ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Băncile naţionale capitaliste…..naţionalizează economiile capitaliste dezvoltate ! România este cu siguranţă naţionalizată, fără că românii să ştie. Partea a II a.

Băncile naţionale capitaliste…..naţionalizează economiile capitaliste dezvoltate ! România este cu siguranţă naţionalizată, fără că românii să ştie. Partea a II a.

Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 
 
Guvernele capitaliste se îndatorează din ce în ce mai mult, iar tipărirea banilor de către băncile centrale şi aruncarea lor în direcţia guvernelor şi marilor corporaţii duce inevitabil la o alocare total eronată de capital. În consecinţă, productivitatea suferă enorm şi practice, creşterea ei nu mai există, salariile reale scad şi puterea de cumpărare a populaţiei este în cadere liberă, ducînd costul vieţii şi nivelul datoriilor pe gospodărie, la nivele incredibile, ducînd raportul dintre datoria naţională faţă de PIB, la procente devastatoare. De aceea sistemul capitalist a dus raportul dintre datorie şi PIB, la nivel mondial, la peste 325%, după cum arată un studiu al BIS, şi el creşte continuu, nimeni neştiind pînă unde se vor putea tipării bani şi pînă cînd oameni vor rezista cu frimituri în farfurii, lăsînd pe cei ce îi subjuga din industria financiară mondială să huzurească în paradisurile financiare. 
Datoriile sînt transferate generaţiilor viitoare, pentru care noi am luptat că să trăiască mai bine, dar după cum vedem, ele sînt sortite sărăciei lucii. Cum vor fi plătite aceste datorii de generaţiile viitoare? Prin intermediul unei inflaţii massive, prin generarea artificială a unor crize financiare de proporţii sau printr-un şomaj de un nivel incredibil de ridicat. Aceste bănci naţionale, au creat o bombă care cu siguranţă va exploda, indiferent cît timp va dura, explozia este garantată. 
Întotdeauna am spus că aceste guverne capitaliste nu generează “bani productivi”, iar soluţia pe care am văzut-o de fiecare dată în intervenţiile mele, este crearea unui puternic sector productiv de stat, cu banii împrumutaţi de guvernele capitaliste de la băncile naţionale, în primul rînd ca o concurenţă la un sector privat care în acest moment trăieşte din contracte cu statul şi din aceste contracte se îmbogăţesc marile corporaţii şi mizeriile din finanţele capitalste in loc ca acest sector privat sa concureze in interiorul lui, iar în aldoilea rînd, pentru ca statul să îşi ia o responsabilitate în faţă tineretului, care nu se poate angaja în sectorul privat, pentru că “nu are experienţă”. Şi atunci ce facem cu aceşti tineri? Îi lăsăm cîţiva ani după facultate sau colegiu, să stea acasă, pentru a pierde şi cunostiintele acumulate, fără a mai discuta de lipsa de experienţă sau îi putem angrena în structuri productive ale guvernului, după care sa fie furnizaţi sectorului privat contra cost, datorită cîştigului de experienţă şi al unui stagiu în producţie de cîţiva ani în care au putut să îşi pună în evidenţă sis a isi dezvolte cunostiintele acumulate în şcoală? 
Tipărirea de bani continuă nebuneşte, iar puţini dintre noi se gîndesc dacă sau nu ar trebui să îi mai plătim înapoi de acolo de unde sînt tipăriţi. 
Pe de altă parte, uşurinţă şi inconştienţă cu care sectorul de stat împrumută în capitalism, orice sume şi pe orice termene, arată prioritatea şi prevalenţa sectorului public faţă de sectorul privat. Şi atunci, despre ce economie capitalistă discutăm? NU, DISCUTĂM FOARTE CLAR DE NAŢIONALIZARE ŞI DE CÎRDĂŞIA DINTRE GUVERN ŞI BANCA NAŢIONALĂ! 
Datorită faptului că băncile naţionale nu dau niciodată faliment, aceste bănci doar transferă dezechilibrele lor financiare către băncile comerciale mici(care la rîndul lor, pentru a există şi fura si ele, trebuie să jefuiască clienţii lor), către afaceri şi către familii, ale căror bugete de familie încep sa nu mai poată acoperii necesităţile zilnice, multe familii muncind zi lumina toată luna, pentru că la sfîrşitul lunii să fie datori…băncilor. 
Băncile centrale pot tipării oricîţi bani doresc, iar guvernele pot beneficia de ei, dar cei care suferă din acest process şi transfer, sîntem noi, cei mulţi, datorită generării permanente a crizelor financiare prin intermediul unor politici monetare deliberat lejere, pentru ca mizeriile din finanţele capitaliste să beneficieze de aşa zisele “boomu-uri”. 
Nu este de mirare faptul că, cheltuielile guvernamentale în cadrul OECD, raportate la PIB, sînt de peste 40% în cele mai multe cazuri şi în creştere exponenţială. 
Ce înseamnă acest lucru? Faptul că MONETIZAREA ECONOMIILOR NAŢIONALE CAPITALISTE ESTE UN SISTEM PERFECT DE NAŢIONALIZARE A ACESTOR ECONOMII, TRANSFERÎND TOATE RISCURILE CHELTUIELILOR IRATIONALE SI DEZECHILIBRELE FINANCIARE CREATE VOLUNTAR, CĂTRE CONTRIBUABILI, CĂTRE CEI CE PLĂTESC TAXE. Acesta este sistemul capitalist în “grandoarea” lui…. Atîta timp cît guvernele capitaliste şi băncile centrale, taxează tot ceea ce este productiv şi subvenţionează tot ce este neproductiv, impactul cu puterea de cumpărare şi distrugerea bogăţiei de ansamblu a societăţii este exponenţial… 
Guvernele capitaliste au tot interesul să cheltuie iresponsabil, pentru a se menţine la putere, pentru a marii birocraţia, pentru a creşte şi împuternicii un aparat represiv şi a menţine în final controlul prin forţă asupra celor ce plătesc taxe… Ce “frumos” sună acest capitalism ! 
Guvernele capitaliste, mereu găsesc un vinovat în afara lor. Dar cine a scăzut dobînzile nejustificat, de la 10% la mai puţin de 1%, în cadrul unor economii falimentare, pe care le-a dus în abisul economic, în favoarea unei găşti de infractori financiari? Băncile centrale şi guvernele capitaliste, ar fi răspunsul, fără discuţie. Pe cine putem învinovăţii pentru riscul financiar extrem luat, atunci cînd bombă va exploda? Pe noi înşine, pentru că am acceptat aceste mizerii din băncile centrale capitaliste, am acceptat o otravă a imprumuturilor care a fost ambalată în poleială lucioasă… Cine a crescut permanent şi iresponsabil volumul de bani de pe piaţă, venind mereu cu ideea de a credita iresponsabil şi impune o represiune financiară, prevalîndu-se de faptul că “economiile din bănci sînt prea mari şi trebuiesc introduse în circuitul financiar al societăţii”, în timp ce ei(bancherii şi îmbogăţiţii de la guvernele capitaliste, îşi depuneau banii înparadisurile financiare) huzureau? Cine poate fi învinovăţit? Evident BĂNCILE centrale care au împrumutat iresponsabil şi au promovat deregularizarea lor… 
Banii pot fi tipăriţi în valori incomensurabile de către băncile centrale, dar ei nu ne-au convins pe noi, pe cei de jos, NICIODATĂ, absolute niciodata, de faptul că aceşti bani sînt valoroşi, că preţurile şi cantitatea de bani pe care ei ne-au impus-o este corectă. Este ceea ce circul sindicatelor capitaliste face şi anume, cere permanent o creştere a salariilor nominale ale angajaţilor, care este modalitatea cea mai uşoara de contracarat de către patronat, guvern şi bănci, pentru că ei măresc salariile crescînd de mai multe ori preţurile pe piaţă şi în acest fel, nimeni din acest lagăr capitalist nu se întreabă: Cum se face că am demonstrat pentru creşterea salariilor, ele au crescut, iar noi trăim din ce în ce mai rău? Problema majoră este că nu creşterea salariilor poate duce la prosperitate, aşa cum a infectat sistemul capitalist popoare întregi, ci valoarea banilor poate sa ne ducă la prosperitate. Ar fi cu mult mai bine sa cîştigăm acelaşi salariu si sa putem cumpăra mai mult, decît să ni se crească salariile şi să putem cumpără mai puţin…. 
Guvernele capitaliste promovează un nivel scăzut al investiţiilor reale, gîndite şi în final, o productivitate din ce în ce mai mică. Este vorba, fără discuţie de Represiune Financiară! 
Cetăţenii vor încerca să scape de ea, însă atitudinile vor fi diferite, dar absolut toate vor fi îndreptate către scăderea dinamicii, ceea ce va face că acest capitalism al dinamicii îndreptate către profitul unui grup, să cadă si sa se îndrepte către lada de gunoi a istoriei…. 
Creşterea preţurilor şi inflaţia la nivelul bunurilor NU este o reflecţie a prosperităţii economice, sub nici o formă. Va fi extreme de interesant cînd băncile centrale se vor opri din circuitul lor nebunesc, fie datorită lipsei de încredere reciproca, ori lipsei de lichidităţi, iar în final pieţele vor cădea datorită supraevaluării lor artificiale. Mulţi dintre noi vor spune că acest lucru s-a întîmplat datorită speculanţilor de pe piaţă si nu datorită băncilor centrale, în rol de speculanţi dominanţi la nivelul societăţii capitaliste. Poziţia noastră va fi foarte importantă şi la fel modul cum gîndim şi dorim un alt sistem, care să fie al celor ce muncesc si nu al speculanţilor, în special al băncilor naţionale speculante, care induc indubitabil NAŢIONALIZAREA economiilor capitaliste. 
 
Adrian Coşereanu 
 
Last Updated on Sunday, 27 August 2017 11:02  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Inchiderea Canalului Suez,care este probabila in urma a ceea ce se intimpla in Egipt,ar crea un dezechilbru mondial.Navigarea din Arabia Saudita pina in Texas ar dura cu 12 zile mai mult decit acum, pentru tancurile petroliere.Peste 8% din trasportul maritim mondial se desfasoara prin Canalul Suez.Parcurgearea lui, de catre petroliere in general,din Peninsula Aarabica pina la New York scuteste 30% din drum,la fel o reducere de 57% o pot realiza in cazul unui transport de petrol catre Franta si peste 42% pentru Olanda.In fiecare zi,prin Canalul de Suez trec peste 2,2 milioane de barili de petrol catre tarile lumii.In 2009,prin Canal au trecut 17.228 nave comerciale si tancuri petroliere.Impactul inchiderii lui il vom simti fiecare dintre noi in buzunar.