ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Daca China a creat doctrina sociala “O familie, un copil” datorita dorintei de reducere a populatiei in exces, Europa ar trebui sa creeze ideolgia sociala “O familie, trei copii”, chiar daca este vorba de refugiati….

Daca China a creat doctrina sociala “O familie, un copil” datorita dorintei de reducere a populatiei in exces, Europa ar trebui sa creeze ideolgia sociala “O familie, trei copii”, chiar daca este vorba de refugiati….

E-mail PDF
User Rating: / 0
PoorBest 
Capitalismul discuta de cresterea consumului… pentru reluarea ciclului economic in mod eficient. Poate fi crescut consumul in situatia unei populatii din ce in ce mai sarace si in numar din ce in ce mai mic, in Europa? Se pare ca NU. 
Daca China este interesata in consumul european, care este unul de top, ar trebui sa ajute Europa sa creasca numeric si poate chiar o imbunatatire financiara in contabilitatea UE, altfel, productia chineza si “Drumul Matasii” de aducere a produselor chinezesti in Europa, va fi un drum cu multe obstacole…
Populatia europeana imbatrineste pe zi ce trece, iar UE are o politica falimentara a “inlocuirii migratiei” in plin élan in acest moment, datorita politicienilor de duzina ai uniunii si mizeriilor ca Soros si gasca lui, care controleaza procesul migrarii si intensitatea lui. Aceasta politica falimentara a UE, pune in pericol real si submineaza…Noul Drum al Matasii, chinezesc si strategia lui pentru Europa, prin intermediul diminuarii numarului de consumatori potentiali(rata mica a natalitatii si disparitia baby boomers), indicator care reprezinta pentru China o politica de stat. 
Pare sa fie impetuos necesar gindirea de catre ….China a unei politici sociale si demografice in Europa, datorita inclinatiei europenilor spre consum si cheltuieli structurale multiple. Va putea China sa incurajeze fertilitatea si cresterea populatiei in Europa?
Asa zisii liberali progresisti din UE au acreditat ideea “inlocuirii migratiei”, pentru a compensa scaderea numerica evidenta a populatiei continentului. Acestia se asteapta ca masele de oameni saraci si needucati veniti in Europa, din Africa, Orientul Mijlociu si Sudul Asiei, sa produca mase mari de copii pentru inlocuirea golului demographic european si sa creeze o masa de consum controlata usor si la comanda mizeriilor de gen Soros si gasca lui.
Este evident ca mare parte a consumului European il realizeaza tarile vestice, care de fapt sint si cele mai vulnerabile la pierderile demografice, generate de “generatia baby boomers” care se stinge, ceea ce necesita o noua inginerie social culturala, care sa conduca la implementarea unei strategii comerciale pentru si in favoarea…Chinei si de catre China.
O greseala in abordare de catre liderii europeni, poate duce la un esec al strategiei chineze, prin reducerea numarului consumatorilor europeni, a pietei europene si structurii ei. Acest aspect va avea un efect negativ si asupra planurilor de dezvoltare a infrastructurii in cadrul UE si investitiilor in aceasta ramura economica.  
Programul comercial global generat de China, “One Belt One Road”, care este o noua viziune a Drumului Matasii si conectarii lui la Europa, este destinat in viziunea Beijing-ului, sa duca la dezvoltarea si crearea sigurantei economice, in cadrul unui numar “planificat” de consumatori, care ar trebui sa absoarba supraproductia chineza. O eroare in acest sens, va duce la un dezchilibru major in economia chineza si efecte socio economice de proportii, atita timp cit statul chinez sponsorizeaza propriile companii care vor fi fortate sa scoata in somaj un numar impresionant de lucratori, in cazul necesitati scaderii productiei, dictate de caderea demografica europeana.
Este foarte clar, din  acest proiect, ca va exista un “pod” terestru si maritim, un fel de coridor comercial eurasiatic de timp nou, care va conecta tarile din cadrul proiectului, prin Kazastan si Rusia, ducind in final la un Drum al Matasii Balcanic, prin Grecia si in directia centrului Europei, care in mare, va conecta China estica cu vestul European. Acest proiect ar fi o eroare majora si un deazstru economic, daca nu s-ar implementa ideologia de “inlocuirea migratiei”.
Trebuie admis faptul ca “noii europeni” veniti in sudul continentului, consuma cel mai mult in baza subventiilor guvernamentale, fara sa produca mare lucru sau consumind cu mult mai mult decit produc, iar intrarea lor in cimpul muncii se face pe tronsoanele necalificate ale economiilor europene, ceea ce face ca o eventuala cadere a proiectelor de infrastructura sa ii lase in continuare pe acesti “noi europeni” sa stea la mina statului capitalist din tarile din sudul continentului. 
Acesti “noi europeni” vor fi platiti cu salarii mizerabile, pentru ca nu vor fi pregatiti in cea mai mare parte a lor si nu vor fi capabili sa inlocuiasca europenii in virsta, care au consumat si inca mai consuma, dar incep sa cedeze consumul catre acesti “noi europeni”…insa fara succes.
Pe de alta parte, acesti “noi europeni” refuza sistematic sa fie asimilati, chiar daca se adapteaza in unele cazuri vietii europene, dar nu doresc sa fie asimilati si sa isi piarda identitatea culurala, religioasa si obiceiurile lor de consum, crescind in acest fel tensiunile cu populatiile din tarile gazda si consumind putin, gatind acasa mincaruri ieftine si imbracindu-se la fel de ieftin…
Cind acesti “noi europeni” incep sa acumuleze sume de bani si sa formeze un tip de grupuri de afaceri, ei nu investesc in productie si in magazine mici din cadrul comunitatilor, specializate in produsele consummate de ei si compatriotii lor , in general divizati pe criterii religioase, asa cum vad si in Canada. 
Lipsa dorintei lor de asimilare si consumurile limitate si pe structuri nedorite de China, duce la subminarea acestui nou Drum al Matasii cu generarea unor probleme grave pentru economia Chinei, care va depinde intr-o masura ridicata de consumul european. 
China poate fi ingrijorata in acest sens datorita capacitatii acestor “noi europeni” de a distruge multipolaritatea puterii globale, pe care chinezii se bazeaza in profiturile realizate si cresterea dependentei europenilor de economia chineza.
In alta ordine de idei, traiectoria globalista a Europei, tinde sa devina mai mult nationalista, dupa cum vedem in urma alegerilor din Germania, Franta, Referendulului catalan si nu numai, ceea ce duce la dereglari greu de prevazut in plan social, cultural si economic. Aceste miscari nationaliste vor pune presiune pe liderii europeni pentru a oprii crearea in proportii ridicate a “noilor europeni” si sa faca ceva pentru inlocuirea migratiei, in plan demographic prin politici publice favorabile. 
Europenii nationalsiti vor accentua tendinta lui Junker de a crea asa cum spune el “investment screening framework”, un tip de selectie al investitiilor in cadrul UE, care aduce mai degraba a centralizare in vederea sprijinului economiilor europene, omorind spiritul antreprenorial al “noilor europeni” si posibilitata intrarii companiilor de stat chineze pe piata investitiilor. 
Aceasta initiativa a lui Junker, are ca scop oferirea guvernelor UE puterea de a selecta preventiv vinzarea unor bunuri strategice altor state or mari corporatii de stat sau private, in special cu vedere la…China. Romania a facut deja pasul inainte prosteste si imbogatind o gasca de infractrori care conduc tara, vinzind cea mai mare parte din resursele strategice si terenul agricol, coproratiilor straine, unele dintre ele coordonate din umbra de guvernele straine.
Dar aceasta initiativa a lui Junker, eu o vad ca una strict necesara pentru….Germania, pe care Junker doreste sa o vada ca poate acapara marea majoritate a bunurilor strategice din UE, Junker dorind sa evite ca, China sa poata intra in posesia lor la orice prêt, inaintea Germaniei, Frantei si companiilor italiene. Cu siguranta, initiative lui Junker se va bucura de succesul nationalistilor din tarile UE, care nu vor realiza ca daca nu vor pierde in favoarea Chinei, vor pierde in favoarea Germaniei, iar Merkel va crea un tip de federalism la cheremul Germaniei in UE.
Chinezii au toate motivele sa fie mai mult decit ingrijorati de acesta miscare de proportii a partidelor nationaliste in UE, dar deocamdata nu au facut pasul decisiv in directia finantarii masive a partidelor politice care le convin, insa cu siguranta vor face acest lucru, pentru ca in cazul in care nu o vor face, isi vor pune in pericol economia lor si linistea sociala in China. Fara discutie ca liderilor chinezi le convine solutia asa zis populista in politica europeana, prin care se poate incuraja o rata mai ridicata a natalitatii “nativilor” europeni si evident o crestere a consumului si creativitatii.  
Ce poate face China in acest sens? China va trebui sa faca investitii majore in Europa si in UE in general, cu avantaj de moment sau de scurta durata pentru europeni, in care sa ofere salarii destul de mari si sa mentina o rata a consumului corespunzatoare tendintei ei comerciale de perspectiva, plus o cultivarea a unui nou tip de consum structurat in interesul economiei chineze. Chinezii trebuie sa aiba in vedere infrastructura europeana, constructia de scoli si gradinite ieftine, spitale si alte facilitate medicale ieftine si sa plateasca partial pentru programe de pregatire profesionala, pentru ca europenii sa cistige corespunzator pentru a putea consuma produsele venite spre ei prin acest Drum al Matasii……..
Tarile europene nu adopta astfel  de strategii in domeniul public in alte tari si sint cu mult in urma pragmatismului de afaceri chinez, europeni urmarind sa devina atractivi pe alte piete si nu sa genereze ei piete cu consumuri dorite de ei, in principal datorita faptului ca europenii nu sint capabili la nivel privat sa faca astfel de investitii ca cele pe care marile companii de stat si statul chinez le are in vedere in Europa…
China va lucra asiduu la imbunatatirea calitatii vietii in zonele unde au nevoie de consum major al produselor lor si cu siguranta vor influenta semnificativ si viata politica, prin coruptie la cele mai inalte nivele, incercind sa cucereasca inimile si mintile populatiilor din tarile UE si Europa, in general. 
China isi permite chiar sa subventioneze, in acest moment, o serie larga de produse exportate catre Europa, pentru a realiza dezideratele de mai sus, iar in acest timp, politicienii europeni vor oferii aceste avantaje cetatenilor aratindu-le ca sint realizari ale muncii lor si in acest fel oferind o noua gindire asupra natalitatii si cresterii numarului de copii in Europa, fiind o strategie pe care China o are in vedere foarte clar.
Deci, China este in fata unei mari provocari in Europa, in asteptarea unei caderi demografice a nativilor europeni si odata cu disparitia lor, o cadere a pietei si structurii ei, dar si o alta provocare majora datorita cresterii nationalismului si diversitatii strategiilor europenilor de a refuza accesul companiilor de stat chineze in industriile strategice ale tarilor europene, care pot controla prin diverse pirghii consumul populatiei. De exemplu, daca unele tari dezvoltate europene nu ar vinde chinezilor domeniul energetic, statele respective pot face din pretul la energie, o pirghie de control a vinzarii produselor chineze pietele lor…
Un alt aspect este structura produselor realizate in UE si Europa, pentru ca salariile sa fie corespunzatoare unui consum al produselor chinezesti in cantitatile dorite de China. Este foarte important aici sa vedem modul in care China poate impinge catre Europa realizarea unor produse cu valoare adaugata mare care sa asigure profit companiilor si deci sa duca la salarii mai mari si in acelasi timp sa furnizeze un volum de taxe colectate de stat, in asa fel incit statul sa poata derula programele sociale si economice dorite de chinezi, in special de incurajare a natalitatii…
China este la un moment al adevarului legat de Europa si cu siguranta va trebui sa se implice major, pentru ca este a doua mare piata de consum pentru economia chineza si extrem de importanta, iar europenii nu trebuie sub nici o forma sa subestimeze logica economica, financiara si comerciala a Chinei. 
Deci, daca China a “beneficiat” de politica “o familie, un copil”, aceasi China va lucra in Europa la o alta strategie si politica publica care poate fi definita ca “o familie, trei copii”, pentru ca interesele lor comerciale sa nu fie puse in pericol in a doua, cea mai mare uniune economica a planetei, dupa BRICS…
 
Adrian Cosereanu
 
 
 
Last Updated on Sunday, 01 October 2017 18:10  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Inchiderea Canalului Suez,care este probabila in urma a ceea ce se intimpla in Egipt,ar crea un dezechilbru mondial.Navigarea din Arabia Saudita pina in Texas ar dura cu 12 zile mai mult decit acum, pentru tancurile petroliere.Peste 8% din trasportul maritim mondial se desfasoara prin Canalul Suez.Parcurgearea lui, de catre petroliere in general,din Peninsula Aarabica pina la New York scuteste 30% din drum,la fel o reducere de 57% o pot realiza in cazul unui transport de petrol catre Franta si peste 42% pentru Olanda.In fiecare zi,prin Canalul de Suez trec peste 2,2 milioane de barili de petrol catre tarile lumii.In 2009,prin Canal au trecut 17.228 nave comerciale si tancuri petroliere.Impactul inchiderii lui il vom simti fiecare dintre noi in buzunar.