ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Minciuna capitalista a traiului imbelsugat odata cu reducerile de taxe…..nu este altceva decit o noua cale de a prelungii viata de lux a clasei politice si de a oferii mediu fraudulent celor mai bogati…. Partea a I a

Minciuna capitalista a traiului imbelsugat odata cu reducerile de taxe…..nu este altceva decit o noua cale de a prelungii viata de lux a clasei politice si de a oferii mediu fraudulent celor mai bogati…. Partea a I a

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 
Reducerile de taxe NU REZOLVA problema economica si sociala a capitalismului. 
Nu exista zi sa nu auzim de dezbateri legate de taxe si cit de nocive au fost si sint ele pentru populatie, pentru contribuabil, care nu agreaza cu aceste taxe pentru ca nu vad efectul lor pozitiv in viata reala. Cei care au trait doua sisteme, cum este si cazul meu, se intreaba: Cum se face ca in sistemul socialist nimeni nu punea problema unui trai mai bun prin fluctuarea de taxe si foarte putini stiau ce taxe se plateau, ba mai mult, nimeni nu se gindea ca o reducere de taxe ne va aduce un trai mai bun, insa erau bani pentru multe servicii sociale si cheltuieli publice, cu mult mai mult decit in sistemul capitalist. Se construiau spitale si nu se astepta in camerele de garda intre 10 si 12 ore, asa cum se intimpla intr-una dintre “primele sapte tari capitaliste industrializate ale globului”, Canada. Erau spitale in orase si chiar in comune, pe cind acum comunele si orasele mici s-au transformat, in capitalism, in zone cu uriase case de vacante ale imbogatitilor. Erau scoli si gradinite, chiar mai multe decit aveam nevoie si in mediul urban dar si in mediul rural. Se construiau facultati si centre universitare, in care se invata si in prezent, pentru ca acest crony capitalism actual nu are nevoie de oameni pregatiti ci de sclavi, ceea ce face ca sistemul capitalist sa reziste in timp.
Daca comparam sistemul de taxare existent in America lui Reagan , din 1982 cu cel actual, vedem in ce directie a mers societatea si ce fel de reforme au fost facute in domeniul fiscal si urmarile lor….chiar daca conjuncturile economice sint altele in analiza.
In 1982, dobinzile la imprumuturile bancare pentru achizitionarea unei case, se ridicau la 15%, in timp ce acum se discuta in jurul a 2,3%. In 1982, datoriile gospodariilor americane erau de 62% din venitul pe gospodarie in timp ce acum sint de peste 132% din venitul cistigat de membri unei gospodarii americane. Datoria Guvernului American raportata la PIB era in 1982 de 30%, iar acum este de 105%. Productivitatea crestea in 1982 cu 2% in timp ce acum asistam la o crestere a productivitatii de 0,25%. Participarea fortei de munca potentiale in economie era de 64,5% in timp ce acum este 62,3%, deci participa mai putin oameni apti de munca in economia americana. Barierele comerciale se ridicau in comertul international, iar acum discutam de globalizare  si aceste bariere se gindesc ca necesare si se coboara…..
Pai, oare nu discutam de alt capitalism si de un sistem in degradare graduala si fara nici o posibilitate de a se reface? Asa se pare. ACEST SISTEM CAPITALIST ACTUAL NU MAI SUPORTA NICI O CORECTIE POZITIVA PENTRU CONTRIBUABIL ! NIMIC NU SE MAI POATE REPARA SI REFACE. Dar am demolat un sistem socialist care nu era perfect, de departe, dar putea fi corectat. Am darimat fabrici care au fost considerate “comuniste” si am “construit” in locul lor terenuri virane si pline de ciini vagabonzi si gunoaie. Am darimat scolile din mediu urban, care era furnizorul de ani de zile al marilor valori romanesti si am construit circiumi si bodegi, dar stim sa construim biserici si sa privim politicienii cum se deplaseaza in vizite de lucru cu soboruri de preoti dupa ei…
Ca sa avem o analiza completa, trebuie sa incepem cu a vedea cine plateste si cum plateste aceste taxe. Se acrediteaza permanent ideea ca o reducere a taxelor va oferii sistemului economic capitalist o crestere economica de care se vor bucura membri societatii, vor fi generate locuri de munca si vor fi aduse fabrici si bani inapoi, in America si in tarile care reduc taxele si in final vom vedea si o crestere salariala(daca va vine sa credeti ca puteti traii asemenea minciuni)….Chiar asa sa fie?
Oricum, aprox. 70% din economia Americana este condusa de consumul personal al societatii americane, iar o reducere a taxelor se presupune ca va duce la cresterea volumului de bani la dispozitie al populatiei, care va consuma mai mult si in final vom inregistra o crestere economica…. Dar dupa ultimele date, este clar ca asa zisul surplus care este neglijabil, a fost folosit de americanii de rind pentru plata datoriilor din urma si dobinzilor terminatoare prestate la aceste datorii de catre bancherii capitalisti, deci practice consumul nu a fost afectat in mod pozitiv si deci nua  fost afectata pozitiv nici cresterea economica mult trimbitata.
Dar, ce se intimpla cu reducerile de taxe si cum afecteaza ele clasa de mijloc, care se presupune sa fie coloana vertebrala a societatii capitaliste.
Peste 50% din total taxe platite sint in seama celor mai bogati 10% ai societatii americane, care practic au cele mai mari venituri.
Cealalta jumatate, deci ceilalti 50% din total taxe colectate sint platite de ceilalti 90% membri ai societatii americane. Cei 80% de la coada clasamentului platesc numai 36% din total taxe colectate in SUA. 
Dar devine si mai interesanta analiza cind privim cit platesc cei 20% de la topul celor care cistiga cel mai bine in societatea americana si in care ar trebui inclusi si o parte majora a clasei de mijloc. Peste 2/3 din total taxe colectate in SUA sint platite de cei 20% de la topul veniturilor, ceea ce ne arata ca aceste taieri de taxe au cel mai mare impact asupra acestor 20% si nu asupra intregii societati.
Daca privim la taxele personale, individuale, ale americanilor, situatia devine si mai rea si intunecata din punct de vedere economic. Cei 80% din partea de jos a clasamentului veniturilor, platesc numai…18% din total taxe colectate la nivel individual in SUA, iar cei din top 20% platesc restul de 82%, discutind la individual….
Mergind mai departe, statisticile ne arata ca cei 40% de la partea de jos a clasamentului inregistreaza taxe….negative, deci ei trebuie sa primeasca bani de la statul capitalist, iar cu implementarea noului plan fiscal al lui Trump, acesti 40% nu vor mai fi 40% ci intr-un procent din ce in ce mai mare care vor solicita returnarea unor sume din taxe negative si in acest fel statul va trebui sa plateasca sume mult mai mari unui numar favorizat de aceste taieri de taxe, prin primirea de bani la completarea formularelor de taxe…
Este la fel de interesant faptul ca cei 20% din top NU VOR CONSUMA MAI MULT SAU NU CU MULT MAI MULT DECIT INAINTE, dupa taierile de taxe care ii vor duce la situatia in care sa platesca mai putin la taxe. 
Asadar cei bogati vor plati mai putin iar numarul celor care vor primii retur la taxe datorita inregistrarii unor taxe negative, va fi mai mare…deci cum putem discuta de refacerea economica si cresterea economica in societatile capitaliste ale minciunii sfruntate? Cei ce muncesc si platesc taxe,  ar fi trebuit sa se bucure de reducerile de taxe, dar ei se bucura de sume infime in buzunar, ceea ce face ca, consumul lor sa nu creasca fulminant, iar raportat la inflatie sa nu fie practic nici un consum suplimentar oferit de aceste reduceri de taxe.
Problema cea mai mare este faptul ca o vasta majoritate a americanilor care muncesc, traiesc de la un cec la altul, dupa cum arata chiar mincinosii de la CNN, care mai spun ca sase din zece americani nu au economisiti nici macar 500 de dolari pentru a face fata unor situatii de urgenta in viata. Fara a putea economisii nici macar sume mici de bani, nu ne putem gindi decit la o insuficienta crestere economica, dupa o logica economica simpla.
Asadar, cu 80% dintre americani care traiesc de la un cec la altul, mentinerea unui nivel de viata decent inseamna acumularea de datorii si imprumutarea de la banci pentru a satisface acest nivel de viata….ceea ce inseamna ca orice reducere de taxe care pune in buzunarul acestor oameni care muncesc ceva bani, va fi evaporata de dorinta de mentinere a unui standard de viata decent…..si plata unor dobinzi din ce in ce mai mari, mai ales la cardurile de credit. 
 
Urmare in Partea a II a
 
Adrian Cosereanu
Last Updated on Tuesday, 10 October 2017 20:29  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


The New York Times din 4 Septembrie 2010 prezinta in pagina "International" un articol in care se arata ca autoritatile italiene urmeaza exemplu Sarkozy si evacueaza tiganii din orasele peninsulare.Dar ceea ce este cel mai rau este ca se titreaza cu litere mari - "Actiunea de Reducere a Emigrantilor Romani se Imprastie in Toata Europa".Am crezut ca vor sa limiteze emigrarea doctorilor,specialistilor,tehnicienilor si inginerilor romani,dar nu a fost vorba despre aceste categorii care au umplut golurile lasate de prostia occidentala.In articol  trateaza ceea ce inseamna acesti tigani pentru Europa si provenienta lor,adica sint considerati ca fiind in totalitate romani.Se ofera chiar si o fotografie si multe detalii la modul cum traiesc si cit de saraci sint ei.Ceea ce nu se vede si nu se titreaza in paginile ziarului este de ce acesti tigani care nu pot fi nici pe departe confundati cu poporul roman,au ales ca destinatii preferate pe francezi si pe italieni.Oare nu sint aceste doua tari de destinatie a tiganilor cele mai apropiate din punct de vedere al caracterului,de acesti tigani? Oare faptul ca ei se simt bine, fura,violeaza,maninca din gunoaie si nu muncesc, sint atribute ale vietii franceze si italiene cotidiene? De fapt am vazut ce fac italieni in Romania,cit de infractori sint,caracterul lor "constructiv" si la fel francezii cu tiganii lor care se pare ca sint mai multi decit albii in acest moment in Franta.Deci spune-mi cu cine te imprietenesti ca sa iti spun cine esti,iar pentru zeci de ani prietenia franco-tiganeasca si italo-tiganeasca a dainuit in pace si prosperitate reciproca.