ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Noua față a imperialismului american duce omenirea la limita existențială a controlului fără responsabilități. Jaf capitalist la vedere…..

Noua față a imperialismului american duce omenirea la limita existențială a controlului fără responsabilități. Jaf capitalist la vedere…..

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 
Asistam cu numai citeva zile în urma la comentariile și remarcile privind atacul sălbatic și total nejustificat al americanilor și al ”clonelor” lor, asa zisa Armata de Eliberare a Siriei alături de alte grupări teroriste pregătite de CIA și Mossad, asupra unor zone din teritoriul sirian. Ministrul de Externe sirian a denumit atacul, ca fiind un masacru, o crima de război abominabilă și o crima împotriva umanității….. Dar nu s-a cerut, din pacate,  întrunirea de urgenta a Consiliului de Securitate al ONU sau a altui organism abilitat sa analizeze situația și sa ia deciziile cu acord internațional.
SUA este o forță invadatoare, o forța de ocupatie în Siria, fără ca americanilor sa li se fi permis oficial intervenția militara de catre conducerea Siriei aleasa democratic de poporul sirian. Dar americanii revendica acest atac ca find o reacție militară de autoapărare în fata unui inamic, dar stupiditatea acțiunii vine de la faptul ca nu a existat un atac al sirienilor si nici iranienilor impotriva unitatilor militare americane ilegal constituite in Siria, și mai mult, americanii nu au fost provocați pentru a se apară. A se apară unde, pe ce teritoriu și în ce circumstanțe? Pe un teritoriu care nu le aparține și în circumstanțe inventate care de fapt nu au existat în realitate….
Pe cine au sprijint americanii în aceasta intervenție armată barbară? Au sprijinit o Armata de Eliberare a Siriei, compusa din membri al Qaeda, al Nusra Front și altor grupări teroriste alimentate de-a lungul anilor de americani, sauditi și evrei, iar pe de alta parte au sprijinit pe kurzi, care sint de departe și ei un popor invadator favorizat de America în a ocupa o porțiune din Siria, bogata în petrol și a-și forma țara lor, americanii fiind interesați de a mai avea o sluga pe pământ sirian…
În tot acest eșalonat promovat de americani pentru a justifica invazia și atacurile militare sălbatice, nu a fost rănit nici un singur american, dar ei s-au…aparat. Armata de așa zisă Eliberare a avut un singur rănit iar kurzi absolut nici unul. Sirienii au avut peste 100 de morți și multi răniți.
Deci cine a provocat pe cine și cine s-a aparat de cine și mai ales pe teritoriul cui? Întrebari care pot duce ușor la o concluzie total defaborabila internațional pentru americani și aliații lor slugoi.
Este ca și cum am spune ca intram în casa cuiva fără sa fim invitați, în mod ilegal și îl sugrumăm mortal pe principiul autoapărării…….
America știe foarte bine ca nu poate cucerii Siria, însă Washingtonul dorește sa mențină Siria ca o țară slaba, săracă și divizată, în scopul de a crea un dezavantaj major aliaților Siriei, care sint Iranul și Rusia și pentru a crea un avantaj major în regiune pentru Israel, Arabia Saudită și America însăși. Acest lucru a devenit o certitudine cu numai 2-3 săptămâni în urma, cind Rex Tillerson, Secretarul de Stat al SUA, anunța că vor fi aduse în Siria, în plus fata de trupele existente, încă citeva mii de soldati americani,care vor fi păstrați pe teritoriul sirian, pentru a preveni pe Assad sa poată controla în totalitate teritoriul propriei lui țări și pentru ca Assad sa nu beneficieze de teritoriile…eliberate de americani din mâinile ISIS( de aici răzbatând cu claritate și rolul ISIS în geopolitica americană și pentru ce ii folosesc).
Asa arată noul imperialism american în realitate….
Cind rusii au anexat Crimeea, in 2014, datorită pericolului NATO, pe care americanii doreau sa îl aducă chiar la granița cu Rusia, toată lumea își pierduse mințile, chiar dacă acolo fusese un referendum și nu s-a înregistrat nici un rănit sau vreun mort în cadrul evenimentelor de alipirea a Crimeei la Rusia. Ziarele JEWMERICANE titrau: “Act barbaric..Rusia trăiește în spatele istoriei…. Sistem în secolul XXI, cind anexarea teritoriilor nu mai este permisa sub nici o forma internațional…”.
Dar vedem ca toate invectivele jewmericane ale vremii sint exact ceea ce se poate spune despre America anului 2018… America nu se extinde teritorial, pentru ca ar fi un dezastru sa o facă, prin acapararea de teritorii ale vreunei țări, pentru ca ar avea responsabilitate față de acel sau acele popoare. America se extinde mult mai agresiv și fără responsabilitate, doar în sensul jecmanirii și jafului la vedere, prin aliante, tratate, acorduri intre serviciile de supraveghere și inteligentă, contracte corporatiste, pacte secrete și ocuparea unor zone sub pretextul luptei anti teroriste, ca niște oameni…..civilizați, aducând în urma acțiunilor lor sute de mii de morți și familii distruse, ca niște adevărați oameni….. civilizați ai secolului  XXI.
Cu zeci și sute de ani în urma, imperiile își extinde teritoriile cucerind țări, pe care după aceea le susțineau și creau populațiilor acestora imaginea necesității actului lor de luptă, dar America este pe principiul creării dezastrului, care în final este cel mai ușor de valorificat și controlat, în detrimentul popoarelor aduse de ei la…… “libertatea” pe care nu le-a cerut-o nimeni.
Acest lucru îl promovează și este fundamentul imperialismului american….
Siria nu va deveni niciodată al 51-lea stat al SUA, sub nici o formă. Noul tip de imperialism de tip american nu va adopta niciodată o țară pentru a avea responsabilități, ci o va subjuga financiar, economic și militar….
Am întrebat o serie de colaboratori: Dacă americanii iubesc atât de mult România și le pasă atât de mult de securitatea și integritatea României, de ce nu o numesc stat al SUA și în acest fel Rezervele Federale ar putea echilibra balanta financiara și comerciala a României, pentru ca oricum tara noastra a devenit depozitul gunoaielor militare ale SUA?
Niciodată o putere mondiala nu a fost atât de bine consolidată cum este America zilelor noastre. SUA, UK, UE, Arabia Saudită, Israel, Canada, Australia merg în sincronism, promovând-și individual și în grup mizeriile pe care le produc pe întreg mapamondul…. Și aplicând sancțiuni altor națiuni numai pentru a fi în sincronism și pentru ca data viitoare sa fie din nou pe aceasi lungime de undă cu Unchiul Sam.
Australia însă nu este nici ea al 51-lea  stat al SUA, nici Canada, nici Arabia Saudită, nici Israel, nici UE, dar se supun orbește Unchiului Sam, care domina prin petrodolari și puterea militară, care a rămas impresionantă pentru vest, dar nu și pentru Rusia și China….
În rest, puterea corporatista americană domină aceste tari sincronizate politicii demolatoare la nivel mondial a SUA.
Prin intermediul alianțelor militare, alianțelor serviciilor de inteligenta, acordurilor corporatiste și aranjamentele de lovituri de stat la care americanii sint specialiști și la care peste tot pe glob participa CIA sau alături de MI6. Prin toate acestea s-a trecut de la vechea forma de imperialism, la cea nou definita prin terorism economic generat și la comandă. Asistam la continente de oi ale lui McDonald’s….
În noul tip de imperialism actual, american, tarile își păstrează granițele, își păstrează numele inițial, pe hârtie își păstrează suveranitatea și integritatea și chiar autonomia deciziilor guvernelor lor, dar în realitate devin coloniile separate sau unite în uniuni și sub comanda și controlul Unchiului Sam, care a ajuns o legumă, dar totusi gaseste modalitatile sa se impuna liderilor de carton montati in aceste tari….
Nu ne mai putem uita la istoria economică mondială, pentru ca nu mai putem vedea imperii pe hărțile actuale, iar multi oameni nu înțeleg ca este un imperiu ascuns care le ghidează viețile din rău în mai rău. Imperiile nu mai au relevanță geografic, ele nu mai sint cum le învătam noi la școală, pentru ca ele nu ma exista geografic….
Nu mai exista simboluri pe care noi le observam pe hărțile de geografie, care ne arătau dispersia industriilor sau serviciilor în anumite zone și orașe, pentru ca aceste industrii nu mai exista și dacă astăzi exista, mâine nu vor mai fi, pentru ca Unchiul Sam nu agreează…și totul se schimbă…
Găști de mizerii corporatiste care au folosit guvernele lor ca unelte și arme, nu mai sint limitate de granițele geografice…și ei gândesc altfel chiar despre propriul lor popor. Lor nu le mai pasa de guverne, de pământul de unde provin sau de cel pe care îl “atacă”. Lor le pasă numai și numai de cifre, de sume cat mai mari, de puterea pe care o dețin, de o influența pe care o pot exercita. Nici unul dintre aceste aspecte nu este îngrădit de granițele geografice. Așa că, Unchiul Sam controlează citeva zone și localități strategice în Siria, nu pentru a le devolta, nu pentru a le stabiliza economic și politic, nu pentru a le oferi un mod de viata mai bun, ci pentru a le distruge, după care americanii le vor lăsa în paragină și vor arata cu degetul spre Rusia, China și alte țări pe care le vor considera ca au conduceri dictatoriale, asa cum au făcut în Libia, Afganistan, Irak și acum doresc sa facă în Coreea de Nord… 
Ei nu vor sa anexeze Siria nici în scopul de a-l înlătura pe Assad, mai ales ca americanii au experienta opinie publice după demolarea Libiei și lăsarea țării fără economie și chiar fără granițe și cu zeci de mii de morți și familii distruse. Americanii au interesul de a crea o noua mărime a imperiului nelocalizat…. și cu puteri depline din umbră… Ei vor sa controleze citeva terenuri petroliere ale Siriei, sa ofere posibilitatea evreilor de a valorifica resursele imense de petrol de sub Înălțimile Golan, care sint cu mult mai mari decat ale Arabiei Saudite… După realizarea acestor deziderate, mizeriile americane și evreesti ar începe sa urmareasca terminarea hegemoniei Rusiei asupra livrarii petrolului si gazului natural din Europa de Vest și scoaterea de pe piața a companiilor mari de petrol și gaze rusești, ceea ce cu siguranță nu se va întâmpla, indiferent la ce se va recurge….
Americanii urmaresc sa controleze aliante din umbra si sa poata pune in evidenta, in teren, grupari teroriste bine inarmate si pregatite de CIA si daca se poate cu denumiri islamice, ceea ce se presupune ca ar aduce mai multa putere in “imperiul” dorit si creat de ei. Corporatiile  si marile lor banci nu sint limitate in actiunile lor de granitele vreunei tari, la fel ca si miliardarii lor raspindaci, cum ar fi George Soros…
Natiunile si guvernele nu mai exista sub nici o forma datorita doctrinei noului imperialism american, ba mai mult, nu mai exista in cea mai mare parte a tarilor, nici macar oligarhii care pina in prezent aveau in proprietatea lor aceste guverne.
Notiunea de guverne suverane a devenit o poveste in fata tavalugului terminator al capitalismului, iar aceasta poveste este spusa maselor pentru a le detruna atentia de la faptul ca ele au fost deja aruncate in mecanismul de exploatare care este destinat numai si numai pentru a alimenta agenda avarilor elitei conducatoare… Acest aspect este posibil datorita contradictiilor create si controlate de capitalism legat de conceptul de suveranitate…. Acest concept de suveranitate este atit de volatile si firav, ca un guvern cum ar fi cel al SUA, poate invada o alta tara si in final sa spuna ca este in “auto aparare”, chiar daca omoara oameni nevinovati si declanseaza conflictul pe ratiuni inexistente si fabricate. In acest moment, capitalisti au dus sistemul la faza la care supravegherea noastra de serviciile secrete de inteligenta a devenit un lucru incadrat in normalitate, o normalitate dictata de ei….
Este evident ca numai un regim de stinga real poate creea ceea ce omenirea asteapta, un sistem care sa nu accepte finantarea din partea praduitorilor capitalisti, care sa fie finantat de popor si sa restaureze suveranitatea natiunii si guvernului, dar si sa elimine din ecuatie pe cei pentru care nu exista nici granite si nici respect, pentru nimic si nimeni in afara banilor si controlului natiunilor…  
 
Adrian Cosereanu
 
Last Updated on Sunday, 04 March 2018 20:01  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


In urma cu citeva zile Mugur Isarescu,asa zisul Guvernator al BNR declara cu nonsalanta unui bolnav mental ca este ingrjorat de modul cum tinerii ii vor acoperii pensia lui de batrinete atunci cind va iesii din cimpul muncii.Poate ca era beat, dar pentru un Guvernator BNR, chiar si beat fiind nu este o scuza a spune asemena enormitati.Nu este nici prima si nici ultima prostie debitata de reputatul specialist bisnitar de la BNR ancorat la corabia chiorului.

Cum poate el crea imaginea muncii lui in cadrul BNR care a reprezentat si reprezinta o pirghie importanta in economia nationala,lovind in tineri?

Atit a facut el,incit sa nu aiba incredere in tineretul roman? Pai atunci de ce a stat acolo si de ce mai cere pensie daca nu crede in ei si in ceea ce a facut?

Merita el pensie dupa ca e a trimsi tineretul la cules capsuni pentru a acoperii gaurile produse in bugetele de familie de o guvernare a BNR falimentara?

Oare nu este el un produs al unui sistem(capitalist) care ne ignora si ne sfideaza chiar si prin declaratii de acest fel? Halal sistem !!