ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Ce ar fi de întrebat preşedintele actor de comedie al Americii, Trump, legat de Venezuela? El confundă faimosul lui show “Apprentice” cu relaţiile internaţionale şi doreşte să spună cui nu îi convine în plan internaţional: “You are fired!”.

Ce ar fi de întrebat preşedintele actor de comedie al Americii, Trump, legat de Venezuela? El confundă faimosul lui show “Apprentice” cu relaţiile internaţionale şi doreşte să spună cui nu îi convine în plan internaţional: “You are fired!”.

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 
 
America a pus în situaţie de colaps economic şi social economiile Irakului, Afganistanului, Libiei, Siriei şi o mulţime de altele din America Centrală, America de Sud şi Africa şi datorită colapsului evident a sistemului capitalist şi societatii americane, Trump încearcă să atace ţările care doresc să îşi construiască un sistem politic de stînga. 
Cu numai cîteva zile în urmă am asistat la interviul lui Trump, care se dorea oficial, în spatele unei case, în care el ţinea să spună unei lumii întregi că opţiunea unei intervenţii militare americane este deschisă în ceea ce priveşteVenezuela… 
Dar, americanii nu înţeleg nici ei de ce Trump a apelat la această retorică privind Venezuela şi de ce trebuie atacată o ţară care nu a manifestat nici o secundă tendinţa ei de a produce pagube să ataca teritorii americane? 
Trump discuta de sentimentul lui faţă de oamenii din Venezuela, cît îl doare sufletul de poporul venezuelean, cîtă compansiune are cu tinerii şi demonstranţii venezueleni şi ce insomnii are datorită lor… 
Îl ascult şi mă gîndesc: Dar de ce nu atacă Haiti, unde o marionetă americană a făcut din ţară să fie ultima economie mondială, o ţară în care familia Clinton deţine toate minele de aur şi îi munceşte ca în evul mediu pe haitieni cu asentimentul guvernului Haitian, o ţară din care emigranţii veniţi în SUA sînt duşi cu autocarele la graniţe cu Canada, de către FBI şi chiar învăţaţi ce să spună la interviurile pe care le vor susţine cu oficialii canadieni, după ce vor fi aruncaţi peste graniţe. Dar, mai mult, Haiti este ţară…capitalistă şi una dintre cele mai sărace de pe planetă… 
Nu mi-a venit să cred cît de mult îi vaită Trump pe venezueleni şi sărăcia în care trăiesc şi am încercat să văd statisticile de anul trecut, 2016, unde sînt prezentate cele mai sărace 25 ţări ale globului, în Business Insider şi surpriză: Toate cele 25 ţări, cele mai sărace de pe planetă, sînt….capitaliste şi calcate mai mult sau mai puţin de americani…. 
http://uk.businessinsider.com/the-25-poorest-countries-în-the-world-2016-4/#25-tanzania--gdp-per-capita-2054-1430-1
 Am crezut că Trump este la zi şi poate în acest an, 2017, lucrurile s-au schimbat şi Trump ştie că Venezuela a intrat în acest clasament, şi am luat ultimele 30 de ţări, cele mai sărace de pe glob, că să văd dacă pot surprinde socialista Venezuela acolo. Surpriză de proporţii, nu am găsit Venezuela nici în cele mai sărace 30 de ţări ale planetei…. 
http://uk.businessinsider.com/the-25-poorest-countries-în-the-world-2017-3/#30-senegal-gdp-per-capita-2578-2102-1
 O altă surpriză de proporţii a fost faptul că…absolut toate sînt…capitaliste şi mă întreb: De ce nu atacă Trump aceste ţări şi guvernele lor capitaliste, pentru a le scoate din sărăcie şi de ce apelează la un potenţial atac împotriva Venezuelei? Nu ar fi mai bines a scoată din sărăcie acele ţări capitaliste si sa arate unui glob întreg faptul că sistemul capitalist încă functioneaza? Dar cum poate face acest lucru, cînd la el în ţară sistemul este în cădere liberă şi colapsul final este foarte aproape? 
Dar, totuşi de ce Venezuela şi de ce acum şi de ce Media nu promovează informaţii despre sărăcie din ţările cele mai sărace ale lumii, ele fiind şi capitaliste, iar jewmericanilor din Media le place capitalismul? 
Nimeni nu are nici un dubiu că Trump a pierdut în Siria, în favoarea celui mai mare maestru al şahului politic, Preşedintele Puţin. Nimeni nu are vreun dubiu că America nu poate cîştiga o confruntare cu Coreea de Nord şi faptul că, China va transa conflictul zonal din peninsula Coreeană, în favoarea ei. Nimeni nu are nici un dubiu legat de faptul că după mai bine de 15 ani de ocupaţie militară a Irakului, liderii irakieni au cumpărat cu numai două luni în urmă, echipament militar de ultima generaţie de la…Rusia, fiind sătui de americani şi fraudele lor, care au lăsat ţară în Evul Mediu. Nimeni nu are nici un dubiu asupra ceea ce a însemnat Afganistanul pentru America şi modul cum controlează ei producţia de droguri în Afganistan, iar consumul de heroină în SUA a crescut şi creşte, funcţie de starea recoletelor de opium din Afganistan şi la fel preţul…Nimeni nu a crezut că odată ce americanii şi aliaţii lor, care au căzut în plasa americană, l-au îndepărtat pe Gadaffi pentru a rezolva problemele libienilor, America transformînd ţara în baza ISIS şi porturi active de deplasarea refugiaţilor către Europa. Nimeni nu a crezut că America lui Bush sau Obama, va rezolva problemele economice, inexistente de altfel, în Irak şi va aduce poporului irakian prosperitate prin îndepărtarea lui Saddam, care “trebuia” omorît pentru că a făcut parte din suita lui Bush şi deţinea multe informaţii care nu trebuiau scoase laiveală. Nimeni nu a crezut că schimbarea permanentă de dictatori în America Centrală, de către CIA, va rezolva problemele care confruntă populaţia în sărăcie capitalistă şi vedem cum Guatemala, Honduras, Haiti şi altele sub cizma americană, au dobîndit o stare de sărăcie de neimaginat, iar copiii lor pleacă în “plimbare”(bejenie) peste 1500 de kilometri pentru a emigra în America, care le-a distrus complet ţările si economiile lor….Nimeni nu are nici un semn de întrebare legat de modul distructiv în care America a adus economiile ţărilor est europene din UE, în sărăcie, supunere şi le-a transformat aidoma României, în depozite militare, pentru gunoaiele lor aduse de pe teatre de război de pe toate meridianele, pentru a crea tensiune, sărăcie şi control uşor al acestor ţări cu marionette americane la conducere.
A venit rîndul Venezuelei, dar situaţia este total diferită şi Trump îşi doreşte acţiune militară, la un moment al istoriei planetare care nu are sinonim şi imaginea Americii este tăvălită prin noroiul unui sistem care promovează minciuna, înşelătoria şi conflictele militare, în favoarea unui grup de jewmericani infractori internaţionali…. 
Trump a făcut o mişcare mult prea tîrzie în care el crede că poate trata cu Rusia şi China, aşa cum tratează cu ospătarii de la hotelurile lui sau crupierii din cazinourile pe care le deţine. El doreşte să arunce pastila unui atac potenţial asupra Venezuelei şi Coreei de Nord în idea obţinerii unor compensaţii la masa tratativelor în condiţiile unui armistiţiu, la care să participle China şi Rusia. Dar, Trump a făcut mişcarea asta mult, mult prea tîrziu si nu va obţine de la Rusia şi China nici o compensaţie, pentru a nu ataca vreuna din aceste două ţări, ba mai mult, va obţine scenarii pesimiste şi demolatoare pentru economia americană, în condiţiile în care orice atac al acestor ţări încalcă legile internaţionale în mod flagrant şi intervenţia Rusiei şi Chinei pare să fie iminentă… Deci, dragă Trump, “You are fired!”, din politică evident, deocamdata, si nu din poziţia de patron de terenuri de golf, unde se va reîntoarce curînd dacă va continua seria ameninţărilor şi va ataca Venezuela sau Coreea de Nord. Dar hai sa îi punem lui Trump cîteva întrebări: 
1. Dacă Venezuela este aşa de săracă precum spuneti dumneavoastra, oare doresc americanii să împrumute problemele Venezuelei şi venezuelenilor si sa susţină o ţară liberă şi suverană, lăsînd problemele americanilor la o parte, în condiţiile în care familiile americane se confruntă cu cel mai ridicat nivel de sărăcie? Doreşte America sau a fost întrebată dacă doreşte să preia problemele economice ale Venezuelei? 
2. Ce înseamnă în ultima cuvîntare a dumneavoastră cuvîntul “necesar” atunci cînd a-ţi spus că: “Dacă va fi necesar, SUA va folosi opţiune militară în Venezuela.”?? Ce ar trebui să se întîmple şi să justifice cuvîntul “necesar” pentru o intervenţie militară într-o ţară liberă şi suverană, membră a ONU?
3. Oare faptul că Vietnamul a creat o economie mult mai bună, DUPĂ PLECAREA AMERICANILOR DE ACOLO, nu arată cmparativ cu alte ţări, ce a însemnat dominarea Americană? 
4. De ce nu a intervenit SUA pentru a stopa hiperinflaţia în Haiti sau în Argentina sau în alte ţări unde capitalismul a distrus structurile economice iar intervenţia dolarului a demolat chiar şi speranţa refacerii economice? 
5. Dumneavoastră discutaţi de regim represiv în Venezuela, care a întreţinut relaţii economice cu SUA şi chiar Chavez a oferit petrol “free” Americii după tornadele şi furtunile de zapada care au lăsat estul SUA fără energie, dar ce ne puteţi spune despre regimurile politice mai mult decît repressive din ţările africane şi, printre care şi ţara lui Obama, Kenya, sau din cele central americane şi altele? De ce nu intervine SUA pentru a îndepărta regimurile teroriste în aceste ţări, care de fapt se află şi în clasamentul celor mai sărace ţări ale globului???
6. Ne puteţi spune unde se află Venezuela, raportat la aceste ţări cu regimuri repressive şi teroriste abilitate de SUA? 
7. Ne puteţi spune ce rol joacă petrolul şi companii ca Chevron, Texaco şi Exxon, care au investiţii în Venezuela, în decizia luată de dumneavoastră de a ataca Venezuela? Oare aveţi cunoştiinţă de faptul că cea mai mare companie venezueleană, de stat, PSDVA, este acţionară majoritară la o serie de companii petroliere americane, de distribuţie şi rafinare a petrolului? Mai mult, ştiaţi că datoriile Venezuelei au fost plătite de Rusia, care la rîndul ei a intrat în posesia acţiunilor marii companii petroliere venezuelene PSDVA, în felul asta dobîndind proprietate asupra companiilor petroliere americane? Va maid a mînă să interveniţi military, domnule Trump, dup ace maestrul şahului politic de laKremlin a dus legile internaţionale şi contractele cu Venezuela în situaţia în care poate distruge prin telecomanda sistemul energetic American??? 
8. Dacă este o problema legată de petrol vine întrebarea: Are SUA nevoie de petrolul venezuelean sau marile corporaţii au nevoie de intervenţia militară a SUA pentru a-şi consolida poziţia în Venezuela, ceea ce nu se va întîmplă cu siguranţă? Deci, contribuabilii americani, ar trebui, în viziunea clovnului Trump, să plătească pentru un atac militar favorabil lui Chevron, Exxon,Texaco şi alte corporaţii petroliere americane…. Cine va plăti pentru o intervenţie militară din start ratată, în Venezuela? 
9. Oare dumneavoastră va doriţi ca Venezuela să copieze sistemul economic American, pe care îl vedem cui toţi cum colapsează zilnic sau doriţi să duceţi un alt sistem politic si economic în Venezuela, care să dovedească că este prosper, în timp ce dumneavoastră nu îl puteţi înlocui cu nimic pe cel din SUA, în cădere liberă? 
Puneţi-va în situaţia lui Trump şi încercaţi să găsiţi răspunsurile, pentru că el este plecat la golf…în vacanţă, dar de acolo va mai aruncă din cînd în cînd cîte o snoavă… 
 
Adrian Coşereanu 
Last Updated on Sunday, 13 August 2017 14:17  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Inchiderea Canalului Suez,care este probabila in urma a ceea ce se intimpla in Egipt,ar crea un dezechilbru mondial.Navigarea din Arabia Saudita pina in Texas ar dura cu 12 zile mai mult decit acum, pentru tancurile petroliere.Peste 8% din trasportul maritim mondial se desfasoara prin Canalul Suez.Parcurgearea lui, de catre petroliere in general,din Peninsula Aarabica pina la New York scuteste 30% din drum,la fel o reducere de 57% o pot realiza in cazul unui transport de petrol catre Franta si peste 42% pentru Olanda.In fiecare zi,prin Canalul de Suez trec peste 2,2 milioane de barili de petrol catre tarile lumii.In 2009,prin Canal au trecut 17.228 nave comerciale si tancuri petroliere.Impactul inchiderii lui il vom simti fiecare dintre noi in buzunar.