ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Final de circ in America ! Shutdown-ul s-a terminat si guvernul falimentar american isi poate relua prerogativele dupa o intelegere intre Democrati si Republicani in care Democratii au cistigat detasat…..Stocurile au sarit in aer..de bucurie.

Final de circ in America ! Shutdown-ul s-a terminat si guvernul falimentar american isi poate relua prerogativele dupa o intelegere intre Democrati si Republicani in care Democratii au cistigat detasat…..Stocurile au sarit in aer..de bucurie.

Print
User Rating: / 0
PoorBest 
Senatul American a votat cu 81 la 18 redeschiderea “tarabei” guvernamentale americane, sfirsind o vacanta de trei zile a angajatilor mai mult decit puturosi ai guvernului american. Democratii au cistigat detasat, pentru ca oamenii lui Trump din Congres, din jurul lui Mitch McConnel, au agreat sa renunte la masurile de represiune economica, sociala si deportare a emigrantilor ilegali sau asa zisii “dreamers”. 
Republicanii au promis ca nu se vor atinge de acest subiect asa cum au facut de luni de zile, ceea ce face ca Democratii sa isi cistige o popularitate enorma in rindul populatiei de emigrare ilegala si chiar emigrantii care sint stabiliti legal in SUA si care si-au adus familiile in mod illegal. Deci Democratii si-au asigurat votul intregului sud al SUA unde aveau probleme de voturi, unde hispanicii sint majoritari si la fel emigrantii ilegali. 
In acelasi timp, aceasta lege care ii favorizeazape emigrantii ilegali va intra in Senat spre aprobare luna viitoare, dupa 8 Februarie 2018, ceea ce va schimba cu mult soarta acestor “dreamers” care inca mai considera American Dream-ul in viata. Trump a fost invins lamentabil si a dovedit ca nu are nimic comun cu politica si economia. Singura lui sansa de a iesii din acest impas ar fi un total nedorit atentat terorist intr-o zona care ii poate da avantaj, insa lucurile s-ar incurca major….
Peste 800.000 de emigranti ilegali, numai ce se stie, care ar fi fost in pericol imediat de deportare, pot sta linistiti pentru o perioada, dupa care, o victorie a Democratilor ii va legaliza…
Daca Trump nu va renunta la hartuirea emigrantilor ilegali si la deportarea lor prin brutalitatile politiei, pe 9 Februarie vom asista la o noua inchidere a guvernului si evident un nou circ bipartid…de tip american. 
Ar fi un dezastru pentru Trump sa nu renunte la intentiile lui de a deporta emigrantii ilegali, pentru ca o intrerupere pe 9 Februarie a guvernului american ar fi extreme de aproape de data cind va trebui aprobat plafonul de indatorare a guvernului, care practic, daca nu ar fi ridicat, ar insemna si sfirsitul presedentiei clovnului Trump, ceea ce stie si el….si chiar corporatiile care sug banii statului in contracte de cele mai multe ori cosmeticizate pe terenurile de golf…
Dolarul a crescut extrem de mult in numai citeva ore, ceea ce este detrimental economiei americane si favorabil corporatiilor jefuitoare, care pot importa in America mai ieftin si vinde mai scump sau tot atit de scump cu cit au obisnuit populatia americana sufocata de preturi. Insa acest dolar mult mai mare duce la un recul puternic al exporturilor americane, in conditiile in care Trump doreste sa anunte incetarea acordului NAFTA, care complica si mai mult lucrurile….
 
 
Adrian Cosereanu
Last Updated on Thursday, 08 February 2018 21:19  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Afacerile guvernului canadian cu indienii nativi din anumite provincii au scos la iveala sume fabuloase care sint platite sefilor de triburi pentru a acoperii o serie larga de matrapaslicuri ale guvernului.Seful tribului Peguis cistiga anual 220.000$ care nu sint taxabili.Un alt sef de trib,al Enoch Cree Nation cistiga 175.000$ pe an si asta comparabil cu salariul anual al unui rezident al zonei respective, care este de 15.000$ pe an.Seful tribului 543-person Piapot din Saskatchewan, este platit mai bine decit primul ministru al Provinciei.Trebuie spus ca, contribuabilii canadieni care platesc taxe uriase,ofera acestor triburi peste 7 miliarde de dolari pe an si nu au acces la nici o informatie pentru a vedea cum sint distribuiti bani lor.Canadieni s-au saturat de secretomania aceasta si au pus presiune pe guvern sa li se arate cum sint cheltuiti bani in acesta directie.Sa nu trezim in Romania cu sefii tiganilor ca li se acorda si lor salarii anuale de acest gen pentru a acoperii si vota un guvern uncapabil.