ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Spartul băncilor cu mînă armata a ajuns o activitate a proştilor în sistemul judiciar capitalist… Du-te la şcoală, daca vrei să furi profesionist şi să primeşti o pedeapsa mică sau deloc!

Spartul băncilor cu mînă armata a ajuns o activitate a proştilor în sistemul judiciar capitalist… Du-te la şcoală, daca vrei să furi profesionist şi să primeşti o pedeapsa mică sau deloc!

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 
 
Citesc zilnic în presa americană şi canadiană, despre spărgători de bănci cu pistoale de plastic, cu cuţite de bucătărie în mînă şi cîteodată cu pistoale sau arme adevărate.
În acelaşi timp, sesizez că marea lor majoritate sînt prinşi în cîteva ore de la spargere şi mă gîndesc de ce au apelat la această modalitate Hollywoodiană de a se îmbogăţii, din moment ce eu mă duc la banca să ridic o suma de bani cash de 2-3.000 de dolari şi mi se spune că nu au bani să îmi elibereze şi că trebuie să mă înregistrez pe o lista pentru a-mi aduce banii in citeva zile, din banii mei depuşi la banca. Dar banii cash unde sînt? Primesc răspunsul, că banii cash trebuie să vină la comandă de la Trezoreria băncii dinToronto. Oare aceşti spărgători cu mînă armata nu ştiu că sumele în cash sînt foarte mici, iar valorile depozitate sînt şi ele reduse, iar o intrare în camera unde sînt depozitate valori, nu este o activitate pe care să o înţeleagă un spărgător de banca cu un cuţit de bucătărie în mînă? 
Există însă o disparitate enormă între pedepsele date “spărgătorilor” de bănci şi de fonduri financiare instituţionalizate şi spărgătorii cu mînă armata ai băncilor, care nu ar trebui să ne surprindă, chiar dacă discutăm de sume total diferite şi mecanisme mult mai sofisticate şi permise de sistemul capitalist care pentru prima categorie, de cele mai multe ori, legalizează frauda în interesul lor şi al avocaţilor lor. Este evident că prima categorie îşi permite avocaţi de marca datorită sumelor pe care şi le pot platii după ce au furat pe rupte, cum este cazul lui Bernie Madoff care a “devalizat” numai 600 de investitori de mai bine de 1 miliarde de dolari, lăsîndu-i la uşa lui pentru a le oferii aprobarea de a fi furaţi… 
Dar, să vedem ce se întîmplă în sistemul judicial capitalist şi care sînt discrepanţele. După cum vedeţi pe site-ul de mai jos, prăpastia în ceea ce privesc sentinţele acordate, este enormă, cu mult mai mare decît va puteţi aştepta, ceea ce încurajează furatul instituţionalizat capitalist. Operatorii binecunoscutelor scheme Ponzi, care încă mai funcţionează şi ne arată că mama prositilor este mereu gravidă, care au furat cu mult peste 100 de milioane de dolari, în 2016, au fost condamnaţi la pedepse în jur de 14 ani închisoare cu drept de eliberare pe baza de parolă, în cîţiva ani, deci ei ar trebui normal să petreacă în jur de 168 de luni în închisoare, deci la un calcul simplu, aproximativ 21 de zile pentru fiecare million furat…Mergem mai departe în jocul capitalist al milioanelor de dolari furate… 
http://securitiesanalytics.com/would-you-spend-21-days-în-prison-for-1-million-dollars-2016-ponzi-scheme-analytics/
 
Comparativ cu aceşti pungaşi instituţionalizaţi din sectorul financiar capitalist, care au creat, prin prezentarea lor în Media, idea “modernă” a muncii ca valoare socialal, haideţi să vedem ce se întîmplă cu spărgătorii de bănci cu mînă armata. Ei primesc în medie 9,75 ani de puşcărie şi este mai puţin probabil să primească eliberare pe baza de parolă în scurt timp, aşa cum se întîmplă cu hoţii instituţionalizaţi. Asta înseamnă 117 luni de puşcărie cu o medie a furatului în jurul valorii de 2.989 dolari, care tot la un calcul simplu, ar insemna puitn peste 40.372 de luni pentru fiecare million furat, dacă am raporta suma la milionul de dolari in calculul nostru….
Cu alte cuvinte, spărgătorii de bănci cu mînă armata, primesc pedepse de 50.000 de ori mai mari pe dolar furat decît pungăşii financiari instituţionalizaţi… Asta ca să nu ne mai mirăm de ce părinţii vor să îşi trimită copiii la studii legate de finanţe şi mai puţin de inginerie sau altele, pentru că exemplele sociale sînt acolo, în lumea financiară fraudulenta, prezentată frumos şi în filme şi în Media… 
Disparitatea devine şi mai mare, odată cu creşterea sumei furate. Aceia care au furat instituţionalizat mai puţin de 5 milioane de dolari primesc sentinţe, în medie, de 2,75 de ani, ceea ce înseamnă în jur de 160 de zile pentru fiecare milion de dolari furaţi. Spărgătorii de bănci cu mînă armata, primesc, în medie, 22 de luni în puşcărie pentru 137.828 de dolari furaţi, ceea ce înseamnă că primesc în jur de 159 de luni de puşcărie pentru fiecare million de dolari furat, dacă ne raportăm tot la million, ceea ce în final se traduce printr-o pedeapsa de 227 de ori mai mare pentru spărgătorii de bănci cu mînă armata, faţă de cei instituţionalizaţi… Deci Schemă Ponzi funcţionează perfect în sistemul judicial capitalist… 
De ce o aşa de mare discrepanţa, cînd este vorba de o pagubă, pe care unii o crează ameninţînd cu pistolul de plastic sau cuţitul de bucătărie, iar alţii cu “mouse-ul”?? 
O spargere de banca cu mînă armata, înseamnă forţă şi impunerea unei decizii prin forţă, este de înţeles, dar justifică acest lucru, o acceptare ca spărgătorii de bănci cu mînă armata să primească pedepse de 50.000 de ori mai mari pentru aceaşi suma, decît cei ce apasă fraudulent pe butotnul unei tastaturi de calculator sau invers? 
Fără discuţie că schemele Ponzi şi spărgătorii instituţionalizaţi nu apar frecvent pe ecranele televiziunilor şi în presă, aşa cum a fost doar cazul lui Bernie Madoff care per total a furat peste 60 de miliarde de dolari, practic cea maimare fraudă din istoria SUA in scheme Ponzi. 
O să mă întrebaţi: Ce oraş domină în inventivitate în aplicarea schemelor Ponzi? Răspunsul nu poate fi decît o localizare a prostiei în număr impresionant: New York City, domină autoritar în volumul acestor scheme Ponzi…de departe. În 2016, cap de lista a fost schema Ponzi derulată de Platinum Partners, ai cărei “executivi” infractori, au furat peste 1 miliard de dolari…. 
Acesta este “efortul” pe care se bazează sistemul capitalist şi exemplul social oferit tinerilor şi mai ales imaginea valorii banilor şi modul cum sînt făcuţi… 
 
Adrian Coşereanu 
Last Updated on Sunday, 13 August 2017 14:28  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Afacerile guvernului canadian cu indienii nativi din anumite provincii au scos la iveala sume fabuloase care sint platite sefilor de triburi pentru a acoperii o serie larga de matrapaslicuri ale guvernului.Seful tribului Peguis cistiga anual 220.000$ care nu sint taxabili.Un alt sef de trib,al Enoch Cree Nation cistiga 175.000$ pe an si asta comparabil cu salariul anual al unui rezident al zonei respective, care este de 15.000$ pe an.Seful tribului 543-person Piapot din Saskatchewan, este platit mai bine decit primul ministru al Provinciei.Trebuie spus ca, contribuabilii canadieni care platesc taxe uriase,ofera acestor triburi peste 7 miliarde de dolari pe an si nu au acces la nici o informatie pentru a vedea cum sint distribuiti bani lor.Canadieni s-au saturat de secretomania aceasta si au pus presiune pe guvern sa li se arate cum sint cheltuiti bani in acesta directie.Sa nu trezim in Romania cu sefii tiganilor ca li se acorda si lor salarii anuale de acest gen pentru a acoperii si vota un guvern uncapabil.