ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Dacă finanţele europene reprezintă un circ la îndemâna lui Draghi, care promovează dobânda negativă , americanii îşi dovedesc abilitatea în jonglarea dobînzilor şi nu au nevoie de mecanismele lui Draghi....

Dacă finanţele europene reprezintă un circ la îndemâna lui Draghi, care promovează dobânda negativă , americanii îşi dovedesc abilitatea în jonglarea dobînzilor şi nu au nevoie de mecanismele lui Draghi....

E-mail Print
User Rating: / 0
PoorBest 
 Sunt mereu întrebat de colaboratorii mei, de ce America, în profundă criză economică nu procedează la stimulentul bancar DOBÂNDA NEGATIVĂ, pentru a ieşii din criză, aşa cum procedează multe ţări europene din UE şi Japonia? 
Sigur, pare o întrebare binevenită în contextul actual, ştiut fiind că SUA are o economie în cădere liberă şi cele mai multe companii refuză să împrumute datorită dobânzilor bancare, consiederate mari. 
Lucrurile nu stau chiar aşa cum gândesc mulţi europeni, iar sistemul financiar american este cu mult mai "evoluat" în domeniul fraudelor ascunse, decât orice alt sistem la nivel mondial. 
Dobânda Negativă va veni în forţă şi în America, dar americanii deja o au, partial, cu mult timp înainte ca europenii să se gândească la ea şi o menţin fără publicitate, dar cu avantaj major, cu mult mai mare decât o gândesc europenii, pentru jewmericanii care conduc acest sistem financiar american. 
Dobânda Negativă este una dintre cele mai mari absurditati posibile întâlnite în istoria financiară a globului, iar Europa lui Draghi a îmbrăţişat-o arătând infantilism financiar la comanda unui fost angajat de top al lui Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci americane şi de pe planetă, dar si cu mecanismele cele mai fraudulente, care au dus economia mondiala in genunchi in 2008, si la care Draghi a  fost parte.
 
Începând din 2014, BCE a redus rata dobânzii la aproximativ zero, după care imediat a dus-o sub zero. Cum era şi firesc, în cadrul acestei politici monetare stupide şi bizare, multe bănci europene au pasat această dobânda negativă celor ce îşi depozitează banii în bănci, deci celor ce economisesc pentru diverse raţiuni si se gindesc la zilele cind vor avea nevoie de un tampon financiar existential. 
Acest mecanism financiar malefic, Dobinda Negativa, se menţine şi în prezent în glumeţul sistem financiar european, în Japonia şi în mai multe părţi ale globului. 
Când citesc despre finanţele europene, unii americani sînt mândri că la ei nu se întâmplă aşa ceva.... Chiar aşa să fie? Se pare că se inseala şi chiar pierd mai mult decât depunătorii europeni. Unde este adevărul? 
Spicuiam cu puţin timp în urmă, date din raportul anual al lui Bank of America, care este plin de surprize şi aspecte şocante, pentru Tărâmul Libertăţii depline, cum se doreşte să fie intitulată America.... 
Folosind o aritmetică simplă şi un calculator de buzunar, am să încep prin a va spune că Bank of America are în “cufărul” ei o suma de 592,4 miliarde de dolari de la clienţii care depun economiile în această banca. Nimic rău pună aici... 
După cum arată acest raport anual, Bank of America plăteşte deponentilor o rată medie a dobânzii anuale de......0,04%. A-ţi citit foarte bine, rata medie a dobânzii anuale la BoA, este de 0,04%. Da, este de râsul lumii, dar asta este. Mergem mai departe. Americanii ar spune: Da, dar este pozitivă, faţă de europeni, care trebuie să dea bani din buzunar pentru ca băncile să le ţină depozitele bancare. Serios? Să mergem în zona calculelor simple. 
La 0,04%, BoA plăteşte depozitorilor, în total, suma de 236 de milioane de dolari în dobânda, la suma de 592,4 miliarde de dolari depuşi de acesti deponenti. OK. 
DAR, BoA, în acelaşi timp, încarcă deponentii la plata depozitării banilor, cu o taxa variabilă pentru deţinerea banilor în banca , care a adus băncii o suma de 4,1 miliarde de dolari, într-un singur an, anul trecut. Deci, în total aceşti deponenti "oferă" băncii, cu sau mai mult fără ştirea lor, diferenţa dintre taxele aplicate deponentilor şi dobânda primită, adică 4,1 miliarde de dolari minus 236 de milioane de dolari, deci avem un plus “oferit” de clienţi băncii (săracii de ei, după ce au furat cu amândouă mâinile), de aprox. 3,8 miliarde de dolari, pentru "privilegiul" de a ţine banii acestor deponenţi. 
Dacă bazăm calculul pe acest depozit de 592,4 miliarde de dolari, ajungem la o dobânda anuală finală luată de la clienţi de către BoA, de 0,64%, reprezentată de raportul dintre 3,8 miliarde de dolari/592,5 miliarde de dolari..... 
Dar, naivii americani au zâmbetul pe buze impus de minciunile jewmericanilor din bănci, care arată cu degetul la Europa, unde, zic ei, dobânda negativă este devastatoare pentru deponent. 
Oamenii încă nu înţeleg faptul că este normal să plăteşti o taxa pentru un depozit care îţi asigura securitatea unor bunuri, cum a fi colecţii de artă, vinuri scumpe, trofee sportive, documente şi altele, ceea ce nu este nimic greşit. Dar să plăteşti o banca pentru a-ţi ţine banii în depozitul ei, nu este o activitate la care banca ar trebui să perceapă taxe, nu este ceea ce trebuie să facă o banca. 
Băncile capitaliste folosesc aceste depuneri - economii, ale populaţiei, pentru speculaţii, fiindcă nu există banca reală, tradiţională, care să nu dedice bani speculaţiilor şi să aibă doar activitate de gestionare a depunerilor şi oferirii de împrumuturi... Băncile speculează banii depuşi de noi, în diferite mecanisme de risc ridicat, risc pe care în final, ei doresc să îl plătim noi, care de fapt nu participăm la un eventual câştig, niciodata. 
Băncile oferă cu generozitate împrumuturi de tip "sub prime", adică sub nivelul unei dobânzi de referinta, în concordanţă cu clientul şi istoria creditului sau, pentru cei ce doresc să îşi cumpere un automobile sau o casa. Aceleaşi bănci care fură depunătorii, se introduc pe piaţă în mecanisme complexe de asigurări ale împrumuturilor pentru marile corporaţii, de gen CDO şi mulţi alte mecanisme derivative de risc maxim...cu banii depuşi de noi. Aproape nici unul dintre deponenţii băncii nu înţelege aceste mecanisme financiare şi în acest fel depune fără să realizeze riscul şi pierderile la care se supune.... 
Deci banii depuşi de noi, nu stau indepozitul bancar al băncii şi nu sînt păziţi de nimeni cu pistol şi salariu , ci ei circulă, iar noi nu avem nici cea mai mică idee pe ce trasee circulă aceşti bani strânşi de nou cu greutate. În schimb, noi plătim aceste bănci parazite, pentru a juca banii noştri la cazinourile de pe Wall Street, de la Frankfurt sau Tokyo... 
Acest lucru se întâmplă în industria bancară.....în care nu există luna fără un scandal de corupţie şi fraudă de proporţii....globale. Aceste bănci sînt surprinse fraudând, începând de la deschiderea de conturi false, manipularea frauduloasă a dobînzilor, jonglarea ratelor dobînzilor şi până la înşelarea la ghişeu a clienţilor....precum şi multe, multe altele. 
Marea banca americană Wells Fargo, care a creat zeci de mii de conturi bancare false pentru a frauda, anunţa cu numai câteva zile în urmă că în perioada imediat următoare va apare pe prima pagină a ziarelor un scandal de proporţii legat de activitatea băncii......o spun chiar ei, pentru a ne pregăti.... 
Dar cine le da acestor mizerii încrederea că pot frauda "la lumina zilei" fără că cineva să le"sufle în ciorbă"??? 
Noi, noi, cei are depunem banii în depozitele lor şi facem ca activităţile lor speculative să fie principala caracteristica a bancilor jefuitoare capitaliste. Noi, cei care continuăm să îi plătim mai mult chiar decât credem sau intelegem. Noi, care continuăm să arătăm încredere în aceste instituţii, faţă de care chiar cei din interiorul lor nu cred şi continuă frauda că înainte de sfârşitul lumii. Aceste instituţii financiare ale fraudei capitaliste nu pot şi nu trebuie să fie crezute şi să avem încredere în ele pentru a ne depune economiile. 
O opţiune valabilă şi la îndemână, ar fi să ne retragem o mare parte a depunerilor din aceste bănci şi să ţinem o suma de cash la dispoziţie, pentru a fi noi înşine proprii nostri bancheri şi să eliminăm "intermediarul" care se află între noi şi banii noştrii. În acest scenariu, cel puţin economisim banii care ni se fură, fie în taxe, fie în aşa zisă dobânda negativă. Nu mai plătim taxe suplimentare şi nu mai putem fi trataţi că fiind terorişti şi criminali, chiar de cei cărora le punem la dispoziţie economiile noastre strânse cu greu, iar acestia nu au nici un respect faţă de noi. Ce putem pierde? 0,04% Ce putem câştiga? Cel puţin diferenţa dintre taxele care ni se impun faţă de dobânda primită , de aprox. 0,64% minus 0,04%.... Neajungind banii propusi a fi cistigati la aceşti pungaşi financiari internaţionali, in urma deciziilor noastre,  îi vor determina cu siguranţă să regândească sistemul şi să avem şi noi loc în cadrul lui, prin interesele pe care le avem faţă de banii noştrii... 
 
Adrian Coşereanu 
Last Updated on Monday, 04 September 2017 20:25  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


The New York Times din 4 Septembrie 2010 prezinta in pagina "International" un articol in care se arata ca autoritatile italiene urmeaza exemplu Sarkozy si evacueaza tiganii din orasele peninsulare.Dar ceea ce este cel mai rau este ca se titreaza cu litere mari - "Actiunea de Reducere a Emigrantilor Romani se Imprastie in Toata Europa".Am crezut ca vor sa limiteze emigrarea doctorilor,specialistilor,tehnicienilor si inginerilor romani,dar nu a fost vorba despre aceste categorii care au umplut golurile lasate de prostia occidentala.In articol  trateaza ceea ce inseamna acesti tigani pentru Europa si provenienta lor,adica sint considerati ca fiind in totalitate romani.Se ofera chiar si o fotografie si multe detalii la modul cum traiesc si cit de saraci sint ei.Ceea ce nu se vede si nu se titreaza in paginile ziarului este de ce acesti tigani care nu pot fi nici pe departe confundati cu poporul roman,au ales ca destinatii preferate pe francezi si pe italieni.Oare nu sint aceste doua tari de destinatie a tiganilor cele mai apropiate din punct de vedere al caracterului,de acesti tigani? Oare faptul ca ei se simt bine, fura,violeaza,maninca din gunoaie si nu muncesc, sint atribute ale vietii franceze si italiene cotidiene? De fapt am vazut ce fac italieni in Romania,cit de infractori sint,caracterul lor "constructiv" si la fel francezii cu tiganii lor care se pare ca sint mai multi decit albii in acest moment in Franta.Deci spune-mi cu cine te imprietenesti ca sa iti spun cine esti,iar pentru zeci de ani prietenia franco-tiganeasca si italo-tiganeasca a dainuit in pace si prosperitate reciproca.