ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Care este emblema unionismului european(UE), Germania sau Grecia? De ce Germania merge "înainte" iar Grecia merge "înapoi", economic vorbind?

Care este emblema unionismului european(UE), Germania sau Grecia? De ce Germania merge "înainte" iar Grecia merge "înapoi", economic vorbind?

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 
Conducerea UE este una formată din glumeţi şi jigodii rasate, care ştiu situaţia economică actuală, devastatoare, a uniunii, însă fac permanent ca lucrurile să se întâmple, favorabil unui grup şi făcând grupul care trebuie să sufere, majoritar, să fie vesel, pentru că mai târziu va fi mai bine. Binele nu va mai veni niciodată pe acest fond al minciunii şi mecanismelor de fraudă promovate de aceşti psihopaţi. 
Jean Claude Junker, Preşedintele Comisiei Europene, pare mai degrabă un caz patologic, decât un politician, este un om care se doreşte a fi deschis, pentru a capta atenţia celor din jur şi a fi un povestitor popular. El funcţionează pe principiul : "Când lucrurile sau fenomenele politice întâlnite devin foarte serioase, soluţia este să începi prin a profera minciuni, una după alta, pentru a aduce discuţia în zona dorită şi pentru a evita responsabilităţile pe care analiza situaţiei le incubă.".  Junker este marioneta lui Merkel şi de cele mai multe ori confundă unionismul cu federalismul, luând decizii şi creând dezbateri dintre cele mai hilare şi fără finalitate. 
Junker nu scapă un moment să nu scoată în evidenţă cît de minunată este această UE şi mai mult, faptul că este nevoie de o uniune chiar mai mare şi privită printr-o fereastră, în mai multe diviziuni. El vrea în uniune să apară şi Serbia, Albania şi Muntenegru, dar în nici un caz Turcia, care de departe are un preşedinte care i-ar face probleme majore lui Merkel şi Junker. Ei au nevoie de Iohannisi cît mai mulţi... 
Pe Junker îl nemulţumeşte Brexitul, pe care nici nu îl înţelege, dar şi Ungaria, Polonia şi Cehia, care nu vor să se supună regulilor emise abuziv de circarii de la Bruxelles, care vor a aceste ţări să permită intrarea pe teritoriul lor a cît mai mulţi refugiaţi şi să respecte o cota stabilită de Junker Co. Dacă clovnul Trump îşi permite să promită americanilor o viaţă mai bună folosind sloganul "Make America Great Again", Junker doreste să prostească ţările de la periferia UE prin : "Make Our Planet Great Again"... 
Junker pare să nu fie interesat deloc şi nici nu îşi doreşte să ştie definiţia suveranităţii şi faptul că el este şeful unei uniuni economice de ţări SUVERANE, şi nu al unei federaţii, mentalitate care va duce cu siguranţă în direcţia dezintegrării acestei UE. 
Curtea Europeană de Justiţie, a anunţat că Polonia, Cehia şi Ungaria TREBUIE să accepte cota de refugiaţi dictată de Bruxelles, ceea ce contravine grav funcţionarii UE că uniune economică a unor state suverane, fără că această Curte să realizeze că suveranitatea nu este ceva care poate fi divizată în părţi şi tratată după bunul plac al Bruxelles-ului, atunci cînd le convine lui Junker&Co. Nu există semigravida cînd discutăm de suveranitate, acea ţară este suverană sau nu este şi cu asta basta.
Moneda euro începe să se scufunde şi odată cu ea suveranitatea ţărilor componente şi miniştri de finanţe ştiu foarte bine despre această violare gravă a suveranităţii. 
Ce pot face liderii celor trei ţări rebele, care nu vor să admită impunerea cotei de refugiaţi? Ce pot sune ei popoarelor lor? Dragii noştrii, ţările noastre şi-au pierdut suveranitatea şi noi trebuie să ne pradăm la presiunile Bruxelles-ului şi să devenim Merkel Land. 
Dacă o vor face, popoarele lor vor înţelege că UE ESTE PE FINAL şi vor acţiona că atare. 
Economia UE este plin dezastru şi în plină degringolada, astfel că, în disperarea lui, Draghi cumpără lunar "asseturi" în valori de peste 60 de miliarde de euro, în speranţa intretinerii unui echilibru extrem de fragil, dar suficient pentru prosteala liderilor Iohannisti din tarile UE de la periferia uniunii..... 
Europa NU este ceea ce zugrăveşte Junker ci este...Grecia. Asta este reala Europa. Această uniune nu poate funcţiona din moment ce Germania înregistrează permanent surplus financiar, iar Grecia înregistrează permanent deficit financiar si nu numai ea. Este foarte clar că surplusul unei ţări sau al unui grup de ţări, crează deficitul altora, în cadrul unei uniuni economice, iar cu cât surplusul Germaniei este mai mare, cu atât deficitul celorlalte este mai mare sau se înregistrează un deficit la mai multe ţări din UE. Nu poate fi altfel. 
În Grecia se poate vedea realitatea economică şi politică a UE. Grecia nu are suveranitatea care îi trebuie permisă pentru a vorbi, chiar dacă este garantată de legile UE, dar dusă de Junker şi mizeriile lui în zona arbitrariului. Este ca şi cum cei bogaţi îi terorizează prin diverse mijloacele pe cei mai săraci, până la un punct în care cetăţenii ţărilor mai sărace trebuie să accepte pierderea suveranităţii şi să se considere prizonierii, sclavii unui mic grup de ţări conduse de infractorii lui Junker. 
Licitaţiile proprietăţilor din Grecia, vor duce preţurile de pe piaţă la un nivel din ce în ce mai scăzut. Mortgage-urile delicvente(împrumuturile pentru cumpărarea caselor care nu mai pot fi platite), împrumuturile bancare pentru consum, datoriile la credit carduri şi alte instrumente bancare, vor fi cumpărate de investitori pe câţiva eurocenţi de la bănci, care au creat deja pachete cu aceste produse financiare, după care va urma dezastrul. 
Impactul în preţuri al proprietăţilor va fi devastator la licitaţiile organizate de cei de la Bruxelles. 
În acest moment, în Grecia sînt peste 280.000 de proprietăţi la vânzare, nevândute...Un stoc imens şi în creştere, pe o piaţă cu 15.000 de tranzacţii pe an... Cu cât va fi mai mare oferta, în mod intenţionat create de acest mecanism, cu atât preţurilevor fi mai mici....la aceste licitaţii "coordonate" şi odată cu o oferta mare şi o temporizare cu mult peste aşteptări în vânzări, oamenii vor scădea preţurile datorită presiunii datoriilor care le grevează proprietatea şi bunurile acumulate.....ceea ce va duce la vânzarea lor la preţuri cu mult mai mici, decât se aşteptau şi pentru cei mai mulţi, la preţuri mai mici decât datoria la bănci, ceea ce va crea o degringolada şi o lipsa şi mai mare de încredere în suveranitatea ţării lor. 
Se estimează, că până la sfârşitul anului, proprietăţile din Grecia să scadă la preţ cu aprox. 10%. În centrul Atenei, se pare că preţurile chiriilor au scăzut destul de mult în ultima perioada şi continuă cursa spre mecanismul de sclavagizare a economiei şi grecilor. Cu atât de mulţi greci, care fac numai cîteva sute de euro pe luna, fenomenul disperării este unul normal şi dorit de Bruxelles şi aprobat tacit de Tsipras. Creditorii mizerabili aduşi la Atena de Troika, vor încerca şi vor forţa în final guvernul grec să ducă în jos evaluarea oficială a proprietăţilor, mecanism pe care îl vor numii cu siguranţă unul de protecţie a rezidenţei primare, şi care este destinat să protejeze casele cu valoare sub o limita dictată de Bruxelles pentru a nu fi în imposibilitate de plata şi faliment. Mizeriile din UE, vor trece peste asociaţiile notarilor care refuză să colaboreze cu ei în termenii doriţi de Bruxelles, de a genera licitaţii fizice. 
Vor avea loc în Grecia o serie mare de licitaţii pe...Internet(E transactions), evident "vindecate" şi ele de cei de la Bruxelles şi vom vedea fluctuaţiile de preţ dorite de ei. 
Politicul va fi dominat în Grecia de acest aspect al intruziunii UE în economia greacă şi luptele în Parlament vor continuă însă UE va face ce doreşte, încălcând orice umbră de suveranitate, încă deţinută partial de Grecia. 
Cu siguranţă, cei de a Bruxelles vor spune ca mecanismul este destinat pentru a menţine băncile din Grecia într-o stare de echilibru şi "sănătoase", aceste bănci şi funcţionarea lor fiind sperietoarea oricărei economii capitaliste şi mai ales în cadrul UE. 
Dacă Bruxelles-ul ar dori să discute serios şi să respecte suveranitatea Greciei, ei ar trebui să încerce găsirea soluţiilor şi mecanismelor care ar face ca grecii să îşi păstreze proprietăţile. Nu poţi fi suveran, dacă străinii dobândesc proprietatea bunurilor din ţara ta, ceea ce forţează Troika în ţările UE de la periferie. 
Nu este întâmplător faptul că parlamentarii italieni discuta despre introducerea unei noi monede în circulaţie, pe piaţă lor, în paralel cu euro, in dorinta lor de a reconstruii suveranitatea tari. 
Se estimează că peste 5000 de proprietăţi din Grecia, vor fi la licitaţie electronică pe....Internet, pină la finalul acestui an, prevalându-se de starea de sănătate a băncilor, strict necesară, în condiţiile în care peste 50% dintre împrumuturile bancare, deci în jur de peste 110 miliarde de euro, sînt delicvente în Grecia.... 
Cu siguranţă băncile nu vor deveni mai "sănătoase", ele îşi vor micşora volumul de activitate, la fel ca si oamenii care nu îşi pot permite să închirieze o casă sau că cumpere alimente la preţuri decente. Austeritate va ucide şi mai mult societatea greacă, inclusiv băncile lor. 
Aşa arată suveranitatea ţărilor din UE.... Asta este adevărată UE şi nu Germania, iar acest sistem de demolare a suveranităţii ţărilor componente, va duce la dezintegrarea UE..... 
Presă greacă, în cea mai mare parte, se vede clar că este subordonată mizeriile de la Bruxelles şi evita o analiză dura a situaţiei, lăsând să se înţeleagă că nu a fi o problema foarte importantă, la fel ca şi în România. 
În acelaşi timp, mulţi greci renunţă la casele lor, pentru că nu mai pot plăti taxele şi în acelaşi timp doresc să îşi cumpere cele necesare vieţii de zi cu zi. Mulţi greci, refuză să accepte chiar preluarea proprietăţilor dobândite prin moştenire, datorită cheltuielilor pe care le implică.... 
Ce se va întâmplă cu volumul de taxe colectat de statul grec de la populaţie şi mediul de afaceri? Va fi un mare recul în valoarea colectată de stat şi de aici se vor manifestă lipsuri majore în sistemul de Educaţie, Sănătate, Asigurări Sociale şi alte servicii guvernamentale locale sau naţionale. Vor putea adauga liderii greci, care împreună cu Tsipras sînt o gloată de servitori(au avut un singur lider curajos şi foarte inteligent, Yanis Varoufakis, pe care în cele din urmă germanii au făcut tot posibilul să îl elimine din guvernul de la Atena), să adauge alte taxe şi biruri pe poporul grec? Este greu de crezut că îşi vor lua acest risc, mai ales că a treia mare grupare politică elena, este Golden Dawn, de sorginte naţionalistă şi extremă dreapta, ei aşteptînd doar un semn de slăbiciune al actualului guvern şi o ieşire în masă în stradă. 
În acest moment, guvernul grec este în faţa celei mai dificile sarcini şi cu mare risc, aşa cum va fi peste puţin timp şi România. Dacă guvernul de la Atena, ajustează valorile proprietăţilor, valori care au fost folosite pentru colectarea procentuală de taxe, la un nivel aşa zis al pieţei, dictat de UE, situaţia va deveni explozivă pentru Grecia şi va duce la o cădere a numărului de tranzacţii, datorită creditelor detinute(datoriilor) de proprietarii acestor proprietăţi. Acceptînd nivele de prêt dictate guvernului grec de către UE, acest guvern va intra din nou în insolvenţă şi va fi forţat din nou să împrumute şi evident, să plătească dobînzi in suma agregata mai mari şi în ultima instanţa să îşi dergleze întreaga piaţă a proprietăţilor şi grecii să fie forţaţi să îşi vîndă suveranitatea şi o parte a insulelor către…Germnia, care a încercat mai multe strategii pînă în prezent şi cu siguranţă va mai încerca pînă la reuşită. Ce va trebui guvernul grec să facă, în situaţia creşterii datoriilor faţă de BCE şi băncile din UE, care vor cumpără bonduri si vor imprumta in directia robiei Grecia? Să crească taxele sau să introducă taxe noi, pe orice mişcă, aşa cum sînt în România şi vor mai fi şi altele. 
Marea problema va fi tratamentul pervers al băncilor care au oferit împrumuturi pentru cumpărarea de case, care îşi văd în pericol împrumuturile şi chiar împrumuturile colaterale, pe care mulţi greci le-au făcut punînd casele collateral(garanţie pentru împrumutul făcut). În acest moment în Grecia, volumul împrumuturilor pentru cumpărarea de case, prin bănci, este de 59,4 miliarde de euro, din care, peste 42% sînt împrumuturi NEPERFORMANTE, care înseamnă o suma neperformantă sau delicventa, de peste 25,4 miliarde de euro… 
Cine va prelua aceste găuri şi creşterea lor datorita faptului că prin mecanismul UE, de impunere ascunsă a preţurilor proprietăţilor, prin intermediul guvernului grec, banii rămaşi de plata către bănci, pentru cei ce au împrumutat, pot să fie în suma mai mare decît pot primii aceşti proprietari pe propriile case. 
Grecia, în acest moment, ca şi alte ţări de la periferia UE, nu are nevoie de program de austeritate şi de vînzări forţate ale proprietăţilor, datorită dezechilibrelor şi deciziilor “aruncate” în prima faza prin răspîndaci, după care puse în practică de UE via guvernul elen. Ce spune măgarul de Junker în acest caz şi care este logica lui sau mai ales, cum vede el favorabil pentru Grecia acest mechanism? Cu siguranţă va răspunde cu zîmbetul lui larg si pervers si in final nu va da nici un răspuns concret, pentru că pe el nu îl interesează Grecia ci Merkel şi Germania. 
Dacă acest UE nu poate arata că există şi este funcţional, pentru binele şi în beneficiul popoarelor componente, uniunea nu are nici o raţiune de a exista. Salvînd băncile cotropitoare din ţările bogate ale UE, prin inducerea sărăciei într-o ţară sau mai multe de la periferia UE, nu este numai cel mai rău lucru pe care îl poate scoate în evidenţă Bruxelles-ul, dar este cea mai inutilă decizie şi cu implicatii terminatoare pentru uniune, care se pare că nu pot fi evitate, datorită disperării lui Junker & Co. În acest moment, UE şi BCE pot salva Grecia şi alte ţări în dificultate, fără să plătescă nimic. Bruxelles-ul poate şi trebuie să sindicalizeze sau să consolideze la nivel unional toate datoriile, pentru că cea mai mare parte a lor au fost create din bani tipăriţi iresponsabil. Dar în acest caz, Germania, Olanda, Franţa şi alte ţări dezvoltate vestice, ar trebui să spună bancherilor lor că a venit timpul să îşi taie bonusurile de multe milioane şi să înţeleagă faptul că fondurile lor de tip “vultur”, nu trebuiesc destinate speculaţiilor în dauna ţărilor componente ale UE în vederea transformării proprietăţilor ţărilor de la periferie în obiecte ieftine şi uşor de acaparat de aşa zişii investitori vest europeni. 
UE a fost adusă în faza finală din cauza prostiei celor care o conduc şi goanei după profituri rapide chiar în dauna…ţărilor membre ale uniunii şi în favoarea ţărilor bogate din uniune. Dezastrul în UE este atît moral, politic cît şi economic. O altă problema majoră, este faptul că UE are la conducere o gaşcă criminală şi va fi foarte greu să convingem această gaşcă în fugă după profit rapid pe ultima sută de metri, că este necesar să se reformeze. Nu o vor face, chiar cu riscul că întreaga structura a UE se va prăbuşi. Singură soluţie este eliminarea acestei uniuni şi trimiterea celor care au luat decizii direct în lagărele de muncă forţată, pentru toată mizeria pe care au generat-o şi milioanele de oameni pe care i-a plasat însărăcie lucie sau i-a omorit, impunîndu-le să înţeleagă faptul că sărăcia este o stare de normalitate…. 
 
Adrian Coşereanu 
Last Updated on Sunday, 17 September 2017 08:15  

Comments  

 
0 #1 Toni 2017-09-19 09:03
Corect.Va pun o intrebare, doriti sa rămâneți definitiv in Canada sau va veti muta cândva inapoi acasă.Eu lucrez in Londra si sunt multumit fața de acasă ca si castig, sunt nemultumit de acest experiment care va fi extins in curând la scara globala cu populatii din toate zonele lumii amestecate.Daca as avea posibilitatea sa gasesc de munca in Canada as face acest pas.Ce spuneti?
-------------------------------------------------------------------------
Adrian Raspunde
Sint mai mult ca sigur, ca voi revenii in Romania si nu mai poate opri decit un dezastru naturald e proportii pe care nu il doresc si bat in lemn. Da, occidentul pentru romanii dupa o anumita virsta si cu anumite pretentii sociale si economice, dar chiar si de sanatate, NU ESTE SOLUTIE. Multumesc pentru intrebare si participare la site. Cu respect si sa ai o zi minunata.
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Inchiderea Canalului Suez,care este probabila in urma a ceea ce se intimpla in Egipt,ar crea un dezechilbru mondial.Navigarea din Arabia Saudita pina in Texas ar dura cu 12 zile mai mult decit acum, pentru tancurile petroliere.Peste 8% din trasportul maritim mondial se desfasoara prin Canalul Suez.Parcurgearea lui, de catre petroliere in general,din Peninsula Aarabica pina la New York scuteste 30% din drum,la fel o reducere de 57% o pot realiza in cazul unui transport de petrol catre Franta si peste 42% pentru Olanda.In fiecare zi,prin Canalul de Suez trec peste 2,2 milioane de barili de petrol catre tarile lumii.In 2009,prin Canal au trecut 17.228 nave comerciale si tancuri petroliere.Impactul inchiderii lui il vom simti fiecare dintre noi in buzunar.