ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Băncile naţionale capitaliste…..naţionalizează economiile capitaliste dezvoltate ! România este cu siguranţă naţionalizată, fără că românii să ştie. Partea a I a.

Băncile naţionale capitaliste…..naţionalizează economiile capitaliste dezvoltate ! România este cu siguranţă naţionalizată, fără că românii să ştie. Partea a I a.

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 
 
Auzim şi citim zilnic în Media capitalistă, despre faptul că “socialismul criminal doreşte naţionalizarea şi deposedarea bogaţilor de bunurile care le aparţin celor bogati(care de fapt în cele mai multe cazuri fac obiectul unor fraude de proporţii), că socialismul doreşte egalizarea claselor şi sărăcia generalizată, că socialismul crează centralizare şi împiedică iniţiative private, că socialismul este răul care poate genera conflicte, de la cele comerciale şi pînă la cele militare, că socialismul generează lideri dictatoriali”, şi aşa mai departe. Aş putea să enumăr practic fără limita, toate elementele de propagandă ale disperării capitaliste, care au dus populaţia globului într-o sărăcie şi dezbinare de neimaginat în nici o perioada a istoriei globale. 
Dar, realitatea este că TOCMAI ACEST CAPITALISM ESTE PRODUCĂTORUL A TOT CE AM ENUMERAT MAI SUS. Capitalismul este cel care crează NAŢIONALIZAREA, prin intemediul băncilor naţionale atît din ţările dezvoltate, în special, cît şi din ţările în curs de dezvoltare şi subdezvoltate capitaliste. Capitalismul este cel care crează CENTRALIZARE, prin intermediul Wall Street-ului în America, Toronto Stock Echange în Canada, la Frankfurt, în Germania şi aşa mai departe, făcînd că printr-o singură lovitură de tasta de calculator să decidă soarta a zeci de mii de firme şi companii, care indiferent cît ar muncii şi produce, nu pot face faţă forţei care apasă această tasta. Capitalismul crează aplatizarea economică a societăţii şi crează o prăpastie economică şi socială enormă, distrugînd din temelii clasa de mijloc şi creînd o clasa enormă de săraci şi cîţiva bogaţi pe care nu îi mai putem vedea, ei nemaifiind în orizontul nostru. Capitalismul crează sisteme politice dictatoriale, atît înţările dezvoltate cît şi în ţările în curs de dezvoltare şi chiar în cele subdezvoltate, ba mai mult, acest capitalism, prin influenţă lui, crează lideri dictatoriali chiar în ţările socialiste sau comuniste. Capitalismul a creat şi crează conflicte comerciale şi le extind pînă la apariţia conflictelor militare, acest capitalism fiind generatorul a 99% din războaiele mondiale. 
Dar să le luăm pe rînd în mai multe episoade, pentru a lămurii forţă distructivă enormă a acestui capitalism şi modul cum noi devenim din ce în ce mai săraci fără să ne dăm seama că cineva a nationalziat economia in care traim, DAR nu în interesul nostru ci al unui grup de mizerii din finanţele mondiale capitaliste. 
Cifrele pe care vi le voi elibera mai jos, va vor pune pe gînduri iar logica creării lor va fi de natură să va facă “pielea de găină” raportat la ceea ce va veni. Nimeni, absolut nimeni nu discuta despre faptul că băncile naţionale capitaliste au naţionalizat economiile lor, la toate nivelele de dezvoltare economică din ţările respective. 
Băncile centrale capitaliste DEŢIN ÎN ACEST MOMENT PESTE 20% DIN DATORIA GUVERNELOR ŢĂRILOR CĂRORA LE APARŢIN. Cum este posibil ca un procent de această mărime din datoria guvernamentală să fie deţinut de băncile centrale? Ne întrebăm firesc: Şi, atunci cine conduce şi ce înseamnă guvernul capitalist în faţă băncilor centrale? Mergem mai departe şi intrînd în sectorul privat, ne întrebăm: Cît deţin băncile centrale din acest sector, legat de datoriile corporaţiilor şi companiilor? Veţi vedea că cifrele sînt ameţitoare şi scîrba faţă de acest sistem va fi la paroxism. 
Fără a discuta de criza economică sau Recesiunea economică, marile bănci centrale capitaliste, ACHIZIŢIONEAZĂ CU MULT PESTE 200 DE MILIARDE DE DOLARI PE LUNA DIN DATORIILE GUVERNELOR CAPITALISTE ŞI DATORIILE CORPORAŢIILOR ŞI COMPANIILOR CAPITALISTE, IAR ACESTE BĂNCI SE NUMESC BCE, BANK OF JAPAN ŞI REZERVELE FEDERALE, ÎN PRINCIPAL….. 
În America, rezervele federale au în proprietate peste 14% din datoria guvernului american şi cu mult peste 28% din datoria privată a Americii, cifre care sînt enorme şi creşterea lor lunară, arată faptul că în CAPITALISM, este posibil că băncile naţionale să NAŢIONALIZEZE economiile acestor ţări si sa facă din noi sclavii sistemului bancar şi ai unui grup de jewmericani pe care nu i-am văzut si nu îi vom vedea vreodată, ei punînd în faţă un grup de măscărici politici, care se maimuţăresc şi dau legi care să creeze confuzie şi să ducă la continuarea politicii de naţionalizare a economiilor de către băncile naţionale.
 
Să nu uităm că Rezervele Federale, banca centrală a Americii, este privata şi la îndemîna familiei Rothschild, deci americani sînt şi vor fi sclavii acestei familii despre care nu mai este cazul să intru în amamunt. 
Balanţă financiară a BCE depăşeşte cu mult 35%. Deci peste 35% din datoria UE este în posesia BCE. 
 
În Japonia, situaţia este chiar mai critică, peste 70% (aţi citit bine!), peste 70% din datoria guvernului nipon este în posesia bănci centrale japoneze. Mai mult, greu de imaginat, banca centrală a Japoniei, este în acest moment printre primii 10 acţionari, care deţin peste 90% din indicatorul economic naţional Nikkei(stocuri)…
 
Cum este posibil ca bancile nationale capitaliste sa cumpere si sa detina stocuri pe piata libera, influentind major mersul economic al societatii, dupa care liderii capitalisti perversi sa promoveze ideea de “free market” si mecanismele asa zis dominatoare ale pietei capitaliste de “cerere si oferta”, care de fapt nici nu mai exista, ele fiind controlate in totalitate de bancile centrale in cirdasie cu guvernele capitaliste….??? 
BCE deţine peste 9,2% din bondurile corporatiste ale corporaţiilor europene, puse pe piaţa bondurilor şi PESTE 10% DIN DATORIILE ŢĂRILOR EUROPENE, DENUMITE ÎN BĂTAIE DE JOC, SUVERANE. Numai Bank of England deţine în acest moment peste 30% din datoriile guvernului UK. Acest lucru înseamnă un proces de naţionalizare de proporţii la nivelul pieţei secundare capitaliste. 
Banca Naţională a Japoniei, va deveni cu siguranţă deţinătorul celor mai multe acţiuni ale indicatorului economic naţional Nikkei, ea deţinînd şi peste 60% din ETF(Exchange Trade Funds) în Japonia, deci domină autoritar economia Japoniei. 
Este incredibil, cum liderii capitalişti de o perversitate ieşită din comun, pot discuta despre iniţiative private, despre guverne care încurajează sectorul privat, despre guverne care trebuie să impună presiune economică şi austeritate popoarelor şi în general presiunea enormă pe care o pun aceste guverne capitaliste pe bugetele de familie, lăsîndu-ne să înţelegem că există şi ieşire din această criză economică care se amplifică pe zi ce trece şi se găsesc mereu alte scuze şi mecanisme care să ne scoată în stradă, fără să vedem de fapt că economiile noastre sînt naţionalizate de nişte psihopaţi…, iar noi ieşim în stradă şi demonstrăm împotriva unor guverne marionetă, care de fapt nu există decît pentru a împrumuta, mai mult sau mai puţin, banii tipăriţi de băncile centrale, pe care apoi îi aruncă pe piaţă funcţie de nivelul de linişte şi ignoranţa al străzii. 
Mulţi mă întreba: Dar ce este greşit cu acest mecanism prin care băncile centrale naţionalizează economiile? Una peste alta, nu numai faptul că băncile centrale generează o debalansare de proporţii şi crează o economie de tip “zombie”, care difuzează confuzie financiara si economica, valorificată de un grup, în cadrul societăţii, dar ceea ce este foarte important, este faptul că prin apariţia masivă în ecuaţia economică naţională a acestor bănci centrale, este foarte clar că ele reglează după placul unui grup, aşa zis capitalist, viteza de mişcare a banilor în societate, crează dependenţa de datorii, duce la investiţii total eronate şi pe sectoare ale economiei unde nu este cazul, dar unde statul capitalist împrumută şi investeşte, fără să ţină cont că banii vor trebui plătiţi cu dobîndă către aceste bănci capitaliste, de către plătitorii de taxe(aşa cum se întîmplă acum cu nebunia investiţiilor în infrastructură, unde eficienta multor investiţii se apropie de zero, dar guvernele capitaliste continuă şi furatul devine sport naţional arbitrat de băncile naţionale). 
Mulţi economişti de duzină, capitalişti, spun că procesul a dus la o inflaţie mică, dar eu am explicat in articolele precedente că însăşi formula de calcul a inflaţiei este una pe care o doresc EI şi care nu reflectă nici pe departe “optimismul” nostru cînd intrăm în magazine ca în muzee, fără sa ne putem apropia de vreun produs datorită preţurilor enorme. Vedem cu ochiul liber că din an în an , taxele cresc si ne gîndim că aceste guverne au nevoie de taxe pentru a acoperii cheltuielile comunitare, dar la final de an fiscal, ne uităm pe ecrane şi vedem că aceste datorii ale guvernelor faţă de băncile naţionale, cresc, cresc şi iar cresc si ne gîndim: Dar, noi pentru ce am plătit taxe şi cît de gospodari sînt cei ce ne conduc, din moment ce cresc taxele pe fondul creşterii incredibile a datoriilor? 
 
Continuare in Partea a II a..
 
Adrian Cosereanu
Last Updated on Sunday, 27 August 2017 10:59  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Afacerile guvernului canadian cu indienii nativi din anumite provincii au scos la iveala sume fabuloase care sint platite sefilor de triburi pentru a acoperii o serie larga de matrapaslicuri ale guvernului.Seful tribului Peguis cistiga anual 220.000$ care nu sint taxabili.Un alt sef de trib,al Enoch Cree Nation cistiga 175.000$ pe an si asta comparabil cu salariul anual al unui rezident al zonei respective, care este de 15.000$ pe an.Seful tribului 543-person Piapot din Saskatchewan, este platit mai bine decit primul ministru al Provinciei.Trebuie spus ca, contribuabilii canadieni care platesc taxe uriase,ofera acestor triburi peste 7 miliarde de dolari pe an si nu au acces la nici o informatie pentru a vedea cum sint distribuiti bani lor.Canadieni s-au saturat de secretomania aceasta si au pus presiune pe guvern sa li se arate cum sint cheltuiti bani in acesta directie.Sa nu trezim in Romania cu sefii tiganilor ca li se acorda si lor salarii anuale de acest gen pentru a acoperii si vota un guvern uncapabil.