ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Final de circ in America ! Shutdown-ul s-a terminat si guvernul falimentar american isi poate relua prerogativele dupa o intelegere intre Democrati si Republicani in care Democratii au cistigat detasat…..Stocurile au sarit in aer..de bucurie.

Final de circ in America ! Shutdown-ul s-a terminat si guvernul falimentar american isi poate relua prerogativele dupa o intelegere intre Democrati si Republicani in care Democratii au cistigat detasat…..Stocurile au sarit in aer..de bucurie.

Print
User Rating: / 0
PoorBest 
Senatul American a votat cu 81 la 18 redeschiderea “tarabei” guvernamentale americane, sfirsind o vacanta de trei zile a angajatilor mai mult decit puturosi ai guvernului american. Democratii au cistigat detasat, pentru ca oamenii lui Trump din Congres, din jurul lui Mitch McConnel, au agreat sa renunte la masurile de represiune economica, sociala si deportare a emigrantilor ilegali sau asa zisii “dreamers”. 
Republicanii au promis ca nu se vor atinge de acest subiect asa cum au facut de luni de zile, ceea ce face ca Democratii sa isi cistige o popularitate enorma in rindul populatiei de emigrare ilegala si chiar emigrantii care sint stabiliti legal in SUA si care si-au adus familiile in mod illegal. Deci Democratii si-au asigurat votul intregului sud al SUA unde aveau probleme de voturi, unde hispanicii sint majoritari si la fel emigrantii ilegali. 
In acelasi timp, aceasta lege care ii favorizeazape emigrantii ilegali va intra in Senat spre aprobare luna viitoare, dupa 8 Februarie 2018, ceea ce va schimba cu mult soarta acestor “dreamers” care inca mai considera American Dream-ul in viata. Trump a fost invins lamentabil si a dovedit ca nu are nimic comun cu politica si economia. Singura lui sansa de a iesii din acest impas ar fi un total nedorit atentat terorist intr-o zona care ii poate da avantaj, insa lucurile s-ar incurca major….
Peste 800.000 de emigranti ilegali, numai ce se stie, care ar fi fost in pericol imediat de deportare, pot sta linistiti pentru o perioada, dupa care, o victorie a Democratilor ii va legaliza…
Daca Trump nu va renunta la hartuirea emigrantilor ilegali si la deportarea lor prin brutalitatile politiei, pe 9 Februarie vom asista la o noua inchidere a guvernului si evident un nou circ bipartid…de tip american. 
Ar fi un dezastru pentru Trump sa nu renunte la intentiile lui de a deporta emigrantii ilegali, pentru ca o intrerupere pe 9 Februarie a guvernului american ar fi extreme de aproape de data cind va trebui aprobat plafonul de indatorare a guvernului, care practic, daca nu ar fi ridicat, ar insemna si sfirsitul presedentiei clovnului Trump, ceea ce stie si el….si chiar corporatiile care sug banii statului in contracte de cele mai multe ori cosmeticizate pe terenurile de golf…
Dolarul a crescut extrem de mult in numai citeva ore, ceea ce este detrimental economiei americane si favorabil corporatiilor jefuitoare, care pot importa in America mai ieftin si vinde mai scump sau tot atit de scump cu cit au obisnuit populatia americana sufocata de preturi. Insa acest dolar mult mai mare duce la un recul puternic al exporturilor americane, in conditiile in care Trump doreste sa anunte incetarea acordului NAFTA, care complica si mai mult lucrurile….
 
 
Adrian Cosereanu
Last Updated on Thursday, 08 February 2018 21:19  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


The New York Times din 4 Septembrie 2010 prezinta in pagina "International" un articol in care se arata ca autoritatile italiene urmeaza exemplu Sarkozy si evacueaza tiganii din orasele peninsulare.Dar ceea ce este cel mai rau este ca se titreaza cu litere mari - "Actiunea de Reducere a Emigrantilor Romani se Imprastie in Toata Europa".Am crezut ca vor sa limiteze emigrarea doctorilor,specialistilor,tehnicienilor si inginerilor romani,dar nu a fost vorba despre aceste categorii care au umplut golurile lasate de prostia occidentala.In articol  trateaza ceea ce inseamna acesti tigani pentru Europa si provenienta lor,adica sint considerati ca fiind in totalitate romani.Se ofera chiar si o fotografie si multe detalii la modul cum traiesc si cit de saraci sint ei.Ceea ce nu se vede si nu se titreaza in paginile ziarului este de ce acesti tigani care nu pot fi nici pe departe confundati cu poporul roman,au ales ca destinatii preferate pe francezi si pe italieni.Oare nu sint aceste doua tari de destinatie a tiganilor cele mai apropiate din punct de vedere al caracterului,de acesti tigani? Oare faptul ca ei se simt bine, fura,violeaza,maninca din gunoaie si nu muncesc, sint atribute ale vietii franceze si italiene cotidiene? De fapt am vazut ce fac italieni in Romania,cit de infractori sint,caracterul lor "constructiv" si la fel francezii cu tiganii lor care se pare ca sint mai multi decit albii in acest moment in Franta.Deci spune-mi cu cine te imprietenesti ca sa iti spun cine esti,iar pentru zeci de ani prietenia franco-tiganeasca si italo-tiganeasca a dainuit in pace si prosperitate reciproca.