ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI America se joaca cu viata planetei si a locuitorilor ei, prin intermediul jocului cu inflatia…

America se joaca cu viata planetei si a locuitorilor ei, prin intermediul jocului cu inflatia…

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 
Este foarte clar ca inflatia este un fenomen monetar si reprezinta o crestere a furnizarii de bani in economie, raportat la productia de bunuri si servicii care sint achizitionate prin intermediul banilor. Asa că, cu cât mai mulți bani sint tipăriti și eliberați pe piață, sub forma fizică sau virtuala, raportat la volumul de bunuri și servicii la preturile lor de pe piata în cadrul economiei, ajungem la concluzia ca banii depășesc cu mult aceste bunuri și servicii, ceea ce inseamna ca valoarea lor va scade. Privind sub aceasta formă, putem spune ca preturile afectate de inflație nu reprezinta o creștere  de preț în sine, ci mai degrabă o pierdere a puterii de cumpărare, rezultată din această inflație creată prin furnizarea nebuneasca de bani pe piață.
Nume celebre din galeria economiștilor capitaliști americani, in special cei școliți la Școala de la Chicago, au privit fenomenul inflaționist ca o cale de îmbunătățire a productivității muncii și a creșterii economice. 
Mai mult, o parte a lor a văzut ca nociva o furnizare rațională a banilor pe piață, în concordanta cu volumul de mărfuri realizate și factorul demografic, printre altele.
Acesti economiști americani vedeau altfel lucrurile și doreau sa speculeze, asa cum fac si astăzi, natura umana. Ei spuneau ca inducerea sentimentului inflaționist în rândul populației, uneori peste așteptările consumatorilor, va duce la teama pe piața, care se va concretiza într-o mai mare cerere. Deci ei vedeau de atunci aceste salturi, fluctuații inflaționiste controlate de Rezervele Federale, ca fiind potențial valorificabile.
Dorința de generare, utilizare și control a fenomenului inflaționist, a infectat practic toate guvernele capitaliste și mințile asa zișilor lor economiști, de la începutul anilor 70 și pana in prezent.
După zeci de ani de minciuni și speculații, acești economiști la comanda, capitaliști, au ajuns la un consens  și anume ca inflația cea mai buna de declarat ar fi în jurul valorii de 2% și ca de la ea se poate pleca mai usor cu orice minciuna, cind este necesar sa se prezinte o situație economică dorita de ei. Unii chiar declară ca 2% este un prag magic al inflației....
Dar, dețin încă acești 2% realitatea de creștere a inflației, sau noi trăim alta realitate?
Fără discuție ca oricine trăiește în lumea reala, merge la cumpărături și se bazează pe un buget de familie aproximativ fix, este afectuat major și nu poate crede în aceasta minciuna de 2%, ba mai mult, acest prag al minciunii, care este foarte jos fata de realitate, nu face decât sa discrediteze și mai mult acești economiști mincinoși.
Ceea ce este interesant, este faptul ca aceasta inflație a avut pină în prezent, de la Jimmy Carter încoace, opt modalități de calcul, care mai de care mai mincinoasa și rupta de realitate, în mod progresiv și în concordanță cu etapele crizei economice capitaliste.
Dacă procedam la un calcul al inflației actuale după modelul matematic de la începutul anilor 80, inflația reieșită din calcul este de 9,8%..., chiar și asa ea fiind cu mult mai mare in realitate, dar capitaliști prefera sa ne arate cu degetul la Venezuela, pentru ca acolo nu știm nici cit este, nici dacă este cit spun ei și nici cum o calculează guvernul de la Caracas.
Ar fi interesant de intrebat americanii si in general cei ce traiesc in tarile capitaliste, ce rata a inflatiei cred ei ca exista la momentul interviului, dupa care sa vedem ce informatii detin ei de la jurnalistii si materialele puse la dispozitie de presa, pentru a gindi modul cum trebuie privita inflatia….
Fara discutie ca vor fi discrepante in raspunsuri, datorita faptului ca acesti capitalisti “vizionari” ai raului, au creat magazinele de discount, ieftine, unde oamenii au posibilitatea sa se delecteze si sa cumpere toate mizeriile, care fara discutie nu sint comune consumului clasei politice si nici nu va fi nici unul dintre ei vazut in aceste magazine, dar spun ca iubesc poporul. Daca il iubesc si apreciaza marfa de la aceste magazine, de ce nu o cumpara si ei ca doar este criza capitalista pentru toti? 
Dar realitatea este ca mizeriile politice capitaliste nu simt aceasta inflatie nici in momentul cind cumpara marfa de la magazinele de lux, nemaivorbind de preturile usturatoare pe care le simt oamenii de rind, la apa, gaze, energie electrica si asa mai departe. Experienta de zi cu zi, arata americanilor minciunile statistice nefondate si in directia dezinformarii grosolane.
Hai sa vedem cum ne afecteaza acesta inflatie pe care Draghi si bancherii de la bancile nationale o doresc. 
Daca presupunem o inflatie de 3% pe an, ca sa fim foarte aproape de marja oferita de aceste mizerii, inseamna ca puterea de cumparare a banilor dumneavoastra cash scade la 30% in 12 ani. Daca iesiti la pensie la 62 de ani, inseamna ca vedeti o scadere a puterii de cumparare la fiecare dolar pe care il detineti, ajungind la 0,70$ pina la virsta de 74 de ani. Daca traiti pina la 86 de ani, deci inca 12 ani, veti avea surpriza ca puterea de cumparare sa fie jumatate, adica veti detine 0,50$ la fiecare dolar pe care il aveti in proprietate.
Pe scurt, la o rata de 3% inflatie anuala, fiecare dolar pe care il detineti va ajunge la o putere de cumparare de 0,50$. In mai putin de 25 de ani…. 
Si acest calcul este facut pentru o rata a inflatiei de 3% anual, care de departe nu este cea reala, dar am luat-o ca sa vedem cit de multa suferinta induc aceste mizerii populatiei, chiar pe fondul unei rate impuse de ei ca fiind favorabila. 
Daca coborim in realitate, lucrurile stau dezastruos si veti vedea puterea dumneavoastra de cumparare diminuata cu mult mai mult. Deci, vedem pierderi de proportii din bugetul dumneavoastra dictate de politica monetara capitalista. Fara discutie ca foarte multi dintre noi se gindesc la cresterea puterii de cumparare personala prin angrenarea in investitii, care pot genera o compensatie a acestei scaderi de proportii a puterii de cumparare, dar si acolo situatia nu este chiar asa de roz pentru cei ce au muncit si cred in acest tip de investitii, jonglate major de la butoanele Wall Street-ului. 
Este imposibil ca cineva sa se bazeze pe datele oferite de guvern in estimarea puterii sale de cumparare, pentru ca intilnim in aceste statistici guvernamentale, numai minciuni, in urma carora cu siguranta nu ne putem mentine nici macar un minim al standardului de viata.  
In acest fel, sistemul financiar american, si capitalist in general, ne face viata un cosmar si ne elimina, cu buna noastra stiinta posibilitatea de a duce un trai cit de cit decent in baza unor acumlari bazate pe munca si zeci de ani. Unii dintre noi inca mai au dubii asupra faptului ca efectele devalorizarii dolarului functie de inflatie este un concept care trebuie luat in seama….chiar daca traim o realitate care confirma acest lucru. Este vorba despre un sistem capitalist distructiv ascuns vederilor noastre, pe care il simtim gradual iar cind incepe sa ne doara, este prea tirziu..chiar daca il gasim intolerabil.
Asa cum am prezentat mai sus, ar trebui sa vedeti banii economisiti de dumneavoastra pentru perioade pe care le percepeti ca fiind mai delicate, din viata, indiferent in ce tara capitalista traiti. Ce ne spune acest adevar? Ca acesti capitalisti va iau o parte importanta din viata. Ca ati muncit pentru niste bani pe care nu ii mai aveti. Ca declinul de care discutam mai sus in puterea dumneavoastra de cumparare, reprezinta mii de ore lucrate pentru a stringe acesti bani de care ati crezut ca va puteti bucura la batrinete sau chiar mai devreme si nu o mai puteti face, constatind cu regret cit volum de munca “fara plata” ati prestat in ocnele capitaliste, pentru a le oferii satisfactii acestor mizerii care va scad puterea de cumparare prin apasare pe o singura tasta si isi bat joc de munca dumneavoastra.
Realitatea este ca acesti capitalisti VA CONFISCA VIATA, prin confiscarea mascata a banilor strinsi pe o perioada a vietii cu care, din pacate nu va mai intilniti. Inflatia reprezinta o taxa, fara discutie, care ne este pusa aditional si in mod terorist economic, tuturor, chiar daca am facut o singura greseala, aceea ce a muncii cinstit si a crede in sistem, ca ne va respecta munca. Nu se va intimpla asa ceva niciodata in sistemul capitalist.
Deci, nu numai ca sistemul capitalist va fura cu nerusinare din banii munciti, ci aceste mizerii va fura VIATA. Asta este realitatea.
In acelasi timp, acest stat capitalist are grija sa fure pe rupte prin impunerea altor taxe, in sistemul asistentei sociale, sistemul compensatiilor pentru cei in incapacitate de munca, in sistemul medical, in sistemul de taxe pe capitalul investit, in asigurari de sanatate si alte taxe, pe care acum, in Romania, trebuie sa le suporte…angajatul. 
Sint intrebat ceea ce cred de acest transfer de responsabilitate a platii taxelor catre angajat in Romania… Este un dezastru, care scurteaza si mai mult viata acestui capitalism si indreapta tarile capitaliste catre dictatura economica reala si accentuata, catre un nivel mai ridicat al terorismului economic practicat de acest crony capitalism, catre situatia in care oamenii vor incepe sa compare munca cu nemunca, pentru ca munca nu va mai reprezenta valoare sociala, catre situatia cind singurul angajator al multimii amarite va fi statul capitalist, daca acestia vor putea accede in acea zona, in care sa fie sclavii unor guverne capitaliste devastatoare si consumatorii produselor mizerabile ale corporatiilor in cirdasie cu statul capitalist, pentru ca de aici vine denumirea actualului sistem de …crony capitalist.
Aceste guverne capitaliste reduc in mod voluntar puterea de cumparare a omului de rind, dar in acelasi timp finanteaza, subventioneaza, in America minciunii si inselatoriei, automobilele electrice, unde frauda este de proportii si se merge pina la subventionarea apei gazoase la cutie cu arome diferite. Pe linga acestea, acelasi guvern capitalist american si sint sigur ca nu este singurul, ofera corporatiilor scutiri de taxe in procente “vindecate” de comun acord cu corporatiile si in final ne gindim de unde vine miracolul faptului ca nu avem bani in buzunare, multi dintre noi trebuind sa muncceasca pe rupte, iar la finalul lunii sa fie datori la banci, fara a face vreo cheltuiala de “lux” ci numai cele existentiale. 
Deci, banii pe care credeti ca ii veti putea gestiona si pentru care ati muncit, vor fi luati de capitalisti, cu mult inainte sa ii puteti folosi…
 
Adrian Cosereanu
Last Updated on Saturday, 13 January 2018 18:14  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


In urma cu citeva zile Mugur Isarescu,asa zisul Guvernator al BNR declara cu nonsalanta unui bolnav mental ca este ingrjorat de modul cum tinerii ii vor acoperii pensia lui de batrinete atunci cind va iesii din cimpul muncii.Poate ca era beat, dar pentru un Guvernator BNR, chiar si beat fiind nu este o scuza a spune asemena enormitati.Nu este nici prima si nici ultima prostie debitata de reputatul specialist bisnitar de la BNR ancorat la corabia chiorului.

Cum poate el crea imaginea muncii lui in cadrul BNR care a reprezentat si reprezinta o pirghie importanta in economia nationala,lovind in tineri?

Atit a facut el,incit sa nu aiba incredere in tineretul roman? Pai atunci de ce a stat acolo si de ce mai cere pensie daca nu crede in ei si in ceea ce a facut?

Merita el pensie dupa ca e a trimsi tineretul la cules capsuni pentru a acoperii gaurile produse in bugetele de familie de o guvernare a BNR falimentara?

Oare nu este el un produs al unui sistem(capitalist) care ne ignora si ne sfideaza chiar si prin declaratii de acest fel? Halal sistem !!