ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Este normal sa luptăm împotriva capitaliștilor imbogatiti de sistem? De unde vine ura celor săraci fata de cei bogați? Diferența între EVITAREAplății taxelor și EVAZIUNEA fiscala......

Este normal sa luptăm împotriva capitaliștilor imbogatiti de sistem? De unde vine ura celor săraci fata de cei bogați? Diferența între EVITAREAplății taxelor și EVAZIUNEA fiscala......

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 
În ultima perioada, sunt uimit de articolele, o mulțime, care sunt puse pe prima pagina a ziarelor sau pe "sticlă", în care sunt înfierati cei bogați și sunt găsiți ca vinovați pentru diferite delicte, pentru influențarea situației economice sau politice într-o țară sau alta sau diferite regiuni ale globului. Este o perioada extrem de dificilă pentru mine sa înțeleg ca cei bogați cărora li se subordonează Media și chiar sInt implicați în cadrul ei, cum este cazul jewmericanilor, care sint în proporție de peste 96% din Media, aceștia critica bogații într-o maniera nemaiintilnita până in prezent. De ce o fac? De ce acum? Acești bogați și super bogați au furat sau au delapidat acum pentru prima oara? S-au unit ei în ale furatului și găurile pe care le dau sunt cu mult mai mari și mai evidente? Au început ei sa își scoată ochii unii la alții? Greu de spus...
Realitatea este ca super bogații sunt sub...presiune, artificiala sau reala, dar sint sub presiune la nivel mondial..
Sint 11 prinți sauditi reținuți pe o perioada nedeterminata în vila de lux Ritz Carlton din Riyadh, incluzând miliardarul saudit Printul Alwaleed bin Tall, denumit "Warren Buffett al Orientului Mijlociu". Toți sunt invinovatiti, în prima faza, de corupție, care în Arabia Saudită este ca și cum ai fi invinovatit de parcare în loc nepermis....
Pe de alta parte vedem un taifun de nedescris al documentelor și rapoartelor legate de afacerea "Paradise Papers" sau "Panama Papers", care atesta modul cum imbogatitii capitaliști au găsit de cuvintă sa își ascundă averile pentru a nu mai plăti taxe, care erau în mod normal în sume imense.
Media Jewmericana folosește un arsenal extrem de divers și bogat de cuvinte, pentru a exprima ceea ce se intimpla și cum se intimpla în aceste paradisuri fiscale, pentru a exprima o parte din depravarea și mizeria capitalistă, care s-a concretizat în a plătii taxe, mai mult, mai puțin sau deloc.
Dar apar doua cuvinte cheie, în toate poveștile despre aceste paradisuri fiscale și anume EVITAREA TAXELOR ȘI EVAZIUNE ÎN DOMENIUL TAXELOR. 
Cuvântul cel mai utilizat este EVITAREA taxelor.... De ce? Este oare o evitare? Pai, noi toți evitam plata taxelor, deci măcar o putem face sau știm cum sa o facem. 
Nu am auzit niciodată un om de afaceri, indiferent de mărimea afacerii, sa spună contabilului sau sa plătească cit mai mult, în cazul în care ar putea evita unele plăti... 
După opinia mea, evitarea plății taxelor este foarte legala și OK si vedem ca ea este încurajată chiar de guvernele capitaliste, daca legea și codul de taxe o permit....
Ma uit pe "sticlă" și vad peste 3.000 de canadieni cu depuneri în aceste paradisuri fiscale, multi dintre ei nume proeminente în afaceri, politică, viata religioasa și așa mai departe, toți contestând ca au făcut ceva în afara legii..... Chiar asa? 
Dar oare este legal ceva care noi, cei amărâți,  nu putem sub nici o forma sa facem, iar ei o fac cu nonșalanță și în detrimentul nostru, in timp ce dreptul nostru este sa muncim și sa nu fim evazioniști, pentru ca de evitare a taxelor, este greu de vorbit...???
Este normal acest război împotriva bogaților? Dacă au făcut banii cinstit și au construit unele paradisuri de unde pot investi și înmulți banii, nu este nimic rău, dar de ce trebuie ascunși și de ce nu li se cere sa spună ce sume dețin în aceste paradisuri fiscale. Știm doar ca acolo sint multi bani.... Citi și cine ii are in proprietate, nominal, nu știm și cu siguranță nu vom ști niciodată. 
Acest război al nostru împotriva celor bogați, este ca și cum am lupta împotriva sărbătorii de Crăciun sau a mașinilor care rulează pe stradă.... A devenit o glumă de care se bucura și zimbesc la ea, chiar acești bogați, sfidandu-ne din toate unghiurile și lăsându-ne sa înțelegem ca am fost furați, dar nu oricum, ci inteligent, iar noi suntem mult prea prosti sa înțelegem și sa acceptam un mecanism de acest fel...
Nu am auzit niciodată de un eventual paradis fiscal al săracilor, al celor ce muncesc, în care sa li se promită ca nu vor plăti taxe la banii pe care ii au în aceste paradisuri și vor primi un retur decent al acestor bani.... De ce? 
Agenția de taxe canadiana (CRA) ne spune zilnic ca va investiga, dar întrebarea este:Ce? Tot cei de la agenția de taxe, ne asigura ca exista cel puțin 13,4 milioane de înregistrări ale mișcării de conturi ale canadienilorlor, în aceste paradisuri financiare..... Deci mișcările acestor bani ai imbogatitilor capitaliști canadieni sint enorme. Deci se mișcă băieții și nu cred ca fac doar ca sa ne arate mișcare sis a ne impresioneze.....
Dar, totusi, de ce avem ura pe bogatii planetei sau tarii in care traim ? Poate, deoarece ei au bani si noi nu avem ?  Se incearca de cele mai multe ori sa ni se prezinte situatia imbogatitilor, ca niste emigranti fara nici un ban in buzunare si fara speranta, fara prea multa scoala si de multe ori chiar deloc, care au demarat o afacere si a creat un imperiu de zeci sau sute de milioane de dolari, urmind o evolutie exponentiala datorita simturilor lor de afaceri. Mai putem inghitii momeala aceasta ? Greu de digerat, insa jewmericanii din Media, vor sa ne dea impresia ca aceasta imbogatire este posibila si pentru noi, fara sa ne spuna ca acesti imbogatiti nu au facut banii chiar asa usor, iar o valoare scazuta mental, in situatia actuala, nu are cum sa fie de natura nici macar sa putem face primul pas in orice afacere….
Bogatii sint total diferiti fata de noi, ceilalti. Ei practic populeaza o alta planeta, diferita de cea pe care traim noi si au un sistem planetar diferit. Bani reprezinta pentru ei un drog si dependenta de el este evidenta. Ei stiu ca banii pot conduce catre putere, pe care noi nu ne-o dorim, nu credem in ea si nu o respectam, iar de multe ori nici nu putem crede ca ea ne va apartine vreodata. Ei stiu ca banii pot oferii privilegii si influenta. Ei stiu ca prin bani pot manipula “izotopii” puterii intr-un mod in care multi dintre noi nu il inteleg. Aceste lucruri pot fi foarte periculoase pentru asa zisa “liberal democratie” pe care capitalisti vor sa o construiasca ca viitor al sistemului.
Evitarea taxelor poate fi suparatoare pentru cei ce nu le pot evita, ei cerind mereu justitie. Poate fi un pacat, dar aceasta evitare a taxelor exista, este evidenta si ea nu este impotriva legilor fiscale ale societatii. 
Nu este nimic illegal daca se gasesc portite prin care se pot evita taxele in cadrul activitatii unei companii, cind totul se face legal si cind anumite taxe nu trebuiesc automat aplicate.
De fiecare, cind o putem face, noi ne angajam in procesul de evitare a taxelor. Atunci cind contribuim la diferite fonduri, cum este in Canada RRSP-ul, unde putem depozita o parte din venit, fara a fi grevat de taxe, insa nu putem scoate acesti bani decit dupa iesirea la pensie sau pentru cumpararea unei case. Guvernele capitaliste pot oricind sa rupa aceste bucle de evitare a taxelor, facind activitatea noastra, in parte, ilegala sau pot lasa aceste portite in mod voluntar stimulativ deschise, facind ca noi sa actionam legal si sa platim mai putine taxe, ceea ce nu reprezinta o idée rea..
Deci, in cele din urma, ceea ce fac cei ce evita taxele poate fi legal, dar intrebarea este: Este acest lucru corect moral ? Mult prea multe lucruri, procese si fenomene in lumea capitalista nu sint corecte, incepind de la sistemul de votare “democrat” si terminind cu sfidarea, aroganta si igonoranta autoritatilor fata de problemele noastre si chiar de noi. 
O mica poveste capitalista spune ca un individ sarac a intrebat pe un bogatas: Ai murii sau ti s-ar intimpla ceva daca mi-ai da un million de dolari? Bogatul a raspuns: NU! Dar in continuare, tot acelasi bogatas a continuat: Fara discutie ca nu as murii si nu mi s-ar intimpla nimic rau, dar aceast cadou pe care il soliciti ar schimba in totalitate natura relatiilor dintre noi si evident prietenia noastra….. Se pare ca asa stau lucrurile cind ne gindim la corectitudinea acestei fiscalitati fata de sistemul de taxe arborata de cei bogati care isi ascund fonduri astronomice in paradisurile fiscale….
 
Adrian Cosereanu
Last Updated on Saturday, 13 January 2018 18:15  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Afacerile guvernului canadian cu indienii nativi din anumite provincii au scos la iveala sume fabuloase care sint platite sefilor de triburi pentru a acoperii o serie larga de matrapaslicuri ale guvernului.Seful tribului Peguis cistiga anual 220.000$ care nu sint taxabili.Un alt sef de trib,al Enoch Cree Nation cistiga 175.000$ pe an si asta comparabil cu salariul anual al unui rezident al zonei respective, care este de 15.000$ pe an.Seful tribului 543-person Piapot din Saskatchewan, este platit mai bine decit primul ministru al Provinciei.Trebuie spus ca, contribuabilii canadieni care platesc taxe uriase,ofera acestor triburi peste 7 miliarde de dolari pe an si nu au acces la nici o informatie pentru a vedea cum sint distribuiti bani lor.Canadieni s-au saturat de secretomania aceasta si au pus presiune pe guvern sa li se arate cum sint cheltuiti bani in acesta directie.Sa nu trezim in Romania cu sefii tiganilor ca li se acorda si lor salarii anuale de acest gen pentru a acoperii si vota un guvern uncapabil.