să putem fi mai bine controlaţi şi lipsiţi de dreptul la propriile decizii. A început în acel moment, faza finală a construcţiei statului poliţienesc capitalist, împotriva celor ce muncesc şi produc. 
Toate aceste excese capitaliste NU AR PUTEA AVEA LOC FĂRĂ CREAREA DE DATORII, agreate de guvernele capitaliste şi orchestrate în combinaţie cu marile bănci capitaliste, sistemul transformîndu-se în sistem crony capitalist. Dorinţa capitaliştilor de a crea o schimbarea favorabilă lor, în timp mult mai scurt, a însemnat o creştere extreme de rapidă a volumului de datorii ale populaţiei, iar în acest moment, vedem foarte clar că nivelul datoriilor la nivel mondial, în lumea capitalistă, este la un record istoric de neimaginat cu ani în urmă, iar dominaţia guvernelor capitaliste este şi ea la un nivel la fel de neimaginat cu ani în urmă, însă sistemul se numeşte în bătaie de joc că fiind…capitalist. Acesta este fitilul bombei care va exploda, pierderea identităţii sistemului şi crearea unei false identităţi a sistemului, pe care poporul este forţat să o accepte, însă nu o va face pentru mult timp.
 
Un alt aspect ignorat de guvernele capitaliste, este faptul că, în timp ce ele forţează o schimbare cît mai rapidă a societăţii si mentalităţii, prin intermediul exceselor liderilor sistemului, cu aceaşi viteză par să fie scoase în evidenţă resentimentele populare faţă de sistemul capitalist. Aceste guverne au creat imaginea a două sisteme, unul capitalist care oricînd poate fi democratic modificat, ceea ce este o farsă totală, şi a unuia communist care doreşte să schimbe natură umană şi este împotriva poporului… Dar întrebarea vine: Dacă noi am trăit şi trăim rău şi fără speranţa în ambele sisteme, oare nu ar trebui să apară un altul sau cel puţin să vedem dacă vreunul din cele două poate fi modificat în interesul poporului? De ce în America există doar două mari partide acceptate în Congres, iar în cele mai multe ţări capitaliste, există foarte puţine grupări politice, capitaliştii construind chiar o stîngă falsă si in cirdasie cu finantele capitaliste, pe care o pot critica direct, pentru că nu mai există o stîngă reală la nivel mondial, iar cînd apare, imediat este etichetată că molima comunistă…. 
 
Ca rezultanta logică a expansiunii exceselor guvernelor capitaliste, este deci resentimentul poporului faţă de liderii politici şi de sistem. Creşterea hegemoniei acestor guverne a dus la creşterea riscului faţă de un colpas economic şi social care acum pare mai evident decît oricînd. Instituţiile financiare capitaliste, care au produs întreg dezastrul existent şi au creat imaginea reală a sistemului capitalist de grup, încearcă acum să trateze cancerul politic şi economic prin bandajări ale unei suprafeţe deja în putrefacţie…ceea ce ne arată că am intrat în faza finală a nebuniei datoriilor create, lasind clientul să înţeleagă faptul că orice abuz al cardurilor de credit şi altor instrumente financiare de creditare în sensul consumului irational, se rasfringe prin intermediul liderilor capitalişti şi guvernelor capitaliste, împotriva celor ce acceptă circul datoriilor, noi toti. Abuzul acestor guverne va fi proporţional cu abuzul nostru asupra instrumentelor de creditare capitaliste oferite cu largheţe de bănci, pentru că ele ştiu deznodămîntul…
 
Pe de altă parte, simitim cu toţii resentimentul popoarelor şi celor de lîngă noi, faţă de militarizarea Americană a zone întregi ale planetei şi propria impunere a americanilor ca fiind politisitii mondiali, inventînd conflicte şi aducînd Media jewmericana să le confirme… 
Asistăm la reacţii de ultim moment, disperate, ale ţărilor şi grupărilor economice capitaliste, în vederea menţinerii acestui process de hegemonie. EU a lansat în bătaie de joc, un process public de consultare a opiniei popoarelor din uniune, pentru a simţii pulsul legat de opţiunea lor pentru eliminarea banilor cash din circulaţie. Măgarii de la Bruxelles au aruncat momeala “democraţiei” tîrzii, pentru a vedea cum pot deturna atenţia popoarelor de la o decizie favorabila lor şi potenţial legalizabila. Ce s-a întîmplat? Peste 99% dintre respondenţi au spus că nu sînt de accord cu o “cashless” society, deci oameni vor să aibă bani cash în buzunare si sa decidă singuri ce vor să cumpere şi cîtvor să cumpere…..iar 87% dintre cei ce au răspuns intrebarii, au spus că văd cash-ul că fiind essential pentru libertatea lor…. Deci, vom asista la alte strategii şi poate chiar la atentate teroriste, pentru că aceste guverne capitaliste să dovedească încă odată că este strict necesară eliminarea cash-ului, datorită posibilităţii crescute că aceste grupări teroriste să fie finanţate prin bani cash?
 
 Dar, întrebarea vine: De citi bani cash au avut nevoie sau au cu citi bani cash au fost finanţaţi teroriştii de la Paris, Bruxelles, Hamburg sau alte locuri? Cîteva mii de dolari au fost suficiente, pentru că discutăm de îndoctrinare, discutăm de o ura generata de intervenţiile si expansiunea americana şi a aliaţilor lor în ţări care nu au mai avut suveranitate şi nici sprijin, ci dominaţie. 
 
Cum au fost construiţi aceşti fanatici terorişti? Păi, foarte simplu, ar trebui să ne gîndim ce s-ar întîmpla dacă în lumea capitalistă ar fi aruncată o bombă şi dintr-o familie ar rămîne numai fiul sau fica, ei văzîndu-şi părinţii morţi şi plini de sînge în preajma lor. Eu cred că întreg youtube-ul ar fi fost plin de imagini ale acestei familii distruse, interviuri, imagini de la procesiuni funerare, copii mutilati psihic şi aşa mai departe… Vedem aşa ceva legat de ceea ce se întîmplă în Orient şi nordul Africii, de modul cum au fost mutilati mental zeci de mii de copii, care acum îşi caută mîncarea prin gunoaie? Păi, nu vedem si ne mirăm de unde vin aceşti fanatici terorişti, practic o construcţie bine gîndită a guvernelor capitaliste dezvoltate, vestice, care acum au nevoie de aceşti terorişti pentru a ne impune nouă o “cashless” society si controlul nostrum total.
 
Totutsi există studii militare care arată cît de departe poate fi împinsă lumea de către nivelul actual al agresiuni fizice şi mai ales psihice a capitalismului, a expansiunii status qou-ului American, care a mai alimentat si cel de Al Doilea Război Mondial. 
În general se presupune că imperiile şi marile puteri se extind pînă acolo unde ei realizează că este punctul terminus şi revin într-o stare latentă, de relaxare pentru o perioada, însă acum asistăm la o expansiune continuă, la exacerbarea conflictului în fiecare zi, la dorinţa de confruntare pentru a arata muşchii şi dorinţa hegemonică capitalistă dintotdeauna… 
Aceaşi media jewmericana acreditează idea că sfîrşitul planetei este aproape, în dorinţa lor ca noi să aplaudăm “porumbeii păcii”, pe americani, care lupta pentru pace, dar care se omoară pe capete la ei în ţară, împuşcîndu-se în stradă şi demonstrînd putreziciunea unui sistem la final. 
Puterile capitaliste, mai degrabă decît să renunţe la tendinţele hegemonice, ele îşi extind aceste tendinţe, pînă cînd colapsul economic va deveni devastator şi va reprezenta o raţiune pentru intervenţii militare pe scară largă. Este ceva sinonim consumului de droguri grele injectate, pînă cînd doză fatală este iminentă şi distruge viaţă consumatorului. 
Încă mai sînt şanse şi ar trebui să profităm de ele, să lăsăm acest sistem la lada de gunoi a istoriei si sa nu permitem că libertatea noastră să vină după colapsul economic de proporţii, care poate aduce orice. Să devenim liberi prin a fi mai puţin datori acestui sistem, care prin datorii îşi extinde hegemonia asupra noastră şi crează din noi şi copiii noştrii. sclavi moderni şi fără şansă… 
Mai este o şansă, iar intervenţia celor ce gîndesc este vitală în acest moment, iar teama lor de a spune adevărul şi ceea ce gîndesc. este letală pentru societate… 
 
 
Adrian Coşereanu 
Last Updated on Thursday, 03 August 2017 20:10  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Inchiderea Canalului Suez,care este probabila in urma a ceea ce se intimpla in Egipt,ar crea un dezechilbru mondial.Navigarea din Arabia Saudita pina in Texas ar dura cu 12 zile mai mult decit acum, pentru tancurile petroliere.Peste 8% din trasportul maritim mondial se desfasoara prin Canalul Suez.Parcurgearea lui, de catre petroliere in general,din Peninsula Aarabica pina la New York scuteste 30% din drum,la fel o reducere de 57% o pot realiza in cazul unui transport de petrol catre Franta si peste 42% pentru Olanda.In fiecare zi,prin Canalul de Suez trec peste 2,2 milioane de barili de petrol catre tarile lumii.In 2009,prin Canal au trecut 17.228 nave comerciale si tancuri petroliere.Impactul inchiderii lui il vom simti fiecare dintre noi in buzunar.