ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Yuanul incepe sa abunde pe piata financiara mondiala, iar ecoonomiile asa zis dezvoltate isi convertesc monezile in yuani….Pai, daca sint dezvoltate, de ce nu creaza ele fluctuatia yuanului favorabila lor?

Yuanul incepe sa abunde pe piata financiara mondiala, iar ecoonomiile asa zis dezvoltate isi convertesc monezile in yuani….Pai, daca sint dezvoltate, de ce nu creaza ele fluctuatia yuanului favorabila lor?

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 
BCE a convertit anul trecut jumatate de milliard de euro in…yuani, lucru nemaintilnit pina acum intr-o singura tranzactie si mai ales cu moneda chineza.
Este un pas mare spre adevarata internationalizare a yuanului chinez. Bundesbank a convertit o suma apreciabila din euro in yuani. Datoria SUA catre China, era evaluata in Octombrie 2017 ca fiind de aprox. 1.200 miliarde de dolari, care reprezinta peste 19% din cei 6.300 miliarde de dolari din bancnote, bonduri si alte bonuri de valoare detinute in dolari de alte tari din afara SUA, in bancile lor centrale. 
Restul de pina la peste 20.000 de miliarde de dolari cit este datoria nationala a SUA, “apartine” poporului american, mediului de afaceri si guvernului american. Este interesant de vazut cum arata rezervele in dolari americani ale tarilor bogate ale globului…. China avea la finalul lui decembrie 2017, in rezervele bancii centrale 3.140 miliarde de dolari, in aceasi perioada, Japonia avea 1.264 de miliarde de dolari, Elvetia avea in Septembrie 2017, 795 miliarde de dolari. Tot in Septembrie, Arabia Saudita avea in banca centrala rezerve de 485 miliarde de dolari. Taiwanul avea in Noiembrie 2017, 450 de miliarde de dolari. Rusia avea in Ianuarie 2017, in rezervele bancii centrale, 432 miliarde de dolari si lista poate continua…
Ceea ce este surprinzator, este ca BCE-ul apare pe locul 30 in aceasta lista, avind numai 75,1 miliarde de dolari in rezerve si nici o tara europeana nu intra in topul primelor zece tari detinatoare de rezerve in dolari americani(valoric). 
Aceasta arata in principal statutul comertului mondial si cum se misca banul si intre ce entitati, fara a fi evidentiata o anumita structura a marfurilor. Yuanul chinezesc va deveni o moneda des folosita si pe scara larga la nivel mondial, dar mai mult, ea va deveni o moneda care va avea un loc foarte important in rezervele bancilor centrale si va domina comertul mondial cu siguranta. Pe cine va detrona in cadrul rezervelor detinute de multe tari? Cu siguranta dolarul american, care va fi epuizat in volum si se va indrepta catre tarile sarace si…SUA, unde va crea inflatie, exact de ceea ce le este cel mai teama liderilor americani, mai ales ca dolarii americani vor reveni in tara intr-un mod greu de anticipat si prin circuite pe care Rezervele Federale nu le pot controla…
 
Adrian Cosereanu 
Last Updated on Thursday, 08 February 2018 21:18  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


In urma cu citeva zile Mugur Isarescu,asa zisul Guvernator al BNR declara cu nonsalanta unui bolnav mental ca este ingrjorat de modul cum tinerii ii vor acoperii pensia lui de batrinete atunci cind va iesii din cimpul muncii.Poate ca era beat, dar pentru un Guvernator BNR, chiar si beat fiind nu este o scuza a spune asemena enormitati.Nu este nici prima si nici ultima prostie debitata de reputatul specialist bisnitar de la BNR ancorat la corabia chiorului.

Cum poate el crea imaginea muncii lui in cadrul BNR care a reprezentat si reprezinta o pirghie importanta in economia nationala,lovind in tineri?

Atit a facut el,incit sa nu aiba incredere in tineretul roman? Pai atunci de ce a stat acolo si de ce mai cere pensie daca nu crede in ei si in ceea ce a facut?

Merita el pensie dupa ca e a trimsi tineretul la cules capsuni pentru a acoperii gaurile produse in bugetele de familie de o guvernare a BNR falimentara?

Oare nu este el un produs al unui sistem(capitalist) care ne ignora si ne sfideaza chiar si prin declaratii de acest fel? Halal sistem !!