ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Poate migratia, foarte posibila, a peste 1,2 miliarde de africani slab pregatiti profesional catre Europa, sa creasca PIB-ul planetei? O noua gindire economica…..capitalist-sorosista.

Poate migratia, foarte posibila, a peste 1,2 miliarde de africani slab pregatiti profesional catre Europa, sa creasca PIB-ul planetei? O noua gindire economica…..capitalist-sorosista.

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 
Asistam la fel de fel de teorii legate de efectele pe care migrarea unui numar masiv de africani catre Europa le pot avea asupra economiei batrinului continent dar si asupra PIB-ului planetei. Este extrem de interesant modul cum economistii capitalisti sorosisti vad evolutia de perspectiva, datorita unei migratii care nu va putea fi oprita si ale carei efecte pot fi …pozitive. O teorie deja vehiculata in presa de specialitate, este ca aceasta migratie ar aduce un mare plus in PIB-ul planetei. Sa vedem despre ce gindire economica este vorba…si cum interactioneaza cu pregatirea profesionala foarte precara a africanilor in contact cu civilizatia europeana.
Forta de munca este cel mai important element al ecuatiei economice, iar valoarea ei depinde de locul in care isi desfasoara activitatea. Ei acrediteaza ideea ca, daca granitele ar fi fost deschise intre tari si fara restrictii, aceasta miscare de migranti, ar fi facut ca economia globului sa fie mai bogata cu …78.000 de miliarde de dolari. Cum?
Muncitorii columbieni, cistiga in America si in tarile vestice dezvoltate, cu peste 150% fata de ceea ce cistiga la ei acasa, cu aceasi pregatire profesionala. Libienii, fara nici o pregatire profesionala, angrenati in anumite ramuri, cistiga in Germania, cu peste 1000% fata de cit cistigau la ei in tara. Si exemplele pot continua.  Ceea ce inseamna ca acelasi muncitor libian este de 1000 de ori mai valoros in Germania decit in Libia, ceea ce ar insemna o participare de 1000 de ori mai mare a lui la PIB-ul mondial… Chiar asa sa fie?
Deoarece economiile vestice dezvoltate sint mai bine organizate si structurate mai eficient decit economiile Columbiei si Libiei, un lucrator columbian sau libian, este mai productiv intr-o ferma din SUA sau o fabrica din Germania, decit era el in Africa.. Si totusi, ei se deplaseaza si noi toti traim din ce in ce mai rau, in baza acestei teorii… 
O calatorie cu taxiul in Somalia este mult mai ieftina decit in Germania, in conditiile aceluiasi numar de kilometri parcursi, aceluiasi automobil si acelasi sofer, care exercita acelasi volum de munca…
Insa, istoria si evolutia de pina acum, ne arata ca o migratie necontrolata duce la dereglari sociale, iesiri in strada, perturbari ale ciclurilor economice, ruperea tesaturii sociale a societatii si stabilitatii ei pe ansamblu. Vedem o serie de cheltuieli pe ansamblul economiilor care “primesc” acesti migranti, crescind exponential, datorita necesitatii intergrarii lor, si aici discutam de cheltuieli cu sanatatea, educatia, asistenta sociala si altele, marea lor majoritate facute de guvernele tarilor unde acestia se stabilesc. Este falsa aceasta teorie?
Daca exista o abundenta de lucratori migranti fara pregatire profesionala, guvernul este nevoit sa intervina imediat si sa preia volumul de lucratori in exces, de care economia nu are nevoie inca si sa ii plateasca cu un venit minim, adica “welfare”, pentru ca ei sa isi poata desfasura la minim existenta lor si a famililor lor, pina la gasirea unei brese unde vor putea fi angajati. Timpul de gasire a acestei brese, a unui loc de munca, este unul extreme de variabil de la o economie vestica la alta, functie de specificul ei, in ceea ce privesc acesti migranti fara pregatire. Daca, spre exemplu, fermierii vor produce legume cu acesti munctori nepregatiti la un prêt minim, cu mult mai mic decit inainte, ei vor produce mai mult lapte decit se poate consuma. Surplusul va fi cumparat de autoritati si distrus sau o cota diferita pentru legumele respective va fi stabilita.
Turcii, marocanii sau chiar si romanii, sint muncitori migranti in tarile europene, ei fiind angrenati, intr-o masura destul de mare, in diferite activitati necalificate.
Statisticile arata, ca la nivelul celui mai productiv grup de emigranti, cu virste cuprinse intre 30 si 35 de ani, peste 30% dintre marocani si peste 22% dintre turci, primesc asistenta sociala de la guvernul olandez, ca sa venim la un exemplu real si précis. In acelasi timp, numai 11% dintre nativii olandezi in acelasi segment de virsta, primesc aceste beneficii sociale…  
Dar, urmatorul aspect este si mai interesant, pentru a contra teoria economistilor capitalisti “imbirligatori” si creatori de scenarii rozalii false… Participarea in cadrul fortei de munca a potentialilor muncitori marocani, la segmentul de virsta intre 25 si 35 de ani, este de numai…60%, in timp ce nativii olandezi in acelasi segment, participa la forta de munca in proportie de 90%. 
Mai mult, la segmentul de virsta intre 50 si 55 de ani, marocanii si turcii primesc asistenta sociala de la guvernul olandez in proportie de peste 50% dintre ei, in timp ce nativii olandezi din aceasi categorie de virsta, primesc aceste beneficii sociale in proportie de numai….16%.
Ducind analiza in aceste puncte reale si nu in directia povestilor economice sorosiste, care au generat un adevarat dezastru economic in Europa, vedem ca acesti migranti nu sint un beneficiu real pentru economiile europene ci mai degraba, o mare problema si o inevolutie a acestor economii vestice si nu numai, pentru ca sint si tari central si est europene care ii accepta la indemnul perversilor ca Merkel si alti lideri vest europeni, dar si al liderilor americani…
Este foarte clar in acest moment, ca economiile vest europene si chiar cea americana si canadiana, detin un surplus masiv de lucratori fara pregatire, proveniti din lumea a treia si care sint foarte greu integrabili. Pe linga cheltuielile cu asistenta sociala, exista costuri greu de cuantificat, cum ar fi cresterea criminalitatii, terorismul si altele, de provenienta nord africana si din Orientul Mijlociu.
Africa are in acest moment o populatie de peste 1,2 miliarde de oameni si care se va dubla in urmatorii 25 de ani, dupa cum arata prognozele demografice, iar un numar imens de africani se vor indrepta catre Europa si vor trebui inclusi in forta de munca europeana sau platiti pe perioade variabile de guverne, pentru a se integra, cu unii dintre ei nefiind cazul. 
Este intresant ceea ce sesizez atit in Europa cit si in America si mai ales in Canada, faptul ca odata ajunsi in comunitatile lor, acesti migranti incep sa invete cum sa valorifice sistemul fara sa munceasca sin  prin munca si pregatire profesionala permamenta. Ei invata toate “tainele” valorificarii sistemului, de la migrantii sositi cu mai mult timp in urma, fara a muncii. Multi dintre ei considera ca nu este corect sa munceasca, din moment ce forte militare straine le-au distrus viata, locuintele, familia si perspectivele, in tarile lor.
Mai mult, cea mai mare parte a acestora care sint pregatiti sa valorifice sistemul, o fac prin evaluari medicale false, multi dintre ei mergind la diferite locuri de munca si acuzind accidente de munca false care au dus la “invaliditatea” lor partiala sau totala. Acest aspect amplifica si mai mult dezastru si intareste teoria mea contrara  acestor economisti raspindaci capitalisti care spun ca deplasarea spre Europa si Nord America a acestor migranti este benefica economiilor acestor state care ii primesc. 
Vad zilnic hoarde de refugiati veniti in Canada, care se perinda la toate cabinetele medicale si spitalele canadiene, cu mult, mult mai multi decit canadienii, iar marea lor majoritate expun modul cum s-au “accidentat” la locul de munca, in mod hilar dar greu de contrat… 
Ce inseamna acest lucru? Inseamna ca, patronii canadieni si vestici in general, din tarile unde acesti refugiati migreaza, nu vor mai fi interesati in serviciile altor noi veniti si nu ii vor mai angrena in procesul de productie datorita cheltuileilor care le pricinuiesc firmelor lor, ceea ce in final duce la un volum mult mai mare de refugiati aruncati in spatele guvernelor, care trebuiesc intretinuti de nativii tarilor respective, care la rindul lor sint nevoiti sa aloce o parte din ce in ce mai mare din venitul lor, cistigat prin munca, in directia acestor migranti.
Dar, un alt aspect devine din ce in ce mai evident si anume faptul ca populatia europeana si nord americana din ce in ce mai bine pregatita profesional devine numeric din ce in ce mai mica, reducind si mai mult interesul acestor tari pentru migrantii nepregatiti profesional veniti din tarile africane sau Orientul Mijlociu, in special, datorita faptului ca europenii vor avea ei insasi o populatie nepregatita profesional din ce in ce mai mare numeric.
Nu exista in opinia mea, nici o sansa ca Europa sa poata sustine aceasta masa din ce in ce mai mare de migranti care se indreapta “coordonata si controlata” de mizeriile lui Soros, spre economiile europene, facind in acest fel diferenta intre Europa si Nord America, unde acesti migranti ajung controlat si mult mai greu, deocamdata… Vedem pe Trump care cu numai doua zile in urma a aprobat o cota de refugiati pentru anul viitor, de …..45.000, adica o bataie de joc fata de ceea ce este nevoita Europa sa primeasca.
Deci, chiar daca cheltuielile cu sistemele de asistenta sociala vor scadea si din ce in ce mai multi kgranti vor dori sa munceasca, ceea ce imi este greu sa cred, piata europeana a muncii va ajunge la situatia in care vor fi atit de multi lucratori, astfel ca ei vor deveni la fel de inutili ca si in tarile subdezvoltate de unde provin si vor primii sume apropiate de cele primite in tarile lor, in conditiile unor cheltuieli evidente cu ei, ale statelor europene si nord americane. 
Nu ne mai poate mira in acest context, de ce AfD-ul a avut un parcurs fulminant in Germania, primind peste 13% din sufragiile populatiei. Este pentru ca cea mai mare parte a clasei muncitorilor slab pregatiti, care sint in numar din ce in ce mai mare si in Germania, au votat impotriva acestor migranti si deschiderii granitelor, care le-ar pune situatia lor in pericol real si evident nivelul de viata. A fost o reactie de conservare, dictata de natura umana, a germanilor si va fi in continuare amplificata, odata cu alegerile din Italia, unde numarul nativilor cu pregatire slaba este mult mai mare si din ce in ce mai mare si in consecinta, vor fi din ce in ce mai refractari venirii acestor migranti in tara lor, urmid sa reactioneze prin construirea de partide de extrema dreapta sau naziste.
Un alt fapt interesant sesizat de-a lungul anilor, este ca acesti migranti africani sau din zonele subdezvoltate ale planetei, nu isi utilizeaza forta lor de munca si nu o pot face in contextul initiarii unor mici afaceri sau lucrind in cadrul comunitati lor, in care marea majoritate a celor ce au infiintat o mica afacere, nu sint dispusi sa ii angajaze sau o fac dar in numar infim.
Realitatea este ca aducerea populatiei africane sub “supravegherea” europenilor a fost un esec in perioada colonizarii Africii, iar acum, economistii sorosisti mizerabili, dezvolta teorii economice prin care doresc sa convinga europenii de avantajul acestei migrarii si cum poate ea duce la cresterea PIB-ului mondial… Si o fac fara rusine, insa exista si persoane care sint convinse de aceste gunoaie sorosiste prostituate professional, pentru o mina de bani..
Pe de alta parte, europenii ar trebui sa se intrebe: Sintem noi singurii care putem rezolva problema migrantilor, in conditiile in care SUA a generat razboaie peste tot, fara finalitate? Oare nu mai exista zone economice dezvoltate pe Terra, care sa absoarba acest aflux de oameni fara pregatire profesionala dar cu dorinta de a traii? Ce spune America, Canada, Japonia, Coreea de Sud si altele? Deocamdata europenii sint ocupati cu alegerile si propaganda mascata impotriva extremei drepte, dar problema este in alta parte si se incearca vindecarea cancerului prin bandajarea ranii… 
Europa are nevoie sa se trezeasca, altfel va ajunge bataia de joc a Americii si altor state, iar forta de munca calificata din Europa, exista posibilitea de a se deplasa in afara continentului, lasind o situatie si mai dificila, in urma unui scenariu sorosist programat si bine instrumentat, cu bani putini si eficienta maxima… Treziti-va europeni si urmati discutii si dezbateri constructive, al caror rezultat sa va fie favorabil si sa convingeti ! Nu lasati economsitii raspindaci sorosisti sa va calce in picioare…! 
 
Adrian Cosereanu
Last Updated on Sunday, 01 October 2017 18:09  

Comments  

 
0 #2 argos 2017-10-02 14:00
Acuma am si eu o intrebare pentru acesti refugiati, care se tot plang ca "vai din ce zone oprimate ale globului vin ei". In anii 50 in SUA au venit o gramada de imigranti din Europa distrusa de razboi, in acelasi fel ca acesti "oprimati". Ingramaditi in vapoare ca vitele si doar cu hainele de pe ei. Si au muncit pe santiere navale, constructii, fabrici si nu toti au avut super-calificari. Au mai invatat si la locul de munca. Si au intemeiat familii, afaceri chiar relatii internationale. Urmaresc imagini cu nigerieni si somalezi care sunt cazati in hoteluri de 4 stele in Italia si in Suedia au automobile donate de stat pentru "treburi personale". Si eu sunt imigrant si mi se reproseaza zilnc ca sunt un profitor economic, in timp ce ei, sarmanii, ce tragedie traiesc. Imi cer scuze ca sunt un imigrant economic, ce a venit intr-o tara straina doar de "moft" ca sa contribui la bugetul unui stat ce incurajeaza paraziti africani si arabi.
Quote
 
 
0 #1 argos 2017-10-02 13:46
Foarte bun articolul. Aici in Marea Britanie, dupa cum am mai spus exista un oarece conflict intre imigrantii din tarile europene(in special din est) si cei din tarile africane si ale Orientului Mijlociu. Ultimele doua avand o reprezentare mult mai puternica in media, guvern si ONG-uri. Teoria e asa. Imigrantii din est au venit scoliti la ei in tara au venit cu meseria de acasa si nu e drept ca "saracul" somalez sau yemenit sa fie aruncat pe piata fortei de munca, deoarece nu are sanse in fata romanului si polonezului care stie si tamplarie si sudura etc. Si ca statul adoptiv(britani c, in cazul de fata) sa-l scoleasca. Sigur, mai mult de 50% nu se inscriu in meserii industriale(und e e criza), ca deh, munca e pentru tractoare, mai toti vor finante si IT.
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


The New York Times din 4 Septembrie 2010 prezinta in pagina "International" un articol in care se arata ca autoritatile italiene urmeaza exemplu Sarkozy si evacueaza tiganii din orasele peninsulare.Dar ceea ce este cel mai rau este ca se titreaza cu litere mari - "Actiunea de Reducere a Emigrantilor Romani se Imprastie in Toata Europa".Am crezut ca vor sa limiteze emigrarea doctorilor,specialistilor,tehnicienilor si inginerilor romani,dar nu a fost vorba despre aceste categorii care au umplut golurile lasate de prostia occidentala.In articol  trateaza ceea ce inseamna acesti tigani pentru Europa si provenienta lor,adica sint considerati ca fiind in totalitate romani.Se ofera chiar si o fotografie si multe detalii la modul cum traiesc si cit de saraci sint ei.Ceea ce nu se vede si nu se titreaza in paginile ziarului este de ce acesti tigani care nu pot fi nici pe departe confundati cu poporul roman,au ales ca destinatii preferate pe francezi si pe italieni.Oare nu sint aceste doua tari de destinatie a tiganilor cele mai apropiate din punct de vedere al caracterului,de acesti tigani? Oare faptul ca ei se simt bine, fura,violeaza,maninca din gunoaie si nu muncesc, sint atribute ale vietii franceze si italiene cotidiene? De fapt am vazut ce fac italieni in Romania,cit de infractori sint,caracterul lor "constructiv" si la fel francezii cu tiganii lor care se pare ca sint mai multi decit albii in acest moment in Franta.Deci spune-mi cu cine te imprietenesti ca sa iti spun cine esti,iar pentru zeci de ani prietenia franco-tiganeasca si italo-tiganeasca a dainuit in pace si prosperitate reciproca.