ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Yuanul incepe sa abunde pe piata financiara mondiala, iar ecoonomiile asa zis dezvoltate isi convertesc monezile in yuani….Pai, daca sint dezvoltate, de ce nu creaza ele fluctuatia yuanului favorabila lor?

Yuanul incepe sa abunde pe piata financiara mondiala, iar ecoonomiile asa zis dezvoltate isi convertesc monezile in yuani….Pai, daca sint dezvoltate, de ce nu creaza ele fluctuatia yuanului favorabila lor?

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 
BCE a convertit anul trecut jumatate de milliard de euro in…yuani, lucru nemaintilnit pina acum intr-o singura tranzactie si mai ales cu moneda chineza.
Este un pas mare spre adevarata internationalizare a yuanului chinez. Bundesbank a convertit o suma apreciabila din euro in yuani. Datoria SUA catre China, era evaluata in Octombrie 2017 ca fiind de aprox. 1.200 miliarde de dolari, care reprezinta peste 19% din cei 6.300 miliarde de dolari din bancnote, bonduri si alte bonuri de valoare detinute in dolari de alte tari din afara SUA, in bancile lor centrale. 
Restul de pina la peste 20.000 de miliarde de dolari cit este datoria nationala a SUA, “apartine” poporului american, mediului de afaceri si guvernului american. Este interesant de vazut cum arata rezervele in dolari americani ale tarilor bogate ale globului…. China avea la finalul lui decembrie 2017, in rezervele bancii centrale 3.140 miliarde de dolari, in aceasi perioada, Japonia avea 1.264 de miliarde de dolari, Elvetia avea in Septembrie 2017, 795 miliarde de dolari. Tot in Septembrie, Arabia Saudita avea in banca centrala rezerve de 485 miliarde de dolari. Taiwanul avea in Noiembrie 2017, 450 de miliarde de dolari. Rusia avea in Ianuarie 2017, in rezervele bancii centrale, 432 miliarde de dolari si lista poate continua…
Ceea ce este surprinzator, este ca BCE-ul apare pe locul 30 in aceasta lista, avind numai 75,1 miliarde de dolari in rezerve si nici o tara europeana nu intra in topul primelor zece tari detinatoare de rezerve in dolari americani(valoric). 
Aceasta arata in principal statutul comertului mondial si cum se misca banul si intre ce entitati, fara a fi evidentiata o anumita structura a marfurilor. Yuanul chinezesc va deveni o moneda des folosita si pe scara larga la nivel mondial, dar mai mult, ea va deveni o moneda care va avea un loc foarte important in rezervele bancilor centrale si va domina comertul mondial cu siguranta. Pe cine va detrona in cadrul rezervelor detinute de multe tari? Cu siguranta dolarul american, care va fi epuizat in volum si se va indrepta catre tarile sarace si…SUA, unde va crea inflatie, exact de ceea ce le este cel mai teama liderilor americani, mai ales ca dolarii americani vor reveni in tara intr-un mod greu de anticipat si prin circuite pe care Rezervele Federale nu le pot controla…
 
Adrian Cosereanu 
Last Updated on Thursday, 08 February 2018 21:18  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


The New York Times din 4 Septembrie 2010 prezinta in pagina "International" un articol in care se arata ca autoritatile italiene urmeaza exemplu Sarkozy si evacueaza tiganii din orasele peninsulare.Dar ceea ce este cel mai rau este ca se titreaza cu litere mari - "Actiunea de Reducere a Emigrantilor Romani se Imprastie in Toata Europa".Am crezut ca vor sa limiteze emigrarea doctorilor,specialistilor,tehnicienilor si inginerilor romani,dar nu a fost vorba despre aceste categorii care au umplut golurile lasate de prostia occidentala.In articol  trateaza ceea ce inseamna acesti tigani pentru Europa si provenienta lor,adica sint considerati ca fiind in totalitate romani.Se ofera chiar si o fotografie si multe detalii la modul cum traiesc si cit de saraci sint ei.Ceea ce nu se vede si nu se titreaza in paginile ziarului este de ce acesti tigani care nu pot fi nici pe departe confundati cu poporul roman,au ales ca destinatii preferate pe francezi si pe italieni.Oare nu sint aceste doua tari de destinatie a tiganilor cele mai apropiate din punct de vedere al caracterului,de acesti tigani? Oare faptul ca ei se simt bine, fura,violeaza,maninca din gunoaie si nu muncesc, sint atribute ale vietii franceze si italiene cotidiene? De fapt am vazut ce fac italieni in Romania,cit de infractori sint,caracterul lor "constructiv" si la fel francezii cu tiganii lor care se pare ca sint mai multi decit albii in acest moment in Franta.Deci spune-mi cu cine te imprietenesti ca sa iti spun cine esti,iar pentru zeci de ani prietenia franco-tiganeasca si italo-tiganeasca a dainuit in pace si prosperitate reciproca.