ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI O societate democrata trebuie sa iti dea posibilitatea legala de a cistiga in fata pilonilor de sustinere politica si economica a ei, atunci cind adevarul trebuie sa prevaleze. Nu este valabil pentru capitalism…..

O societate democrata trebuie sa iti dea posibilitatea legala de a cistiga in fata pilonilor de sustinere politica si economica a ei, atunci cind adevarul trebuie sa prevaleze. Nu este valabil pentru capitalism…..

E-mail Print PDF

Stim cu totii ca pilonii de sustinere ai acestui capitalism mizerabil pe care sintem fortati sa il traim si care este foarte aproape de sa-si da duhul, in cazul in care nu o vom face noi primii, sint: companiile de asigurari, companiile petroliere, companiile farmaceutice si evident, ceea care le ofera “seva” coruptiei tuturor celor dinainte…bancile capitaliste, sub egida guvernelor capitaliste sau mai bine zis crony capitaliste.

Este la fel de clar pentru noi toti, faptul ca sistemul capitalist nu functioneaza si ni se spune ca socialismul sau comunismul nu sint bune, fara sa ii intrebam pe promotorii capitalismului, daca acele sisteme sint bune, ba mai mult, stiut fiind ca in cele mai multe tari, acele sisteme au fost demolate de capitalism, care in final ne-a oferit…criza economica perena, de care un grup de gunoaie profita, in detrimentul nostru. Ne intrebam: Dar de ce nu discutam de actualul sistem capitalist, care ne doare cel mai mult si ne face sa suferim atit noi cit si familiile noastre si care este aici si il simtim? De ce trebuie sa suferim, spuninduni-se ca sint alte sisteme nefunctionale? Ceva nu este curat…

Din analizele si statisticile economice, reiese faptul ca dorind sa faci afaceri in capitalism, trebuie avut in vedere in primul rind un castigator, la care sa te raportezi si anume BANCILE, pentru ca in capitalism nimeni si niciodata nu va cistiga in competitie cu bancile sau avind legaturi cu ele, indiferent ce face si cum face. 

Ne intrebam mereu de ce bancile platesc aceste penalizari si amenzi uriase, fara sa refuse legal plata lor ? 

https://www.cnbc.com/2015/10/30/misbehaving-banks-have-now-paid-204b-in-fines.html

https://www.wsj.com/articles/big-banks-paid-110-billionin-mortgage-related-fines-where-did-the-money-go-1457557442

https://www.cnbc.com/2015/04/30/7-years-on-from-crisis-150-billion-in-bank-fines-and-penalties.html

http://business.financialpost.com/news/fp-street/bnp-paribas-sa-charged-record-us9b-fine-for-facilitating-transactions-in-sanctioned-iran-sudan-and-cuba

 

Dar, cum se face ca nimeni nu merge la puscarie si nu mai auzim de cei inculpati ci ei se schimba intre ei si fraudele ramin in continuare, ba mai mult, cei ce vin in locul lor fura si mai mult, dupa care lasa locul altora…

Niciodata nu ni se publica un process al acestor mizerii si sa asistam la dezvaluirea fraudelor comise de ei, niciodata. Oare, nu vedem cu ochiul liber, faptul ca ceva este gresit? Pentru a descoperii raspunsul, un singur lucru este foarte important: Sa urmarim circuitul banilor si sistemul de interese din jurul lor… sau cum spun ei: “follow the money..”.

Daca ne intoarcem in 2003, observam ca un judecator de prima mina , minjit de sus pina jos de corporatisti, pe numele lui Judecatorul John Pollak, a achitat in doua cazuri extrem de grave, marea banca Americana Merrill Linch. Aceasta banca punea la dispozitia investitorilor si potentialilor investitori, date false, ca si acum dealtfel, fara nici o legatura cu realitatea, in vederea dezinformarii, dupa care, fiind descoperita, a acceptat sa plateasca penalizari dintre cele mai mari. Judecatorul Pollak a redactat un raport de 43 de pagini prin care aviza “protectia bancilor”, chiar in situatia in care ele produc pagube si fraudeaza clientii sau ii inseala cu date statistice si analize financiare false… 

Acest judecator a spus la acea data ca investitorii au fost dornici sa isi ia riscul si ei trebuiesc sa fie …invinuiti pentru pierderea pe care au trebuit sa o suporte…..(a-ti mai auzit asa ceva?). Tot acelasi judecator corupt si cu influenta in sistemul judiciar american, John Pollak, a mai achitat bancile in alte 25 de cazuri de frauda grea, fara sa trimita nici un banker la puscarie…. 

https://www.theatlantic.com/magazine/archive/2015/09/how-wall-streets-bankers-stayed-out-of-jail/399368/

 

Au mai existat si alti judecatori care au achitat banci ca Credit Suisse, Goldman sachs si Morgan Stanley, pentru fraude de proportii incredibile pentru omul de rind… Mai credeti ca este posibil sa va angrenati in a lupta in tribunale impotriva bancilor capitaliste? Cum poate fi democratie in acest caz, cind esti furat ca in codru si judecatorii spun ca esti de vina, iar guvernul nu se baga, pentru ca este finantat, ca un paradox capitalist, de bancile private, dar coruptia explica tot acest esafodaj.

http://www.nytimes.com/2003/07/02/business/judges-reject-suits-blaming-analysts-for-losses.html?ref=topics&mcubz=0

 

 Dar, cum se face ca bancile mari capitaliste platesc amenzi uriase, fara ca cineva sa le intenteze procese in tribunal? Foarte simplu… jocul este facut intre ele, se dau in judecata intre ele si aranjeaza penalizarile intre ele, dupa care ele dau tema gata facuta judecatorilor care doar anunta penalziarile si amenzile…cu, care sint de acord bancile, iar lumea obisnuita, este fericita ca cineva a luat masuri impotriva bancilor…in realitate totul fiind un circ capitalist de proportii.

Judecatorii nu iau in considerare nici un aspect democratic si nu respecta sub nici o forma nici o regula judiciara in capitalism ci doar banii sa mearga….

Deci, judecatorii capitalisti, cei care ar trebui sa faca dreptate, sint parte a jocului murdar instrumentat de guverne si corporatiile piloni ai capitalismului… Tribunalele capitaliste servitoare ale bancilor, corporatiilor si guvernelor capitaliste, functioneaza in relatia cu aceste entitati pe principiul “to big to jail” si incurajeaza bancherii si corporatistii sa faca ce doresc si sa canalizeze toata bogatia societatii in directia lor, iar din cind in cind sa plateasca cite o amenda a prostelii, ca un praf in ochii poporului….

Intrebarea care revine: Cine plateste pentru aecste amenzi si penalizari date in bataie de joc de tribunalele capitaliste corporatiilor bancare si in general pilonilor capitalismului care fac ce vor in sistem? Informatiile arata ca pur si simplu, aceste banci pun de-o parte sume de bani pe care le inregistreaza contabil la categoria “Protectie” pentru a trata cu mafia tribunalelor capitaliste. Dupa care, bancile au grija sa creasca taxele pe care le aplica celor care au conturi la ele, pentru a compensa crearea din banii bancii a contului “Protectie” si in final depunatorul si cel ce apeleaza la serviciile bancare, adica fiecare dintre noi, plateste tot acest circ foarte usor acceptat de banci….

Atunci cind contribuabilii sint sfidati si nu au nici un drept de a-si revendica drepturile in fata corporatiilor bancare, companiilor farmaceutice, companiilor petroliere si companiilor de asigurari, acea societate este una DICTATORIALA. TERORISTA ECONOMIC SI NEDEMOCRATA ! Si ea este definita in contextul actual ca fiind societatea capitalista “moderna”….

 

 

Adrian Cosereanu

 

 

 

Last Updated on Sunday, 17 September 2017 13:28  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Afacerile guvernului canadian cu indienii nativi din anumite provincii au scos la iveala sume fabuloase care sint platite sefilor de triburi pentru a acoperii o serie larga de matrapaslicuri ale guvernului.Seful tribului Peguis cistiga anual 220.000$ care nu sint taxabili.Un alt sef de trib,al Enoch Cree Nation cistiga 175.000$ pe an si asta comparabil cu salariul anual al unui rezident al zonei respective, care este de 15.000$ pe an.Seful tribului 543-person Piapot din Saskatchewan, este platit mai bine decit primul ministru al Provinciei.Trebuie spus ca, contribuabilii canadieni care platesc taxe uriase,ofera acestor triburi peste 7 miliarde de dolari pe an si nu au acces la nici o informatie pentru a vedea cum sint distribuiti bani lor.Canadieni s-au saturat de secretomania aceasta si au pus presiune pe guvern sa li se arate cum sint cheltuiti bani in acesta directie.Sa nu trezim in Romania cu sefii tiganilor ca li se acorda si lor salarii anuale de acest gen pentru a acoperii si vota un guvern uncapabil.