ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Guvernele capitaliste ale tarilor din UE si conducerea UE, calculeaza sub alta forma avantajul pe care il aduc automobilele electrice….. Ne avantajeaza calculul lor?

Guvernele capitaliste ale tarilor din UE si conducerea UE, calculeaza sub alta forma avantajul pe care il aduc automobilele electrice….. Ne avantajeaza calculul lor?

E-mail Print
User Rating: / 0
PoorBest 
Guvernele capitaliste in general, au impus taxe enorme pentru alcool si tigari, lasind pe fiecare dintre noi sa intelegem ca este in avantajul sanatatii noastre aceasta restrictie, care practice a fost pusa prin marirea de taxe. Dar, ca intotdeauna, cind guvernele impun taxe suplimentare, aceste guverne devin dependente ele insusi la aceste taxe. Acum, guvernul impune taxe suplimentare pentru bauturile racoritoare care contin zahar, in multe orase si zone ale globului, pentru ca acest guvern capitalist grijuliu, incearca san e protejeze de eventuale probleme de sanatate, dupa ce a creat anumite criterii si standarde pentru a ne indica faptul ca int in marja de pericol de a avea diabet datorita consumului exagerat de zahar. In statul New York din SUA, si nu numai, liderii politici au impus taxe suplimentare pe tigarile electronice si continua sa impuna taxe pe orice misca sau daca nu mai miscam, aceste guverne capitaliste au grija sa impuna taxe pe ceea ce ramine dupa noi. 
Guvernele capitaliste pretind intotdeauna cu perversitate, ca o crestere a taxelor ajuta oamenii, ceea ce este o minciuna de proportii, folosita pentru a colecta bani din orice.
Este foarte in actualitate si se folosesc ratiuni de mediu inconjurator, automobilul electric, dar cealalta fata a momedei reprezinta o alta problema majora. Guvernele capitaliste au intimpinat o problema legata de colectarea taxelor pe tigari, din ce in ce mai mica, asa ca aceste guverne doresc sa compenseze printr-o alternative la aceste taxe. La fel se intimpla cu taxele impuse pe…..benzina si motorina. Cu siguranta, guvernele capitaliste vor incepe sa puna taxe din ce in ce mai mari pe energia electrica consumata, folosind aceste automobile electrice ca o scuza a faptulu ca volumul de taxe colectat este mult prea mic si guvernul nu poate face fata cheltuielilor publice, si in special se pune problema sistemului de sanatate si a celui de educatie, care reprezinta puncte extreme de sensibile in rindul populatiei si pentru care populatia accepta sa plateasca in plus, chiar daca nici in sanatate si nici in educatie nu se creaza condiții decente și nu optime.
Dezbaterile legate de acceptarea sub o formă sau alta a automobilelor electrice, sint pretutindeni, în toate orașele și marile centre urbane. Guvernele sint un fata unei căderi majore a sumei colectate din taxe, datorită scăderii consumului de tigari și evident al taxelor impuse pe comerțul cu țigări. Acest lucru face ca, Guvernele capitaliste sa caute soluții alternative pentru a compensa pierderea. Același lucru se intimpla cu benzina și motorina, unde guvernul colecta un volum de taxe important pentru bugetele locale și naționale,dar unde venirea pe piață a mașinilor performante și celor hibride, au creat o noua gaură la bugetul public. Ce se va intimpla și cum vor putea guvernele capitaliste sa compenseze aceasta gaura, pentru ca o vor face fără discuție. Vor folosi scuza automobilelor electrice și vor spune ca din cauza lor bugetele locale sint secătuite și vor trebui sa crească taxele în alte locuri. Unde? Fără discuție, este o acțiune premeditată și vom vedea creșteri enorme la energia electrică, la gaze, la apa potabilă  și alimente. Sint segmentele cele mai eficiente în acest moment pe Wall Street. Ne uitam pe grafice și vedem o mișcare  de capital privat enormă din zona investițiilor în Real Estate și altele, în zona energiei electrice, unde guvernele corupte capitaliste au pregătit și chiar au realizat privatizări de proporții, lăsând pe cei ce au băgat banii de pe Wall Street sau alte mari burse, sa facă legea și sa impună preturile dorite, în așa fel încât ei sa nu piardă bani și sa își creeze un profit confortabil. Odată cu creșterea nebuneasca a preturilor la energia electrica și celelalte enumerate mai sus, prin privatizare,  de către corporațiile private, total imposibil de controlat de stat, guvernele capitaliste își vor lua si ele partea de taxe compensatorii, iar oamenii vor deveni și mai săraci, iar lupta pentru supraviețuire va fi una acerbă. 
Pentru ca foarte mulți cititori ai site-ului sint din Europa, am sa creez din nou prin intermediul unei matematici simple un calcul legat de statisticile ancorate la consumul de benzina și motorină și taxele obținute de guvernele capitaliste din UE și pe ansamblul uniunii. Nimeni nu dorește sa publice astfel de statistici, datorita faptului că ele ar scoate în evidență corupția enormă la nivelul acestei uniunii a râsului economic... Nimeni nu se încumetat sa ofere statistici cu volumul de taxe pe carburanți, acumulat la nivelul UE și mai ales cit reprezinta din bugetul total al UE. Sint însă, suficiente informații legate de taxele pe combustibili impuse de fiecare tara a UE, dar când în ecuație intervine guvernul, nimeni nu se mai incumetă sa spună adevărul, pentru ca aceste guverne capitaliste devin dependente de aceste taxe din care  angajații publici fură și crează, paradoxal pentru capitalism, clasa de mijloc a societății capitaliste. Sa procedăm la un calcul printr-o aritmetică simpla. Pretul combustibililor petrolieri din UE a fost în medie în ultimii 20 de ani, în jurul valorii de 0,98 euro/litru. La nivelul UE, consumul de produse petroliere a fost în 2016, de aprox. 12.530.000 barili pe zi, deci:
1 baril = 158,99 litri Așadar, multiplicând, pentru a avea cantitatea in litri consumați pe zi, vom avea 1.992.144.700 litri pe zi consum de combustibil petrolier în UE. Daca multiplicăm cu 365 de zile ale anului, vom avea un consum anual de 727.132.815.500 de litri..... Dacă îl vom multiplica cu 0,98 euro pe litru, vom avea o vânzarea anuala de produse petroliere de 712.590.159.190 euro....
Mergând mai departe și multiplicând acest număr cu o taxă medie de aprox. 60% cât este aplicată în general de guvernele tarilor din UE pentru produsele petroliere combustibile accesate la pompa de la benzinărie, vom avea în visteria guvernului anual, o suma colectata de 427.554.095.514 euro pe an colectat de UE din taxe pe combustibil derivat din petrol.
În continuare vom lua total taxe colectate de UE, care în 2015 au fost în suma de 5.877.506.000.000 euro, deci aprox. 5.877 de miliarde de euro pe un singur an. Dacă împărțim volumul de taxe colectat de la produsele energetice petroliere vândute la pompele benzinariilor, la volumul total de taxe colectate  în UE, vom găsi ca taxele impuse și colectate de UE pe aceste produse petroliere, reprezinta 7,27% din total taxe colectate de UE, numai din benzină și motorină. Un procent foarte mare….
Costul creării unei economii "Green" este enorm, ceea ce face ca sa fie mai mult decât justificat din partea guvernelor capitaliste, sa mărească semnificativ preturile a electricitate, gaze și apă. De fapt se vor marii preturile acolo pune corporațiile și jucătorii la Stockholm Exchange au băgat banii și guvernul capitalist a permis privatizarea.... Eu ma aștept capetele la energia electrica sa sară în aer și odată cu el, la multe alte produse de baza, existențiale, ceea ce va avea un impact major asupra bugetelor de familie și vieții sociale, fiind în opinia mea și ultima baltă a acestui sistem capitalist putrezit din toate încheieturile. 
Energia electrica care va fi consumata pentru încărcarea bateriilor automobilelor electrice, va fi o povara chiar pentru cei ce nu ah nici măcar un automobil personal..
Adăugați la acest scenariu care va veni cu siguranță, o creștere a dobânzilor bancare, iminenta de altfel, în următorii 2-3 ani și veți avea imaginea adevăratei crize economice a unui sistem capitalist întreținut de zeci de ani de zile la reanimare și o criza de proporții a fondurilor destinate guvernului, ajungându-se cu siguranță la tratamente medicale empirice, la lipsa posibilității de a plăti educația copiilor, la un regim de austeritate alimentar și multe alte sacrificii, dar în final, vom vedea un furat de proporții în structurile guvernamentale și în continuare, până la revoluție, o creare a clasei de mijloc de către structurile de stat, ca un paradox căruia mulți nu ii dau importanță și care nu ar avea voie sa își facă loc într-un sistem capitalist. 
Degringolada și paranoia celor ce încă ai cred în funcționarea acestui sistem, va fi ultima faza a existentei acestor psihopați care au chinuit sute de milioane de oameni și familiile lor....
 
Adrian Coșereanu
Last Updated on Monday, 04 September 2017 20:22  

Comments  

 
0 #1 argos 2017-09-09 04:49
Interesant acest articol. Sa nu uitam ca in anii 80-90, aceleasi comisii dadeau subventii pentru biodiesel ca oamenii sa achizitioneze automobile personale pe motorina. Ca acum sa sustina ca acestea fac mai mult rau. Si atunci, ca om, interesat de chestiunea mediului ce solutii de consens pot fii adoptate ? Avem un triunghi, ce se compune din finantare pentru noua tehnologie de transport, necopromiterea transportului personal(avand in vedere cu ce va ocupati si discutiile ce le aveti cu clientii, sunteti constienti de importanta intimitatii in transporturi) si imbunatatirea calitatii mediului. Spuneti-mi in cateva randuri ce solutii sau idei reale pot fi adoptate ?
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


The New York Times din 4 Septembrie 2010 prezinta in pagina "International" un articol in care se arata ca autoritatile italiene urmeaza exemplu Sarkozy si evacueaza tiganii din orasele peninsulare.Dar ceea ce este cel mai rau este ca se titreaza cu litere mari - "Actiunea de Reducere a Emigrantilor Romani se Imprastie in Toata Europa".Am crezut ca vor sa limiteze emigrarea doctorilor,specialistilor,tehnicienilor si inginerilor romani,dar nu a fost vorba despre aceste categorii care au umplut golurile lasate de prostia occidentala.In articol  trateaza ceea ce inseamna acesti tigani pentru Europa si provenienta lor,adica sint considerati ca fiind in totalitate romani.Se ofera chiar si o fotografie si multe detalii la modul cum traiesc si cit de saraci sint ei.Ceea ce nu se vede si nu se titreaza in paginile ziarului este de ce acesti tigani care nu pot fi nici pe departe confundati cu poporul roman,au ales ca destinatii preferate pe francezi si pe italieni.Oare nu sint aceste doua tari de destinatie a tiganilor cele mai apropiate din punct de vedere al caracterului,de acesti tigani? Oare faptul ca ei se simt bine, fura,violeaza,maninca din gunoaie si nu muncesc, sint atribute ale vietii franceze si italiene cotidiene? De fapt am vazut ce fac italieni in Romania,cit de infractori sint,caracterul lor "constructiv" si la fel francezii cu tiganii lor care se pare ca sint mai multi decit albii in acest moment in Franta.Deci spune-mi cu cine te imprietenesti ca sa iti spun cine esti,iar pentru zeci de ani prietenia franco-tiganeasca si italo-tiganeasca a dainuit in pace si prosperitate reciproca.