ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Procentul americanilor care traiesc de la un salariu la altul cu ochii pe calendar, a crescut semnificativ si la fel al celor care supravietuiesc pe datorie….Asa arata cea mai dezvoltata si bogata tara capitalista a globului…

Procentul americanilor care traiesc de la un salariu la altul cu ochii pe calendar, a crescut semnificativ si la fel al celor care supravietuiesc pe datorie….Asa arata cea mai dezvoltata si bogata tara capitalista a globului…

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 
Este foarte greu sa spui ca traiesti in cea mai capitalista, cea mai democrata, cea mai civilizata si cea mai bogata tara a lumii si in acelasi timp, dupa o luna de munca, cu 6-7 zile lucratoare pe saptamina, in marea majoritate a cazurilor lucratorilor americani, iar in final sa imprumuti de la banca pentru a-ti cumpara alimente… Este o rusine, mai ales cind toti americani incep sa se gindeasca la cheltuielile militare ale SUA care sint total inutile, mai ales ca SUA nu este si nu a fost atacata de nimeni… Asta este starea generala de spirit in America, un imperiu in care peste 78% dintre cei ce muncesc, traiesc de la un salariu la altul, iar peste 71% dintre ei sint datori si fara sansa de a-si achita vreodata datoriile. Acesti lucratori traiesc intr-un stress de neimaginat si de natura sa le influenteze atit viata economica a lor si familiei, viata sociala si cea profesionala. 
Lunar, un numar impresionant de familii cad din categoria “clasa de mijloc” americana, incercind tot felul de improvizatii pentru a supravietui si a putea face fata cheltuielilor curente, mai ales cele legate de alimente, apa, electricitate, gaze si plata taxelor….
Dar, Media jewmericana nu doreste, dupa cum vedeti, sa discute despre asa ceva, pentru ca nu este ….primordial. Nici frustrarile tinerilor nu sint primordiale si deci nu veti vedea nici un forum televizat al tinerilor legat de subiecte care le demoleaza toate visele si nazuintele. Nu veti vedea nici un serial de emisiuni in care sa se explice de ce pensionarii sint pe marginea prapastiei si oricind este posibil sa nu mai primeasca pensiile care au fost jucate la cazinoul Wall Street…
Este evident ca, pe ansamblul societatii, costul vietii creste cu mult mai rapid decit nivelul salariilor, ceea ce arata la nivelul produselor existentiale, o inflatie de care nu se vorbeste niciodata ci capitalistii creaza un cos de produse dupa interesul lor, ale caror preturi le manevreaza in ideea ca inflatia sa fie “cosmeticizata” si sa arate in jurul a 2%, ceea ce este o minciuna de proportii si in contradictie cu ceea ce vedem zilnic la casele de marcaj ale magazinelor alimentare, in special. Despre acest aspect nu veti auzii sau citi nimic in Media capitalista, ci veti vedea seara de seara stocuri cu sageti verzi in sus, evident, care arata “cresteri istorice” ale stocurilor si va veti culca in confuzie, stiind ca trebuie sa asteptati inca citeva zile pina la urmatorul salariu, iar in aceasta perioada trebuie sa munciti si sa imprumutati bani de la banca, familie sau prieteni pentru cheltuielile curente. Toate aceste stocuri nu au absolut nici o legatura cu economia reala si ruptura o simte fiecare dintre noi.
In 2016, “numai” 75% dintre americani traiau de la un cec la altul, iar in 2017 procentul este de 78%, deci in numai un an, numarul celor care numara banii de la un salariu la altul pentru a supravietui a crescut cu 3%, ceea ce inseamna enorm, pentru un singur an, si arata directia “prosperitatii” americane… Dupa cum vedeti din materialul lui Career Builder, 56% dintre acesti datori, care consuma pe datorie pentru a supravietuii, detin sume in datorie pe care considera ca le este greu sa le mai poata controla… Sa nu neglijam un aspect extreme de important si anume faptul ca aceste statistici se refera la lucratorii FULL TIME ! Lucratorii part time, dupa cum observati, nu sint inclusi si va puteti da seama foarte usor, unde se afla ei situati economic….
Acest tablou se doreste a  fi imaginea sclaviei si uneltelor ei.
Aceasta se intimpla concomitent cu cresterea asigurarilor de sanatate, care au sarit in aer si este greu de presupus ca vor putea fi suportate de americani, care sint din ce in ce mai subrezi cu sanatatea si chiar la vedere, pe strazile marilor lor orase. Mai mult, asigurarile pentru cei cu “preconditions”, deci cei care in momentul cind se asigura declara ca au avut inainte unele probleme de sanatate, ei fiind taxati de companiile de asigurari cu rate mult mai mari. Acestia vor fi in situatia cea mai dificila si refuzati de companiile de asigurari sau aceste companii vor pune armate de avocati pe ei, atunci cind nu le vor oferii niste servicii care au fost platite si ii vor lasa sa moara ca niste ciini, asa cum se intimpla acum si mereu, in capitalism.
Peste 63% dintre americani prezinta o presiune de proportii gindindu-se la viitorul lor, individual si ca natiune, dupa cum arata Psyhological Association Eleventh Stress America, in raportul asociatiei din August 2017.
 
Adrian Cosereanu
Last Updated on Monday, 06 November 2017 21:01  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


In urma cu citeva zile Mugur Isarescu,asa zisul Guvernator al BNR declara cu nonsalanta unui bolnav mental ca este ingrjorat de modul cum tinerii ii vor acoperii pensia lui de batrinete atunci cind va iesii din cimpul muncii.Poate ca era beat, dar pentru un Guvernator BNR, chiar si beat fiind nu este o scuza a spune asemena enormitati.Nu este nici prima si nici ultima prostie debitata de reputatul specialist bisnitar de la BNR ancorat la corabia chiorului.

Cum poate el crea imaginea muncii lui in cadrul BNR care a reprezentat si reprezinta o pirghie importanta in economia nationala,lovind in tineri?

Atit a facut el,incit sa nu aiba incredere in tineretul roman? Pai atunci de ce a stat acolo si de ce mai cere pensie daca nu crede in ei si in ceea ce a facut?

Merita el pensie dupa ca e a trimsi tineretul la cules capsuni pentru a acoperii gaurile produse in bugetele de familie de o guvernare a BNR falimentara?

Oare nu este el un produs al unui sistem(capitalist) care ne ignora si ne sfideaza chiar si prin declaratii de acest fel? Halal sistem !!