ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI PIB-ul, PIB-ul și iarăși PIB-ul.....in creștere, în timp ce noi trăim din ce în ce mai rău...... Acest PIB nu mai reflecta nici pe departe o realitate economică ci o simpla cifra în vederea prostirii popoarelor capitaliste.

PIB-ul, PIB-ul și iarăși PIB-ul.....in creștere, în timp ce noi trăim din ce în ce mai rău...... Acest PIB nu mai reflecta nici pe departe o realitate economică ci o simpla cifra în vederea prostirii popoarelor capitaliste.

E-mail PDF
User Rating: / 0
PoorBest 
De fiecare dată când a fost vorba de acest indicator al minciunii capitaliste, PIB-ul, am spus ca falsitatea lui costa și va costa enorm de mult societatea capitalistă, stocurile artificiale, nivelul de trai al populației și până la calitatea apei pe care o bem. Totul este grevat de minciuna în jurul acestui PIB.
Statisticile care prezintă acest PIB, cât și valorile umflate artificial ale stocurilor de pe Wall Street, unde marile corporații împrumută bani de la bănci pentru a-și cumpăra singure stocurile în număr variabil, pentru a crea imaginea unor fluctuații, de cele mai multe ori în creștere si de a atrage bani si investitori pe care sa ii prosteasca, toate aceste statistici sapa la fundația sistemului capitalist cuprins de panică și în cădere libera, însă văzută de cei ce îl subminează din interior și nu de cei ce sint tratați ca numere interschimbabile și suferă zilnic. 
Vedem creșteri ale valorilor PIB-ului în fiecare an, ba mai mult, vedem mișcarea de gen Draghi, cum ca aceasta creștere este prea mica sau prea mare și alte jonglerii cu cifre ca si cum in economia capitalista care se prevaleaza de piata libera si mecanismele de cerere si oferta, ar trebui sa dicteze el cresterea si scaderea PIB-ului….. 
Dar aceste fluctuatii sint ghidonate după cum dictează interesele unui grup și de doresc ei sa vadă ochiul cititorului de ziar sau cel ce urmărește știrile la TV. Capitaliștii au creat o "dovada" artificiala a unui trai mai"bun" din acest PIB, care creste continuu, iar noi trăim din ce în ce mai rău și facem tot felul de improvizații pentru a supraviețui.
Voi reveni cu formula acestui PIB:
PIB = C(reprezintă totalitatea consumului privat sau cheltuielile consumatorului în economia națională) + G(suma cheltuielilor făcute de guvernul țării respective) + I(suma valorica a investițiilor făcute în acea țară, incluzând capitalul de afaceri) + (Exp-Imp)(exportul țării respective minus importul în cadrul acestei economii)
Reflectă acest PIB realitatea economică? Nici pe departe! Unde vedem în aceasta formula schimbările în balantei de plăti, de exemplu datoriile contractate, care sunt grevate de dobânzi enorme la toate elementele formulei PIB-ului.
Dacă noi plătim cu bani imprumutati niște lucrători pentru a săpa o groapă, după care o umplem cu o alta cantitatea de pământ inutil, PIB-ul va creste și lumea va aplauda, dar sărăcia ne va cuprinde. Nu vedem nicăieri apariția în formula a datoriei pe care am contractat-o pentru a face posibilă aceasta muncă....ea nu este sub nici o forma inclusa în formula și după cum știm, atât investitorii cit și populația și în special guvernele capitaliste, lucrează pe credit....Niciodată formula acestui PIB nu este "ponderată" cu valorile dobinzilor la creditele pe care le-au contractat pentru a desfășura aceasta activitate economica, deci au neglijat în totalitate și intenționat, balanta financiar contabilă.
I-a ajutat aceste uragane care au devastat America, pe liderii capitaliști ai SUA?  Aceste uragane au "lovit" frontal balanța contabila a Americii.
Putregaiurile politicii americane au anunțat imediat după uragane, creșteri ale volumului veniturilor pe tara ale lucratorilor, in valoare agregata, dar ele au crescut datorită cheltuielilor efectuate pentru înlocuirea bunurilor distruse de uragane...Dar datorita acestor uragane devastatoare, balantele contabile ale guvernului și companiilor au fost și ele dezechilibrate.  
Deci, chiar dacă America sau orice tara capitalistă, va reface toate bunurile distruse de uragane și alte calamități, aceste bunuri vor rămâne numeric la fel sau mai putine, și de cele mai multe ori, la aceeași valoare, deci s-a cheltuit sume incredibile, au fost împrumutați bani pentru aceste eventuale cheltuieli, dar nimic nu s-a schimbat în viata oamenilor, doar ca o mare parte a lor sint direct sau indirect datori si fara locuinte, unii la băncile care le-au dat bani cu dobinzilor mari pentru a-și reface gospodăriile datorita arogantei companiilor de asigurari, iar marea lor majoritate datori la guvernul capitalist care a împrumutat bani în vederea refacerii, a oferit acești bani firmelor"prietenilor" lor pentru lucrări supraevaluate, după care încarcă pe amărâții care încă mai cred in puterea guvernului capitalist, care la rândul lui ridica taxele ca sa mai poata fura încă data.
Înainte de uragane, formular bogăției era: 
Bogăție detinuta=(Casa+Automobil) - (datorie pe gospodărie + datorie pentru automobil)
După uragan, formula bogăției este 
Bogăție detinuta = (casa + Automobil) - ( 2X Datorie contractata in gospodarie + 2X Datorie contractata pentru automobile)
În aceasta situație, bogăția deținută scade cu suma dintre "Datorie la Casa + Datorie la automobile”
Deci, când avem imaginea unui efect al uraganului, putem privi pagubele și vedea impactul în actele contabile. Bogăția națională a scăzut proporțional cu pagubele pricinuite de uragane. Dacă acele zone sunt refacute, mai mult sau mai puțin, nu are importanta, pentru ca bunurile s-au dus... Distrugerile afecteaza negativ bogatia, chiar dacă liderii politici și executivi ai capitalismului anunță un impact pozitiv legat de volumul de venituri pe zona sau societate, care este praf în ochi.
Ceea ce este interesant, este faptul ca acesti economisti capitaliști mincinoși, se prostituează, nefolosind în logica lor băncile, datoriile sau chiar banii, în modelele lor, practic ignorând balantele contabile, “uitându-le” la indicația mizeriilor care îi conduc, ei fiind atenti numai la rubrica volumului de venituri din salarii pe societate. 
Realitatea este ca întreg sistemul educational vestic, este prins în flagrant atunci cind este vorba de a defalca analiza de sinteza, ei fiind incapabili sa înțeleagă ambii termeni. După cum vedem chiar în școlile lor, întreg sistemul de pregătire profesionala a tinerilor nu ia în considerare băncile, datoriile și banii, pentru a oferii permanent o imagine idilica a activității economice.
Atunci venim și ne întrebăm: La ce bun atâtea MBAs, PhDs și alte titluri și diplome agățate pe pereții birourilor lor, dacă ei nu sunt în stare  și nu au personalitatea profesionala sa arate situația reala legată de bănci, în principal?
Uitați-vă la formula PIB-ului de mai sus și veți vedea ca o cheltuiala mare a guvernului capitalist, in general generate de lucrarile ascunse de infrastructura, poate compensa lipsa investițiilor, consumul mai redus al poporului și un export fragil..... si PIB-ul poate iesi la valorile calculate de Draghi si alte hahalere de economsiti capitalisti, pentru a ne arata o crestere usoara dar sigura a PIB-ului. 
Deci, pentru a raporta un PIB mare, este necesar ca guvernul sa consume, sa construiască infrastructuri, pușcării, unități militare și asa mai departe, care toate influențează pozitiv rezultatul final al PIB-ului si buzunarele unui grup de infractori politici si din executiv, DAR NIMENI NU SPUNE CU CE BANI, DE UNDE SINT ACEȘTI BANI, CARE NOI ȘTIM CA SUNT ÎMPRUMUTAȚI. NIMENI NU SPUNE CARE ESTE VALOAREA DOBINZILOR CARE TREBUIESC PLĂTITE ȘI SUB NICI O FORMA NU SE DISCUTA DE UN ELEMENT DE PONDERARE CALCULAT FUNCȚIE DE GREUTATEA FIECĂRUI TERMEN AL ECUAȚIEI PIB-ULUI. UNDE VEDETI DOBINZILE SI CUM AFECTEAZA ELE CALCULUL PIB-ULUI, UNDE SINT BANII REALI?
Deci vedeți Ce logica economica folosesc ei sau ce nu folosesc în mod intenționat, pentru a parfuma o situație economică ale cărei rezultate le vedem în stradă, acasă, la locul de munca, în pensii, în magazinele alimentare, în relațiile cu prietenii și așa mai departe.
Aceasta este logica prin care trebuie sa treacă romanii din tara  "rezultatele" pozitive si de execeptie ale stocurilor, anunțate de acești măgari cu simbrie, în slujba unui sistem putrezit și bazat numai și numai pe falsitate și minciuna, în interesul unui grup de infractori de la conducere...
 
 
Adrian Cosereanu
 
Last Updated on Monday, 06 November 2017 19:42  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Inchiderea Canalului Suez,care este probabila in urma a ceea ce se intimpla in Egipt,ar crea un dezechilbru mondial.Navigarea din Arabia Saudita pina in Texas ar dura cu 12 zile mai mult decit acum, pentru tancurile petroliere.Peste 8% din trasportul maritim mondial se desfasoara prin Canalul Suez.Parcurgearea lui, de catre petroliere in general,din Peninsula Aarabica pina la New York scuteste 30% din drum,la fel o reducere de 57% o pot realiza in cazul unui transport de petrol catre Franta si peste 42% pentru Olanda.In fiecare zi,prin Canalul de Suez trec peste 2,2 milioane de barili de petrol catre tarile lumii.In 2009,prin Canal au trecut 17.228 nave comerciale si tancuri petroliere.Impactul inchiderii lui il vom simti fiecare dintre noi in buzunar.