ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Datoriile pentru plata studiilor superioare forteaza tinerii sa aleaga intre a plati aceste datorii sau orice altceva… Razboiul generatiilor creat de capitalism duce la un dezastru social si economic trait de toate generatiile si in favoarea unui grup.

Datoriile pentru plata studiilor superioare forteaza tinerii sa aleaga intre a plati aceste datorii sau orice altceva… Razboiul generatiilor creat de capitalism duce la un dezastru social si economic trait de toate generatiile si in favoarea unui grup.

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 
Elevii de liceu americani si nu numai, incep pregatirile pentru a accede in formele de invatamint superior, cu entuziam si credinta ca vor avea o viata mai buna activind intr-un domeniu care sa le implineasca atit pasiunea profesionala cit si cerintele materiale. Dar lucrurile nu stau chiar asa…
Ceea ce este cel mai vizibil, insa, si nimeni nu discuta, este “razboiul tacit” intre generatii. Generatia mea, a celor cu virste de peste 55 de ani, a distrus sistemul la toate nivelele si a creat un tip de capitalism care nu mai functioneaza si nu mai are cum sa functioneze vreodata. 
Daca ne uitam la politicienii actuali, care in unele tari actual capitaliste sau capitaliste dintotdeauna, nu au platit nimic pentru a invata in sistemul educational superior sau au platit sume modice comparativ cu banii pe care i-au cistigat dupa terminarea studiilor, deci, putem observa ca acesti politicieni nu numai ca sfideaza pe cei ce au compensat aceste costuri si care acum sint batrini si de mult timp la pensie, ajungind bataia de joc a acestor mizerii din politica capitalista. 
Pe de alta parte generatia mea, a baby boomers-ilor, a inselat sistemul in favoarea noastra si a dorit crearea unor coordonate ale sistemului prin care sa cistigam rapid si cit mai mult, fara sa ne uitam in stinga sau in dreapta si in final, fara sa ne cerm nici macar scuze tinerilor pentru ceea ce am facut si unde i-am adus. Generatia mea a profitat si urmarit cistigul in detrimentul a tot ce misca, facind in fnal ca aceste imprumuturi pentru scolarizare in invatamintul superior sa fie devastatoare pentru tineri, imprumuturi care le defineste viata acestor tineri, din pacate.
O diploma universitara sau de colegiu, necesita in acest moment imprumuturi masive de la …bancile care au distrus sistemul si au pus la colt tinerii, frustrindu-i de o participare reala si utila la complexul economic pe ansamblu. 
Salariile pe care acesti tineri se presupune ca le vor cistiga din munca lor, dupa terminarea studiilor in cele mai multe departamente ale economiei, au crescut extreme de putin si de cele mai multe ori sint stagnante sau negative raportat la inflatia creata de cei care dau imprumut acestor tineri dorind sa ii faca sa inteleaga faptul ca ii doare sufletul pentru ei…
Numarul absolventilor care au datorii pentru studiile efectuate si nu le pot plati, este din ce in ce mai mare, iar statul crony capitalist trimite agentiile de colectare a datoriilor dupa acesti tineri pentru a recupera sumele pe care acestia nu le au, iar in final, din bugetul statului, acelasi stat capitalist, intervine si adauga de la bugetul statului sumele necesare pentru plata….investitorilor capitalisti, bancile in general, aceleasi care au pus sistemul in genunchi si care au primit inca odata bani de la guvernele capitaliste pentru ca au fost considerate “too big to fail”…
In primii 12-14 ani ai acestui secol, am asistat la o nebunie a cumparari de locuinte si evident o crestere enorma a volumului datoriilor pentru contractarea acestor locuinte, de catre cei ce au crezut in spusele lui Bush, ca America va deveni o tara de proprietari, asa cum au spus-o si alti lideri capitalisti pe alte meridiane ale globului, dar aceste balante financiare au dus la colapsul actual si au creat o criza ale carei efecte nu mai pot fi eliminate sub nici o forma, singura solutie fiind eradicarea sistemului capitalist terminator.
Un numar imens de absolventi ai invatamintului superior din SUA, au o balanta de plata de peste 50.000 de dolari, dupa cum arata chiar Brookings Institute. Dar nu ar fi problema ca acesti fosti studenti nu au putut si nu pot acoperii datoriile pentru studii, dar balanta datoriilor lor a crescut cu peste 5% datorita dobinzilor necrutatoare care au fost aplicate retroactive sau au fost crescute in mod intentionat de bancheri care au urmarit inflatia….fara sa urmareasca lipsa locurilor de munca pentru acesti tineri, de care nu le pasa.
In 2014 erau peste 5 milioane de tineri care imprumutasera bani pentru studii, iar datoriile lor erau de neplatit vreodata. Fostii studenti cu balante enorme reprezentau 17% din cei ce imrumutasera, iar daca este necesara o comparatie, trebuie sa spunem ca acest segment de studenti reprezenta doar 2% in 1990, in cifre ajustate la inflatie. 
In acest moment, cei mai datori fosti studenti(cu cele mai mari sume) reprezinta 58% din cei 1,4 miliarde de dolari pe care ii reprezinta datoria agregata a tinerilor pentru studiile facute…. Nu este un dezastru in permanenta miscare spre prapastia economica si sociala a unei comunitati sau sistem?
Cine va acoperii gaurile financiare evdiente pe care le vor inregistra bancile care au imprumutat acesti tineri si si-au batut joc de ei? 
Pentru aceste banci nu este o problema sa imprumute miliarde de dolari unor companii si corporatii capitaliste, care in final duc banii in Asia, lasind tinerii americani pe drumuri si traind in subsolurile caselor parintesti, dupa care statul crony capitalist jupoaie parintii acestor tineri fortindu-i sa plateasca taxe pentru a acoperii gaurile lasate de corporatiile care nu mai platesc banii inapoi bancilor si declara falimente controlate sau folosesc alte mecanisme financiare pentru a dovedii incapacitatea de plata… Asa arata corectitudinea acestui sistem capitalist si respectul fata de cei ce muncesc si doresc sa isi ajute copiii si sa ii vada maturi si la casele lor… Imposibil in acest sistem capitalist….
Un tinar cu datorii masive pentru studiile urmate, nu se poate califica, in opinia bancilor, pentru a obtine un alt imprumut in vederea cumpararii unei case, iar chiriile la apartamente au sarit in aer si au devenit si ele imposibil de suportat pentru acesti tineri… 
Dar, problemele financiare ale tinerilor sint grevate mai departe de imprumuturile pentru cumpararea unui automobil, pe care il pot cumpara in rate, acestea fiind mai mici decit rata la o casa, insa chiar si aceste plati lunare pentru un automobil, sint greu de suportat pentru tienri si de aici, avem un al doilea colaps financiar si economic major, legat de insolventa platii ratelor pentru automobilele cumparate, dar care le sint necesare, mai ales in conditiile in care orasele americane si canadiene au fost dezvoltate pe orizontala si un automobil este mai mult decit necesar, aceste orase fiind enorm de mari si cu retele de transport in comun cosmetice si fara nici o eficienta la nivelul individului. Dar, aceasta economie dezvoltata pe orizontala a fost una de mare succes pentru banci si de inrobire a unor mase largi de oameni, care au vrut sa arate ceea ce nu sint si au cumparat locuinte cu mult mai mari decit erau necesare pentru ei si familiile lor… Nimeni nu poate avea o elasticitate in alegerea unui loc de munca daca nu poseda un automobil..
Si acum, ce este de facut?
Deci, asta este lumea noastra capitalista: Stocuri, Bonduri si Real Estate.. Dar cine are acces la ele? Baby Boomers, care au terminat colegii si facultati platind sume modice sau deloc si au avut posibilitatea sa investeasca pentru a-si face virsta a treia cit mai buna financiar….iar prin ei, America inca mai este considerate o natiune bogata. 
Dar, ar fi interesant sa vedem daca aceasta America, purtatoare a drapelului capitalist, murdar de singe, ar mai fi o tara bogata, daca am segmenta financiar societatea, cum ar fi normal, ca sa vedem unde sintem si ce ne ofera viitorul. Ar trebui sa vedem ce procent din piata stocurilor este alocat tinerilor si in prorpietatea lor. Sa vedem ce procent din piata bondurilor este in prorpietatea tinerilor. Sa vedem ce procent din piata imobiliara le apartine si ce sume au tineri incluse in aceste proprietati…. 
Cred ca am ajunge la concluzia firesca ca acest sistem capitalist criminal este chiar mai mult decit criminal pentru tineri si viitorul baby boomers-ilor, care vor trebui sa gasesca solutiile financiare in perspectiva, datorita colapsului evident al fondurilor de pensii si vor trebui ei sa ajute tinerii ca sa supravietuiasca si in final vor avea de ales intre a le lasa copiilor o casa si a trai la batrinete o viata de mizerie sau a vinde casa si a lasa copiii pe drumuri, dar chiar si in acest caz, cei mai multi dintre baby boomers nu vor putea plati pina la finalul vietii preturile practicate de casele de batrini… 
Deci ambele generatii, care au fost in “razboi” al mentalitatii si acumularilor, vor suferii in avantajul unui grup de infractori capitalisti din domeniul finantelor….
Vor rezista multi parinti sa isi vada copiii plini de datorii, fara case, fara familii, fara copiii, fara o mobilitate sociala si frustrati de un sistem care a creat din ambele generatii o masa de sclavi fara sansa?
Una dintre variante avute in vedere de catre mizeriile capitaliste jewmericane, ar fi o masiva depreciere a preturilor bunurilor detinute de proprietari, in general baby boomers, care i-ar frustra pe acestia de o mare parte din valoarea pe care o considerau ca o au bunurile detinute de ei, cum ar fi imobiliarele, stocurile, bondurile si alte efecte financiare, iar in acest caz, datornicii, tinerii in cea mai mare parte, ar putea mai usor sa isi plateasca datoriile cu o moneda ieftina….
Dar, toate drumurile duc la o …criza monetara de proportii globala si nu in ultimul rind, la o crestere masiva a pretului aurului si argintului. In acest moment, este un scenariu vazut de Kremlin, care a decis cumpararea in ultima luna(Ianuarie 2018) a unor cantitati de aur enorme, depasind in achizitii chiar si pe China… 
Oare se va trece la Bitcoinizarea controlata a economiilor capitaliste sau “moneda” aur va fi singura cu forta de schimb pe toate meridianele ???
 
Adrian Cosereanu
Last Updated on Sunday, 04 March 2018 19:54  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Afacerile guvernului canadian cu indienii nativi din anumite provincii au scos la iveala sume fabuloase care sint platite sefilor de triburi pentru a acoperii o serie larga de matrapaslicuri ale guvernului.Seful tribului Peguis cistiga anual 220.000$ care nu sint taxabili.Un alt sef de trib,al Enoch Cree Nation cistiga 175.000$ pe an si asta comparabil cu salariul anual al unui rezident al zonei respective, care este de 15.000$ pe an.Seful tribului 543-person Piapot din Saskatchewan, este platit mai bine decit primul ministru al Provinciei.Trebuie spus ca, contribuabilii canadieni care platesc taxe uriase,ofera acestor triburi peste 7 miliarde de dolari pe an si nu au acces la nici o informatie pentru a vedea cum sint distribuiti bani lor.Canadieni s-au saturat de secretomania aceasta si au pus presiune pe guvern sa li se arate cum sint cheltuiti bani in acesta directie.Sa nu trezim in Romania cu sefii tiganilor ca li se acorda si lor salarii anuale de acest gen pentru a acoperii si vota un guvern uncapabil.