ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Minciuna capitalista a traiului imbelsugat odata cu reducerile de taxe…..nu este altceva decit o noua cale de a prelungii viata de lux a clasei politice si de a oferii mediu fraudulent celor mai bogati…Partea a II a

Minciuna capitalista a traiului imbelsugat odata cu reducerile de taxe…..nu este altceva decit o noua cale de a prelungii viata de lux a clasei politice si de a oferii mediu fraudulent celor mai bogati…Partea a II a

E-mail Print
User Rating: / 0
PoorBest 
Reducerile de taxe NU REZOLVA problema economica si sociala a capitalismului. 
Dar ceea ce trebuie sa amintim si este foarte important, este faptul ca nivelul de indatorare pe gospodarie al celor 80% din partea de jos a clasamentului, raportat la cei 20% care sint in top, este total diferit si dereglator. Cei 20% avind cele mai putine imprumuturi pentru consum iar cei 80% imprumutind majoritar pentru consumul bazal si un trai cit de cit decent pe…. datorie….
Pe de alta parte, auzim zilnic ca reducerea taxelor marilor corporatii sint cheia de rezolvare a problemelor, ele dorind dupa aceste reduceri sa “pravaleasca” peste noi bunastarea, locurile de munca din ce in ce mai multe, salarii din ce in ce mai mari si beneficii pe care le vor plati pentru angajati….. Chiar asa sa fie?
Deci aceste mari corporatii ar trebui sa cistige mai mult, din reducerea de taxe, si fiind tentati de aceste reduceri, sefii acestora vor navalii inapoi in SUA sau in tarile care ofera aceasta facilitate. Dar ce vor face corporatiile cu aceste cistiguri rezultate din reducerile de taxe? 
VOR FACE EXACT CEEA CE AU FACUT SI ATUNCI CIND AU FOST REDUSE DOBINZILE LA IMPRUMUTURILE CONTRACTATE DE ELE SAU AU FOST OFERITE LOR IMPRUMUTURI CU DOBINZI ZERO, CARE AU FOST CONSIDERATE STIMULATIVE !
Vor cumpara propriile actiuni(stocuri) si prin aceasta vor avea mai putine stocuri pe Wall Street, la aceasi valoare a companiei, ceea ce inseamna o valoare artificiala si de prosteala, mai mare, pentru fiecare stoc, dupa care vor incepe ceea ce au facut dintotdeauna si anume specula la cazinoul Wall Street, banii fiind acolo in “circulatie” si nu in marirea capacitatilor de productie si nici in angajari suplimentare de personal care sa fie mai bine platit si sa poata accede la o viata decenta ! 
NIMENI DIN LUMEA ECONOMICA NU POATE CREDE CA REPATRIEREA DOLARILOR SI CISTIGURILE SUPLIMENTARE DIN REDUCEREA DE TAXE VOR FI DIRETIONATE CATRE PRODUCTIE SI ANGAJAREA DE MUNCITORI, NIMENI ABSOLUT !
Deci reducerea de taxe pentru corporatii va avea un impact extreme de mic pentru populatia de rind si cei care pleaca la munca dis de dimineata cu sacosa cu ceva mincare in ea…
Dar, o sa intrebati: Cit reprezinta taxele impuse corporatiilor din total taxe colectate de Guvernul American? Taxele corporatiste reprezinta umitor de micul procent de sub 10%... Iar in acest mediu de afaceri american, clovnul Trump a promis reducerea taxelor corporatiilor de la 35% la 20%, ceea ce a produs o bucurie nejustificata si negindita, nici de cetateanul de rind si nici de mediul pietelor financiare internationale.
Exista o problema aici in dezvoltarea logicii economice. Peste 80% din corporatiile mari americane platesc IN ACEST MOMENT TAXE CU MULT MAI MICI, AGREGAT, DECIT 20%, UNELE DINTRE ELE NEPLATIND VREUN BAN…..Peste 90% dintre corporatiile americane platesc taxe sub 10% ,si chiar si asa, conducerile lor nu sint multumite. Deci, trebuie inteles ca, daca aceste corporatii care vor fi fortate sa plateasca 20% taxe pe profit, vor trebui practic sa plateasca mai mult decit inainte, iar daca nu vor avea sume mari pe care sa le deduca din profitul final pentru ca taxele sa se apropie de ceea ce plateau inainte, cum este de anticipat sa se intimple in America, ele fie vor trebui sa plateasca taxe mai mari, ceea ce este putin probabil sa doreasca, fie nu vor revenii niciodata in America sau alte tari care le vor acorda reduceri de taxe si vor ramine o perioada lunga de aici inainte in Asia…. Deci minciuna cu reducerile de taxe si revitalizarea economiilor capitaliste dezvoltate, NU POATE STA IN PICIOARE, atunci cind este legata de corporatiile multinationale.
Este o minciuna de proportii, atunci cind economsitii americani spun ca economia Americii are cele mai mari taxe pentru corporatii de pe intreg globul. Este o minciuna pe care se bazeaza retorica lui Trump, insa realitatea este ca nimeni nu il intreaba cit platesc aceste corporatii uriase multinationale americane si citi bani ascund in paradisurile financiare si nu in ultimul rind, de ce exista aceste paradisuri financiare? America are in realitate, cele mai mici taxe pentru corporatii, dintre toate celelalte economii ale OECD…. dar cele mai fraudulente corporatii de pe planeta.
Niciodata, corporatiilor americane nu li s-au confiscat bunurile din proprietate pentru taxele neplatite(levy taxes) de-a lungul anilor, iar aici nu cred ca exista vreo corporatie, de la Google si pina la GE care sa fi platit taxele in mod legal si va pot pune la dispozitie materiale in acest sens….
Ce va rezulta din aceasta mascareala a reducerii taxelor, trimbitata de Trump, care cu siguranta habar nu are de circuitele economice si este “coafat” de asa zisii economsiti din jurul lui cu cifre si procente?
Aceste reduceri vor avea un impact minim in cresterea economica, in cele mai multe cazuri nici un impact. Vor duce, in cazul Americii la o datorie in crestere intre 2.000 si 5.000 de miliarde de dolari, functie de efectele posibile ale recesiunii si conditiile economice. Vor duce la umflarea deficitului bugetar. O divizare si mai mare a Americii din punct de vedere economic si formarea unei prapastii a bogatiei, intre cei 10% si cei 90%.
Chestiunea cu efectele benefice ale reducerilor de taxe, este ca o permanenta slujba la biserica, prin care se incearca sa ne inoculeze un adevar fals. REDUCERILE DE TAXE POT OFERII O POTENTIALA SI REALA CRESTERE ECONOMICA NUMAI DACA SISTEMUL ARE IN VEDERE OFERIREA UNOR AVANTAJE PENTRU MUNCA, REALIZAREA DE ECONOMII SI INVESTITII PRODUCTIVE SI NU SPECULATIVE. Dar, dupa cum observam, capitalistii au creat efecte economice care arata o reducere a angajarii economiei in activitati productive si liderii economiilor capitaliste “subventioneaza” furtul si mecanismele speculative, in ideea ca vor iesii din criza iar politicienii vor rezista inca patru ani sa fure ca in codru, in stil pur capitalist…
Reducerea taxelor in sine, neacompaniate de o reducere a cheltuielilor, vor duce fara discutie, din punct de vedere economic, la un deficit bugetar din ce in ce mai mare, iar cresterea acestui deficit va duce la rindul sau, la reducerea economiilor la nivel national, iar in final la cresterea dobinzilor, care va afecta major investitiile de perspectiva, cei bogati nedorind sa faca investitii atita timp cit bancile le pot plati dobinzi din ce in ce mai mari. 
Va fi afectata major piata bondurilor, care eu cred ca va fi una dintre cele mai mari bombe economice ale perioadei urmatoare.
Atita timp cit Trump si ceilalti lideri capitalisti nu pun problema repatrierii banilor si companiilor sau atragerii altor mari corporatii in economiile lor prin reduceri de taxe conditionate de investitii in economia reala si in special in productie, aceste reduceri de taxe sint praf in ochii fraierilor care vor plati taxe din veniturilor lor mici, realizate prin munca si vor fi din ce in ce mai saraci si se vor uita din ce in ce, de mai multe ori, la etichetele produselor de pe raft pentru a cumpara pe cele mai ieftine, in timp ce corporatistii bogati, care au inselat economiile crony capitaliste, in cirdasie cu un stat capitalist extrem de corrupt, vor profita si vor devenii din ce in ce mai bogati…
Reforma taxelor in sistemul capitalist este un circ si va duce la speculatii obscene si o implozie a sistemului economic capitalist.
SIMPLU: NU POTI REZOLVA PROBLEMA DATORIILOR PRIN TARIERI DE TAXE IN SISTEMUL CAPITALIST ASA CUM SE INCEARCA ACUM !
 
Adrian Cosereanu
 
 
 
Last Updated on Tuesday, 10 October 2017 20:28  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


The New York Times din 4 Septembrie 2010 prezinta in pagina "International" un articol in care se arata ca autoritatile italiene urmeaza exemplu Sarkozy si evacueaza tiganii din orasele peninsulare.Dar ceea ce este cel mai rau este ca se titreaza cu litere mari - "Actiunea de Reducere a Emigrantilor Romani se Imprastie in Toata Europa".Am crezut ca vor sa limiteze emigrarea doctorilor,specialistilor,tehnicienilor si inginerilor romani,dar nu a fost vorba despre aceste categorii care au umplut golurile lasate de prostia occidentala.In articol  trateaza ceea ce inseamna acesti tigani pentru Europa si provenienta lor,adica sint considerati ca fiind in totalitate romani.Se ofera chiar si o fotografie si multe detalii la modul cum traiesc si cit de saraci sint ei.Ceea ce nu se vede si nu se titreaza in paginile ziarului este de ce acesti tigani care nu pot fi nici pe departe confundati cu poporul roman,au ales ca destinatii preferate pe francezi si pe italieni.Oare nu sint aceste doua tari de destinatie a tiganilor cele mai apropiate din punct de vedere al caracterului,de acesti tigani? Oare faptul ca ei se simt bine, fura,violeaza,maninca din gunoaie si nu muncesc, sint atribute ale vietii franceze si italiene cotidiene? De fapt am vazut ce fac italieni in Romania,cit de infractori sint,caracterul lor "constructiv" si la fel francezii cu tiganii lor care se pare ca sint mai multi decit albii in acest moment in Franta.Deci spune-mi cu cine te imprietenesti ca sa iti spun cine esti,iar pentru zeci de ani prietenia franco-tiganeasca si italo-tiganeasca a dainuit in pace si prosperitate reciproca.