ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Ideologia economica capitalista a personalizat o mare parte a populatiei, ajungindu-se ca multi dintre noi sa ignore faptele reale care contrazic falsa noastra credinta in ceea ce sistemul ne-a inoculat…

Ideologia economica capitalista a personalizat o mare parte a populatiei, ajungindu-se ca multi dintre noi sa ignore faptele reale care contrazic falsa noastra credinta in ceea ce sistemul ne-a inoculat…

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 
Cu cit sint mai multe persoane care ignora sistematic faptele reale, traite de ei, si care contrazic credinta lor, cu atit vom fi mai aproape de un regim capitalist dictatorial, care se va raspindii in mai toate tarile unde capitalismul a fost exportat si cosmeticizat dupa profilul tarilor respective.
Foarte multi dintre noi, ignora si chiar incearca sa se dezica de o realitate pe care o traiesc si le place sa perceapa ca ceea ce cred este primordial fata de ceea ce in realitate traiesc in strada, in viata reala. Acest sistem capitalist a  oferit multora dintre noi o personalitate imprumutata puternica, bine cristaliata si fara a putea suporta comparatii si chiar dezbateri. 
Eu am crezut intotdeauna ca oamenii mai putin sau slabi pregatiti au numai certitudini, chiar daca ele nu sint in conformitate cu realitatea, iar cei inteligenti si cu stiinta si dorinta analizei unei situatii, au dubii si isi pun intrebari, ba chiar pun intrebari si celorlalti din jur, pentru a-si forma un sistem logic in conturarea procesului sau fenomenului care ii confrunta.
Sociologii vestici, numesc acest tip de comportament, prin care anumite persoane ignora faptele care contrazic credinta lor falsa, “confirmation bias” sau “motivated reasoning”  si este un proces care cuprinde mase largi de oameni din vest si tarile “cotropite” ideologic de capitalismul importat la comanda, din vest. Acest fenomen cauzeaza o manipulare facila a publicului si distruge toate aspectele democratiei prin inlocuirea stirilor reale cu propaganda sau stirile false, in cadrul unei culturi capitaliste unde minciunile si frauda nu sint pedepsite la acest nivel al propagandistilor, niciodata. 
Minciunile frumos ambalate, promovate de acesti “puternici” mincinosi profesionisti capitalisti au avut mereu succes si au dus in sclavie mentala zeci si sute de milioane de oameni, pentru a crede ceea ce clasa economica si la putere, doreste ca acesti oameni sa creada, fara sa conteze falsitatea a ceea ce spun, sfidind o realitate evidenta. 
Pentru foarte multi oameni infectati de credinta impusa prin minciuni permanente, sub forme diferite, pentru a convinge, acest fenomen de contrazicere a realitatii face ca personalitatea lor sa se dezvolte rapid si in directia dorita de o clasa de nemernici, care promoveaza, printer altele, saracia, ca stare de normalitate. Ei promoveaza si drogurile ca stare de normalitate in climatul capitalist, promoveaza coruptia la vedere ca un element tranzitoriu care face obiectul “luptei” lor, dar in schimb il favorizeaza. Ei promoveaza un sistem de educatie care creaza probleme economiei nationale si nu aduce solutii si modalitati de rezolvare a situatiilor negative conjuncturale sau de durata din economie. Ei promoveaza un sistem de sanatate de natura sa sperie si sa creeze instabilitate si impresia ca existenta lui este doar cosmetica. Ei promoveaza distrugerea familiei in vederea mentinerii unor consumuri care sa ii avantajeze si o diviziune ideologica. Ei promoveaza “salariul minim pe economie”, pe care gasesc ca necesar sa il creasca, fara ca cineva sa aiba nevoie de acest salariu minim, insa masa de aplaudaci gasesc ca o initiativa favorabila, chiar daca ei nu isi doresc niciodata sa fie in situatia de a primi acest salariu care i-ar duce sub limita saraciei. Toate acestea, mizeriile capitaliste care conduc acest sistem, le ambaleaza in poleiala minciunii si le ofera cu “omenie” celor ce in final le inteleg ca stari normale sau de tranzitie spre mai bine…si chiar cred in normalitatea existentei acestor “deziderate” capitaliste, ignorind realitatea. 
Oamenii care se inseala singuri, sint cei mai dezgustatori pentru mine si vad o multime in jurul meu, o multime de oameni care sufera si gasesc ratiuni impotriva schimbari. Le este frica de schimbare? Se poate, dar se prostitueaza in mod pervers, acceptind ceva care contravine realitatii. Adevarul este ca acest capitalism al schimbarilor multiple si in perioade extrem de scurte, si de fiecare data in detrimentul populatiei, a  creat si indus o teama pentru urmatoarea schimbare, astfel ca foarte multi oameni au repulsie de schimbare si isi intaresc argumentele false chiar impotriva realitatii, cu dorinta de a nu survenii o schimbare. Acesti oameni nu produc prejudicii numai lor insasi, ei voteaza in baza acestor credinte false, ei refuza a fi deschisi realitatii si distrug democratia, invitind prin atitudinea lor pe liderii mizerabili, arhitectii sistemului capitalist al minciunii sa ii conduca… Acest fenomen il vedem in plina desfasurare in Romania, unde , de cite ori vorbesc cu anumite grupuri si ii intreb ceva sau fac o afirmatie, mi se raspunde cu primul cuvint “NU”: “NU, tu nu sti cum vin aceste fenomene…”, “Nu, tu nu ai experienta pe care noi o traim aici zilnic…”(ca si cum, dupa ani de zile de cistigare a experientei, ei ar fi pus acest avantaj in practica si este vizibil ca le-ar merge mai bine, ceea ce nu este cazul. Si atunci la ce bun experienta lor si valabilitatea ei impusa de propagandistii sistemului, pusa inaintea realitatii?) si tot felul de NU-uri…
Acest tip de oameni refuza sa se intrebe pe ei insusi, daca credinta lor in anumite fenomene si procese poate fi indoielnica, continuind sa creada in falsitatea creata, alimentata si sustinuta de o repetitie constanta a minciunilor, prin intermediul Media si “lobby-stilor”puternic angrenati in comunitate pentru a exploata naivitatea si simplitatea gindirii acestor oameni. Repetitia minciunilor este unul dintre cele mai puternice elemente formatoare de convingeri si ea trebuie pusa mereu sub o alta forma logica, dar pastrindu-se acelasi fenomen in atentia oamenilor. 
Aceste minciuni acceptate si auto inoculate de mase mari de oameni, sint dusmanii la vedere ai democratiei, chiar daca multi creduli se considera “liberali”, ei nestiind nici definitia liberalismului si nici ce distinge acest curent politic fata de altele…
O democratie autentica nu poate fi bazata pe minti manipulate, iar din istorie stim ca un mic grup de propagandisti si perversi politici care manipuleaza mase intregi de oameni, care la rindul lor se mint singuri,poate degenera in fascism si vedem ce se intimpla in tarile UE cu miscarile extremiste de dreapta.
Cercetatorii arata ca acest concept de “motivated reasoning” scoate in evidenta individualii care evalueaza ceea ce citesc sau aud, prin prisma ideilor lor deja sedimentate dar iesite din realitate, referitor la subiectul in discutie. Acesti sociologi au gasit ca exista aceasta categorie de oameni, care au tendinta de a oferi atentie la orice poate confirma faptul ca ideile lor deja existente sint de luat in seama si au tendinta de a ignora orice idée noua ancorata puternic in realitate dar care nu este conforma cu certitudinile lor.
Cu cit o persoana este mai indoctrinata si refuza contactul cu realitatea, cu atit prejudiciile pe care le poate aduce comunitatii si lui insusi sint mai mari si mai multe.
Acest tip de indivizi trag inapoi societatea, favorizeaza sistemul capitalist represiv actual, ofera liderilor incapabili si corupti capitalisti siguranta ca pot conduce dictatorial si in interesul grupului care a instrumentat aceasta strategie si nu in ultima instanta, se autodistrug gasind alte ratiuni pentru viata lor mizerabila, decit o realitate care nu poate fi infirmata…
 
Adrian Cosereanu 
 
 
 
 
 
Last Updated on Sunday, 01 October 2017 18:03  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Inchiderea Canalului Suez,care este probabila in urma a ceea ce se intimpla in Egipt,ar crea un dezechilbru mondial.Navigarea din Arabia Saudita pina in Texas ar dura cu 12 zile mai mult decit acum, pentru tancurile petroliere.Peste 8% din trasportul maritim mondial se desfasoara prin Canalul Suez.Parcurgearea lui, de catre petroliere in general,din Peninsula Aarabica pina la New York scuteste 30% din drum,la fel o reducere de 57% o pot realiza in cazul unui transport de petrol catre Franta si peste 42% pentru Olanda.In fiecare zi,prin Canalul de Suez trec peste 2,2 milioane de barili de petrol catre tarile lumii.In 2009,prin Canal au trecut 17.228 nave comerciale si tancuri petroliere.Impactul inchiderii lui il vom simti fiecare dintre noi in buzunar.