ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Exista o ratiune a taxelor intr-un sistem economic bazat pe productie si un echilibru intre cerere si oferta? Desfiintarea totala a taxelor poate aduce beneficii extraordinare pentru oamenii care muncesc si poate aduce falimentul speculantilor…..

Exista o ratiune a taxelor intr-un sistem economic bazat pe productie si un echilibru intre cerere si oferta? Desfiintarea totala a taxelor poate aduce beneficii extraordinare pentru oamenii care muncesc si poate aduce falimentul speculantilor…..

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 
Cu numai citeva zile in urma, Trump a propus in Congresul American un plan de taxare care a fost promovat de Republicani cu surle si trimbite, ca fiind cel mai eficient din toate timpurile. Dar, in opinia mea, numai existenta unui astfel de plan si discutarea despre reduceri de taxe, reprezinta din start un pas inapoi pentru prosperitatea unei societati. Minunatia de plan de taxare propus de Trump, este exact contrar a ceea ce spune el, care in general nu scoate o fraza din gura care sa nu fie intesata de minciuni. Planul lui fiscal este o jonglerie pusa in scena pentru a sprijinii corporatiile si clasa politica. Acest plan nu are nici un efect favorabil pentru o eventuala clasa de mijloc sau crearea unei clase de mijloc. 
Taxele nu ar trebui sa existe, iar SUA a fost in aceasta situatie la inceputul secolului XX, cind tara a cunoscut un élan economic de neegalat vreodata. Dar, dupa 1913, care a insemnat infiintarea Rezervelor Federale, banca centrala a Americii, care este o banca privata si la indemina familiei Rothschild, economia americana a cunoscut un declin atenuat din timp in timp doar de generarea de razboaie si intretinerea starilor conflictuale si a exportului de dolari. Dar sa nu uitam marea Depresiune, generata chiar de existenta unui plan fiscal total neadecvat, de dupa 1913 si o politica desatruoasa a Rezervelor Federale…
De multe ori se discuta în sistemul de taxe de așa zisa închidere autor bucle ineficiente sau de crearea unora stimulative pentru economie sau unele departamente ale economiei. Realitatea este ca principalele elemente care trebuiesc luate în considerare sint exceptiile de la taxare, deductiile si creditele la taxe, acordate de guvernele corupte capitaliste.
Aceste bucle care permit unele relaxari fiscale, sint folosite in discursurile politice si in practica celor care aduna taxele din partea guvernului, agentiile specializate. Acestia gindesc, mai mult sau mai putin, ca cei ce platesc mai putine taxe nu isi platesc datoriile pe care le au fata de statul capitalist. Lucratorii si oamenii de afaceri cu volum mic de activitate sint fortati sa plateasca taxe si chiar distrusi.
TAXELE NU AU CE CAUTA, NU TREBUIE SA EXISTE INTR-O SOCIETATE LIBERA, SUB NICI O FORMA. Sigur ca nu se poate pune problema abolirii lor dintr-o data, dar procesul trebuie sa inceapa si sa se ajunga la abolirea lor. Tarile care vor sa traiasca intr-o societate libera si prospera, trebuie in mod obligatoriu sa se gindeasca la abolirea taxelor pe venituri.
Abolind taxele, vor ajunge la agentiile de taxe ale guvernelor capitaliste mai putini bani (doar cei proveniti din taxe pe miscarea marfurilor si NU pe venituri), ceea ce va face ca populatia sa cheltuie mai mult pentru necesitatile lor si ale familiilor lor.
Abolind taxele, multi lucratori isi vor permite sa economiseasca mai multi bani pentru viitor.
Abolind taxele si lasind guvernul sa colecteze doar pe cele pe circulatia marfurilor, vom asista la o mai mare dorinta a multora dintre membri societatii de a participa la finantarea organizatiilor de caritate pentru ajutorarea celor saraci sau celor in nevoi.
Abolirea taxelor va duce la o viteza de circulatie a banului cu mult mai mare, in economie, si inevitabil va duce la dezvoltarea initiativei private si crearea de noi produse fata de care cumparatorul ar fi interesat si care pina acum se aduceau din import.
Prin abolirea taxelor, vom asista la o reala concurenta in mediul de afaceri, in care pina in prezent, marile corporatii beneficiaza fara rusine de reduceri masive de taxe, sau chiar scutiri de taxe in totalitate, iar micile afaceri platesc in “full” taxe, scazindu-le competitivitatea pe piata, in conditiile in care oricum aceste corporatii enorme mai au si alte avantaje uriase oferite de statul crony capitalist. Odata cu abolirea taxelor, pentru a exista concurenta pe piata, nici o corporatie nu trebuie sa primesca imprumuturi bancare cu dobinzi preferentiale sau chiar zero, pentru ca nu se poate sa tratam mediul de afaceri cu dublu standard, lasind micul intreprinzator sa plateasca si sa devina falimentar in fata unui grup de corporatii care vind acelasi produs dar care au costuri cu mult mai mici pe produs. 
Mecanismul dobinzilor bancare nu trebuie sa creeze lipsa de competitivitate asa cum se intimpla acum, alaturi de taxe. Pe de alta parte, este mai mult decit normal ca marile corporatii sa fie cu mult mai mult taxate, tinindu-se cont de faptul ca micile companii nu au primit subventii si sprijin financiar direct sau indirect de la statul capitalist, in timp ce companii ca Google, Apple, Facebook, Tesla si altele, au inceput cu banii statului afacerile, fara sa ii mai inapoieze, iar acum ascund veniturile in paradisuri financiare pentru a nu exista un retur social mai mult decit necesar.
Daca se va renunta la plata taxelor, cei mai mari sustinatori ai unui guvern capitalist mare si inutil, vor incepe sa tipe: Dar, ce se va intimpla cu saracii? Ce se va intimpla cu batrinii si persoanele in incapacitate de plata? Ce se va intimpla cu copii si sistemul educational? Ce se va intimpla cu infrastructura? Ce se va intimpla cu securitatea nationala? si asa mai departe…
Dar niciodata nu ne-am gindit ca acesti platitori de taxes a fie si ei intrebati, daca vor si considera ca este necesar sa plateasca taxe si pentru c ear dori sa le plateasca. Acest sistem de taxe nu a fost si nu este lasat niciodata la alegerea oamenilor si deciziei lor de a plati. Niciodata acesti lucratori nu au fost intrebati citi bani considera necesari pentru cei ce traiesc din ajutoare, pentru aceia care sint indreptatiti sa primesca fonduri si bunuri prin intermediul serviciilor de caritate.
Ce ar face politicienii care vor sti ca nu se va mai colecta un volum mare de taxe? Ei vor trebui sa lupte pentru ca micile afaceri sa prospere, pentru ca produsele lor sa se vinda, pentru ca spatiile comerciale oferite acestor mici intreprinzatori sa fie inchiriate la un pret corespunzator si rezonabil, pentru ca produsul comercializat sa se poata vinde, compania sa isi incasesze banii si sa plateasca pentru circulatia marufurilor si nu pe venitul realizat.
Se va fura mult si nu se va declara nimic, ar spune unii dintre dumneavoastra… Pai si aici, in zona comercializarii exista solutii. In primul rind eliminarea in totalitate a marilor depozite sau adunaturi de magazine in sistem en gros. Pentru o clarificare a proveninetei taxelor, absolut toate en gros-urile vor trebui sa fie de STAT si de acolo sa fie distribuita marfa catre beneficiari sau alti comercianti care sa incheie circuitul sau cum se spune economic, sa realizeze produsul. Evidenta taxelor pe miscarea marfurilor nu ar mai fi lasata la indemina comerciantilor ci doar eleasticitatea de pret si crearea unui mediu competitiv.
Nici un puturos din structurile guvernelor locale sau cel national, nu ar mai sta sa se uite la ceas, pentru a sti cind pleaca acasa sau cind vine ziua de salariu. Ei vor trebui sa se miste si sa lucreze in interesul micului producator si comerciant si al corporatiilor, in mod egal, pentru a-si primi salariul.
Prin abolirea taxelor, se va diminua prezenta militara pe glob si pacea ar prevala in relatiile internationale, pentru ca multe campanii de razboi nu vor mai putea fi duse. Eliminarea taxelor va aduce trupele acasa iar complexul industrial militar bancar supertehnologizat ar produce pentru sectorul civil marfuri de calitate mult mai buna.
Fara discutie ca acest tip de societate fara taxe, va aduce de la inceput un avantaj al atragerii investitorilor, ceea ce va duce inevitabil la o crestere a angajarilor in diverse domenii…si o crestere a standardului de viata al muncitorilor.
Planul fiscal al lui Trump nu are in vedere principiile fundamentale ale economiei si mai ales CHELTUIELILE GUVERNULUI FEDERAL. Atita timp cit guvernul federal doreste sa cheltuie 4.000 de miliarde de dolari, suma care creste oricum, indifferent daca este o situatie favorabila sau nu in economie, falimentul eset foarte aproape….
 Planul fiscal al lui Trump nu indreapta America si lumea capitalista catre o economie mai libera, mai degajata de stresul acestor taxe. Ba din contra, vedem si auzim zilnic ca fara a oferii bani guvernului pentru cheltuieli stupide, economia va urma un proces de implozie.
Care este rolul unui guvern intr-o societate libera?
 
Adrian Cosereanu
Last Updated on Saturday, 13 January 2018 18:28  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


The New York Times din 4 Septembrie 2010 prezinta in pagina "International" un articol in care se arata ca autoritatile italiene urmeaza exemplu Sarkozy si evacueaza tiganii din orasele peninsulare.Dar ceea ce este cel mai rau este ca se titreaza cu litere mari - "Actiunea de Reducere a Emigrantilor Romani se Imprastie in Toata Europa".Am crezut ca vor sa limiteze emigrarea doctorilor,specialistilor,tehnicienilor si inginerilor romani,dar nu a fost vorba despre aceste categorii care au umplut golurile lasate de prostia occidentala.In articol  trateaza ceea ce inseamna acesti tigani pentru Europa si provenienta lor,adica sint considerati ca fiind in totalitate romani.Se ofera chiar si o fotografie si multe detalii la modul cum traiesc si cit de saraci sint ei.Ceea ce nu se vede si nu se titreaza in paginile ziarului este de ce acesti tigani care nu pot fi nici pe departe confundati cu poporul roman,au ales ca destinatii preferate pe francezi si pe italieni.Oare nu sint aceste doua tari de destinatie a tiganilor cele mai apropiate din punct de vedere al caracterului,de acesti tigani? Oare faptul ca ei se simt bine, fura,violeaza,maninca din gunoaie si nu muncesc, sint atribute ale vietii franceze si italiene cotidiene? De fapt am vazut ce fac italieni in Romania,cit de infractori sint,caracterul lor "constructiv" si la fel francezii cu tiganii lor care se pare ca sint mai multi decit albii in acest moment in Franta.Deci spune-mi cu cine te imprietenesti ca sa iti spun cine esti,iar pentru zeci de ani prietenia franco-tiganeasca si italo-tiganeasca a dainuit in pace si prosperitate reciproca.