ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Donald Trump – Imaginea singurătăţii în politică şi neînţelegerii faptului că Politica este o ştiinţă.

Donald Trump – Imaginea singurătăţii în politică şi neînţelegerii faptului că Politica este o ştiinţă.

E-mail Print
User Rating: / 0
PoorBest 
 
Un lucru este clar, Trump nu poate distinge diferenţele dintre economia politică, politica economică şi politica mare şi în final nu le poate definii. Este la fel de clar, faptul că el are o eroare majoră de comportament, care îl îndepărtează şi mai mult de politică şi anume faptul că pe parcursul vieţii lui nu a fost subordonat în nici un colectiv sau comunitate în care a activat, ceea ce îl face vulnerabil, la perversităţile politice ale subalternilor sau colaboratorilor politici, extreme de abili si perversi. Este la fel de clar că el reprezintă clasa miliardarilor americani, cu mizeria lor morală, cu lipsa lor de scrupule şi cu modalităţile deloc ortodoxe de a face bani.
El reprezintă opulenţa şi riscul, înţelegerea unui sistem capitalist, în care trecerea de la faliment la bogăţie este doar de un pas, însă caracterul, şi de cele mai multe ori murdar, poate ajuta mult la a face acest pas. Trump este un individ mult prea orgolios pentru sfera politică a compromisurilor, un om cu certitudini şi foarte puţine dubii, pe un fond extrem de şubred al cunoştiinţelor politice. Este un om mai mult reactiv decît pro activ, care este resimţit în orice discuţie că un mentor si nu un colaborator. Este un tip, căruia îi place să ia decizii, fără să gîndească politica la modul că este o ştiinţă interdisciplinară şi cu un sistem de priorităţi în abordarea fenomenului politic. Este un afacerist pervers în mediul de afaceri corupt al cazinourilor, care nu are nici o legătură cu perversitatea politică. 
Trump a semnat de curînd o lege prin care extinde sancţiunile împotriva Rusiei, Iranului şi Coreei de Nord, în final, nici una dintre aceste ţări nefiind clintită în derularea strategiei ei economice sau politice. Sancţiunile împotriva Rusiei aduc mai multă putere economiei ruse şi o nouă structura departamentală în dezvoltare, aduc noi ramuri economice şi noi profesionişti şi foarte curînd, independenţa faţă de economiile dezvoltate ale vestului, ca sa nu mai discutăm de crearea unui nou sistem de plăti internaţionale, care va înlocui SWIFT ul şi va izola dolarul american. Iranul devine din ce în ce mai puţin dependent de vest şi îşi întăreşte poziţia economică şi relaţiile cu China şi Rusia. Coreea de Nord are un partener comercial care face legea în zona, China şi este mîna lungă a Chinei în zona Marii Chinei de Sud, creînd la comandă instabilitatea dorită sau stabilitatea discontinuă şi un sistem de compensaţii în zona sud est asiatică. 
Congresul American a aprobat cu majoritate covîrşitoare legea denumită “Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act”, punîndu-l pe Trump în pozitia de a pierde puterea şi evident controlul politic. 
Trump a emis de curînd un comunicat, în care el şi sfătuitorii lui de la Casă Albă, au încercat să pară în control, arătînd din păcate pentru ei, o condiţie a umilinţei politice, acceptînd compromisuri cosmetice şi schimbări dorite de alţii. 
 
Trump nu a avut success cu nici o iniţiativa de-a lui, în faţă unui Congres corupt în totalitate. Singura lui reuşită a fost bugetul militar, aprobat în unanimitate, un buget imens, de aprox. 600 de miliarde de dolari pe an, în care erau interesaţi a lua şpagă, toţi jewmericanii din Congres şi găştile criminale din complexul industrial militar bancar…şi deci nu avea cum să fie respins. 
În schimb, au trecut mai bine de şapte luni şi în afară de Rusia, nu se mai discuta de nimic in lumea politica Americana, lasind in final sa se inteleaga faptul ca Rusia este in masura sa schimbe lucrurile in plan mondial, dupa voia conducerii de la Kremlin. Nu mai este luată în evidenţă necesitatea unui nou plan fiscal, nimic legat de economie, de sistemul de învăţămînt, de cel de sănătate şi aşa mai departe… Totul pare doar o publicitate de proporţii la adresa capacităţii Rusiei de a influenţă orice pe planetă, de la sfera politică şi militară, pînă la sfera economică şi socială. 
Deciziile Congresului American de a extinde sancţiunile împotriva Rusiei, Coreei de Nord şi Iranului şi mai mult, discutarea de sancţiuni majore împotriva Chinei, legat de “Intelligence Property”, face că aceste ţări să fie cît mai apropiate una de alta şi chiar sa formeze un grup imposibil de contracarat şi în afară capacităţii de influenţă a SUA. 
Războiul Rece II, este în derulare şi va reprezenta curînd o realitate a vieţii cotidiene, dar America nu mai este ceea ce era acum 60 de ani şi nici Rusia, China, Iranul sau Coreea de Nord nu mai sînt în faza economică şi tehnica de atunci. Un război commercial generează întotdeauna posibilitatea unui conflict militar, care, în situaţia în care va avea ca protagonişti pe Rusia şi SUA, va fi de foarte scurtă durata, iar coaliţia ruso-chineză-coreeană de nord-iraniană va putea genera pierderi majore vestului şi vieţii pe planetă…. 
Boşorogii războinici din politica americană, spun în continuare că Trump a fost ales preşedinte de către Rusia. Chiar aşa? Citi din votanţii lui ştiu cine este preşedintele Rusiei şi care este capitală Rusiei? Foarte puţini. Citi dintre ei au citit cîteva pagini din cultură rusă sau din politică rusă? Şi mai puţini. Cum a putut preşedintele Rusiei să îi influenţeze pe aceşti agricultori, mineri, oţelari, petrolişti şi din diverse sectoare ale economiei? Dacă a fost atît de bine pe timpul lui Obama, cînd aceşti jewmericani se simţeau ca peştii în apă, cu o marioneta de gen Obama, de ce poporul nu a ales la conducerea ţării gaşca lui şi a lui Clinton Hillary? 
Realitatea este că Trump este singur, mult prea singur şi poate avea reacţii dintre cele mai necontrolate atît în plan intern cît şi extern. Împotriva lui sînt toţi aşa zişii Democraţi, ai lui Clinton, Shummer, Pelosi şi Soros, dar şi o mare parte a Republicanilor lui… 
 
Toţi apropiaţii lui Trump sînt sub asediul şantajului politic şi urmăririlor de toate felurile, doar în idea de a nu-i lasă să ia vreo decizie care eventual nu le-ar conveni acestor şacali, cei mai mulţi dintre ei autonumindu-se“democraţi”. 
În ceea ce privesc dezbaterile legate de Rusia, Trump apare ca singur în toate ipostazele, chiar şi cînd nu răspunde, ba mai mult, el simte opoziţia legat de decizia de a întrerupe finanţarea americană pentru grupările teroriste din Orientul Mijlociu, via CIA, care aduc prejudicii Rusiei. 
La capătul celelalt, Rusia a acceptat realitatea, prin care mediul politic American a fost capturat de un sentiment rusofobic, care a împins Washingtonul pe drumul confruntării cu Rusia. 
 
Medvedev a concis:”Speranţa că relaţia noastră cu SUA şi noua Administraţie ar putea fi cu mult mai bună, este terminată…” 
https://www.reuters.com/article/us-uşa-trump-russia-medvedev-idUSKBN1AI2L9
 
Mai mult, nimeni nu ia în serios întorsătura politică generata de Vicepreşedintele SUA, Mike Pence, care de cîte ori are ocazia, pune o pată uriaşă pe relaţia dintre SUA şi Rusia. Pence este un tip inteligent, dar mult prea legat de grupurile de interese jewmericane şi incapabil să îşi manifeste personalitatea. Acest Pence, spune în mod hilar, parca să se facă de rîs în plan internaţional, că el “ continuă să creadă că dacă Rusia îşi va schimbă atitudinea, relaţia dintre SUA şi Rusia se va putea schimba în bine în interesul ambelor popoare şi al păcii şi stabilităţii globale…”. 
 
Dar, cine a construit atitudinea Rusiei în actuală conjunctura? Oare Rusia nu şi-a ţinut promisiunea de a retrage în cazărmi după 89, efectivele militare din ţările est şi central europene, în timp ce SUA a încălcat toate promisiunile privind crearea unui culoar de pace în Europa Centrală şi de Est, aducînd NATO foarte aproape de graniţe cu Rusia şi dorind chiar să ducă alianţa militară la graniţa dintre Rusia şi Ucraina? Oare Rusia este de vină pentru că SUA finanţează grupările teroriste din Orientul Mijlociu, în condiţiile în care aceşti terorişti doresc răsturnarea unui guvern legal constituit şi distrug eforturile ruse de stabilizare a Siriei si zonei Orientului Mijlociu? Oare Rusia este de vină, pentru faptul că Pence a plecat cu “colindul” prin Europa, pentru a adduce mai multe ţări est europene în NATO, printre care Georgia, Macedonia şi Muntenegru, pentru a înconjura Rusia din punct de vedere militar? 
 
Ideea este că impulsul rusofobic declanşat de către politicienii americani în SUA, chiar dacă foarte mulţi americani sînt deja plictisiţi de poveşti fără finalitate despre Rusia, acest impuls nu se referă la ceea ce a făcut Rusia ci arată cine sînt americanii şi pînă unde pot merge cu decăderea morală şi fuga după profit… 
În timp ce Michael Pence şi alţi diplomaţi americani, în afară lui Rex Tillerson, secretarul de Stat al SUA, încearcă să creeze o încercuire iraţională în jurul Rusiei, dorind sa traga în zona de inflenţă a NATO tot mai multe ţări europene, pentru a exacerbă conflictul, Rusia este învinuită că se înarmează şi efectuează pregătiri militare la….graniţa NATO. 
Este amplitudinea maximă a tupeului american, să facă propagandă defavorabilă Rusiei şi exerciţiilor militare effectuate de Kremlin, în graniţele Rusiei şi în apropierea zonei în care alianţa nord altlantica se extinde, în direcţia Rusiei. 
Deci, după opinia americanilor, extinderea NATO şi dorinţa de conflict arătată continuu de membri Congresului American faţă de Rusia, ar trebui să genereze înţelegere din partea Rusiei şi chiar lipsa de îngrijorare… Păi, stimaţi boşorogi americanii războinici, din Congresul SUA, dorinţa de pace şi găsirea soluţiilor pentru pace sînt cele care oferă liniştea planetei si nu înaintarea unei alianţe militare către si impotriva Rusiei şi Chinei, care în mod evident se pregătesc pentru un răspuns, pentru că nu văd nimic pacifist în această înaintare a NATO către graniţele lor, dar jewmericanii din presă SUA, îşi fac datoria şi înşiră propagandistic minciuni peste minciuni… 
 
1. America îşi caută aliaţi în Europa şi pretutindeni, ţări extrem de slabe militar dar poziţionate bine, raportat la graniţele ruse, dar aceşti aliaţi SÎNT TOTAL INUTILI PENTRU APĂRAREA SUA CI IDEALI PENTRU CONTINUAREA PROGRAMELOR MILITARE OFENSIVE ALE AMERICANILOR! Acest lucru trebuie înţeles de un glob întreg şi de americani în special. Aceste ţări nu îi apară pe ei de o invazie rusă sau chineză ci sînt marionete care sînt cuplate la planul ofensiv al americanilor în Europa, aşa cum este şi România, o ţară condusă de un mălai mare şi o gaşcă de politicieni prăduitori, fără nici o viziune geopolitică. 
2. America cheltuie prosteşte, în timp ce populaţia se află la cel mai ridicat nivel de sărăcie şi infracţionalitate întîlnite vreodată in istorie, încercînd să strîngă cercul militar în jurul Rusiei, fără să dovedească vreun pic dorinţa de pace. 
3. Americanii şi aliaţii lor din NATO execută permenant exerciţii militare de forţă la graniţa rusă, pe mare sau uscat, fără că vreuna din aceste ţări să fie atacată sau în pericol, iar aşteptările lor sînt că Rusia să îşi vadă de treaba si sa nu îi bage în seama… Cam greu să se întîmple aşa ceva, ştiut fiind că absolut toţi preşedinţii americani au derulat cel puţin un război în timpul mandatului lor şi dorinţa Congresului American de a reface economia americană, ca deobicei, prin război şi sute de mii de morţi şi familii distruse. 
Europenii trebuie să înceapă să gîndească si sa vadă pe cei de la Washington în adevărată lor “culoare” şi faptul că americanii nu au fost, nu sînt si nu vor fi prietenii nimănui ci doar ai dolarului american. Europenii trebuie să renunţe la orice colaborare cu cei ce doresc război, să stea la masa trataivelor si sa discute derularea construcţiei de obiective economice comune, care aduc pacea, să discute facilitati commune în comerţul internaţional, să discute investiţii proporţionale şi în domenii care să aducă locuri de muncă şi altele şi nicidecum să cadă în plasa militară a SUA, care aduce avantaj americanilor şi pierderi ireparabile europenilor… 
https://www.theatlantic.com/internaţional/archive/2017/08/why-europe-opposes-the-uss-new-russia-sanctions/535722/
 
Papagalul Junker, a prezentat foarte vag poziţia UE şi în locul unei acţiuni ferme la adresa SUA şi a altor aliaţi care preferă războiul, el a preferat să avertizeze legat de pierderile care pot avea loc în urmă extinderii acestor sancţiuni împotriva Rusiei, pe partea de energie, care evident este vitală vestului Europei, mai ales legat de conducta de petrol şi gaze North Stream 2. 
“America First”, promovată de Trump, lasă să se înţeleagă totul în relaţiile SUA cu alte state, dar Junker încă mai crede în poveşti care îi bagă bani în buzunar… 
Ironia însă vine de la faptul că nu “America First” a lui Trump, este resonsabila pentru ceea ce se întîmplă, ci exact stabilimentul politic american, pe care mulţi vest europeni dovedesc că îl adoră şi alături de aceste mizerii adunate în jurul lui Soros, îl torpilează pe Trump, care se află în singurătate şi în faţă unor decizii de deturnare a atenţiei publice legat de imposbilitatea că el să facă ceva. Lipsa de popularitate a lui Trump în Europa, dictata de gunoaiele lui Soros şi cirdasiile lui Hillary Clinton, ajută pe americani în acţiunea lor de impunerea unor sancţiuni împotriva Rusiei, lăsînd de înţeles europenilor de rînd că aceasta este soluţia…un tip de ipocrizie americană gustată din plin de europeni. 
Este foarte clar, din desfăşurarea evenimentelor militare, faptul că Moscova nu este concentrată pe un atac împotriva SUA ci pe îmbunătăţirea sistemelor sale de apărare. Este la fel de clar, faptul că Moscova va lua măsuri şi va crea un mare dezavantaj SUA, prin constituirea unui nou sistem de plăti la nivel mondial, în locul SWIFT-ului. Este la fel de clar că o perturbare în alimentarea cu energie a vestului, produsă de un conflict militar dintre NATO şi RUSIA, poate duce economiile vestului Europei la cheremul americanilor….. Si multe alte dezvantaje care ar putea avea loc pentru europeni…
 
Adrian Coşereanu 
 
 

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Inchiderea Canalului Suez,care este probabila in urma a ceea ce se intimpla in Egipt,ar crea un dezechilbru mondial.Navigarea din Arabia Saudita pina in Texas ar dura cu 12 zile mai mult decit acum, pentru tancurile petroliere.Peste 8% din trasportul maritim mondial se desfasoara prin Canalul Suez.Parcurgearea lui, de catre petroliere in general,din Peninsula Aarabica pina la New York scuteste 30% din drum,la fel o reducere de 57% o pot realiza in cazul unui transport de petrol catre Franta si peste 42% pentru Olanda.In fiecare zi,prin Canalul de Suez trec peste 2,2 milioane de barili de petrol catre tarile lumii.In 2009,prin Canal au trecut 17.228 nave comerciale si tancuri petroliere.Impactul inchiderii lui il vom simti fiecare dintre noi in buzunar.