ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Ce vrea China? Ce vrem noi? Ce oferă China? Ce oferim noi? Ne cunoaștem potențialul in acest joc?

Ce vrea China? Ce vrem noi? Ce oferă China? Ce oferim noi? Ne cunoaștem potențialul in acest joc?

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 
Asist la o fobie pro China, în special la partidele politice, care atunci cind este de furat și delapidat fonduri, se uita la Bruxelles, unde este citadela înșelăciuni europene și mecanismelor de speculă, evident fără efort și gândire de perspectivă. Chiar asa sa fie? Sa fie China rezolvarea unor societăți și a unui sistem capitalist? Sa creadă sistemul capitalist și tarile member ale lui, în forța Chinei și capacitatea ei de a reface cancerul capitalist? Vrea China asa ceva? Evident ca Beijingul nu își pune problema refacerii vreunei țări capitaliste ci crearea unui mediu de afaceri din care sa profite sa să creeze decalaje economice pentru promovarea următoarelor investiții, care sa poată fi controlate de ei cu eficienta maximă.
China a învățat economia capitalistă în mișcare și prin trimiterea de studenți și tineri în general, la studii în tarile capitaliste asa zis “dezvoltate”. Acesta este marele atuu al Chinei, venirea acestor oameni specializați și cu știința sistemului capitalist înapoi în țară, încurajați de un câștig pe care îl pot avea în contact cu acești occidentali, mai ales cu cei naivi, care vad China în istorie, cum se întâmplă și în România. Ceea ce este interesant in discutiile mele cu studentii chinezi care se intorc in tara dupa studii in Canada si America, este faptul ca ei merg acolo pentru ca pot trai intr-o economie cu mult mai echilibrata, in care cu banii cistigati pe munca lor isi pot permite mai multe lucruri si o viata mai buna, pot avea o familie, pot avea o casa si asa mai departe si mai ales, pot muncii ehilibrat… De ce? Ii intreb eu? Foarte simplu, raspund ei: “Pentru ca noi producem in tara ceea ce consumam”….. De aici si o intreaga teorie a investitiilor chineze si eficientei lor in afara tarii…
China știe ca exista și trebuie sa existe piețe caracteristice, de unde se dictează prețul și se disperseaza consumul, dar și "hub"-uri de producție sau desfacere si depozitare, pe care le accepta, fiind deja create sau pe care le formeaza. 
România nu are și nu va avea niciodată sub actualul sistem politic dezechilibrat total și conducere de tradatori de tara, vreo idee despre importanta ancorarii economiei sub aceasta formă și de aceea, orice inițiativă a vreunei grupări economice de dreapta, ancorată la puterea actuala, nu are cum sa fie eficienta, ci numai o unealtă sau un vehicul al furatului, delapidarii și fraudării bugetului statului și bogăției naționale. 
China are nevoie de consum atit la intern cit si la extern, pentru ca economia ei sa existe, dar ei au un mare avantaj și anume, o piață interna CARE poate absorbii enorm și niște preturi de desfacere de natură să satisfacă în consum și piața internă din producție internă. 
Deci ei pot pendula între piața internă, enorma, și cea externă, unde desfac o varietate de produse inimaginabilă.
DAR, China are nevoie de moneda forte, de dolar, deeuro și yen, iar pentru acest lucru, are nevoie de centre de distribuție și desfacere sau bine asezate geographic si direcționate, a produselor lor, după un graf cât mai eficient al deplasărilor ținând cont de infrastructura existentă. 
Duisburgul, orașul german care a fost găsit de China ca cea mai buna poartă de a penetra în vestul Europei, are cel mai mare terminal feroviar din Europa, aici venind zeci de mii de containere lunar și fiind cel mai mare centru de distribuție feroviar al produselor chinezești pentru Europa. Duisburgul are legături cu alte terminale europene ancorate la acest hub, iar din materialele de mai jos vedem deplasarea mărfurilor chinezești și terminalele europene cuplate la Duisburg.
România are un terminal maritim chinezesc la Marea Neagra, însă nu este suficient nici pe departe, pentru ca acest terminal maritim necesita infrastructura terestra, spatii imense de depozitare și piețe europene de contact permanent. 
Vrea cineva sa facă asa ceva? Cind în România se discuta de infrastructură, se discută de șosele către Litoral, stațiuni montane, zone turistice si petrecerea de weekend-uri la gratar și mai puțin se înțelege în România un aspect pe care asiaticii îl discuta mereu și pornesc cu o întrebare bazală : Infrastructura trebuie sa genereze structuri productive și capacități de depozitare SAU acestea din urmă trebuie sa dezvolte armonios și eficient o infrastructura modernă, intr-un mediu cu un plan si o strategie echilibrate????  
Deci este vorba de un echilibru bine gândit în economie. Lecția japoneza extrem de dura, a dezvoltării infrastructurii din sfirsitul anilor 80 si inceputul anilor 90, este una care grevează actualmente orice decizie, chiar și pe cea germana, nemții fiind extrem de suspicioși chiar și la calea ferata care leagă sud estul Chinei de Duisburg. Dacă va uitați atent la harta din articolul de mai jos, veți putea deduce un factor fundamental care ne izolează de China și prin lipsa căruia, UE arată că își bate joc de România. Vedeți în Europa un culoar gri, care pune un evidenta țările care nu fac parte ca membri, din marea banca chinezească cu capital internațional AIIB(Asian Infrastructure Investment  Bank),  iar ele sint tarile din Europa Centrală și de Est. 
Cum se poate ca fiind în UE și respectând principiile democrației, sa ai o parte a uniunii care sa investească în aceasta banca chineza sume destul de mari, iar o alta parte a UE, sa fie în afara acestei investiții de participare la proiectele băncii chineze???? Cum este posibil ca romanii și alți est europeni și central europeni sa accepte o astfel de uniune a dublului standard????  Un alt aspect extrem de important al acestui Silk Road, este faptul ca el trece, și sint create legături feroviare decisive, în Rusia, care evident este participantă de baza la AIIB și care împarte conducerea bănci cu chinezii, ceea ce face ca Rusia sa aibă un cuvânt greu de spus, iar liderii romani și Media mizerabilă din România, nu face altceva decât sa se angreneze în jocul murdar american anti rus.....
Romanii trebuie sa gindeasca foarte bine acest fenomen si mai ales sa cunoasca consecintele lui in cazul in care abordarea nu este favorabila, sa aiba alternative si mai ales sa aiba un stat puternic si partide politice serioase, iar o stinga puternica poate fi o solutie a unei gindiri si strategii eficiente de abordare, insa am sa o spun din nou: Inainte de a gindi si incepe un astfel de proces al relatiei cu China, este necesar ca problemele actuale cu care se confrunta Romania, sa fie puse pe masa….
Lideri actuali romani vor in acest moment sa colaboreze financiar cu China, pentru a fura fondurile si a anunta alegeri anticipate la care ar candida din nou ca sa nu iasa din politica pe usa din spate ci pe cea din laterala, care le ofera o viata linistita in perspectiva, dupa furat si frauda de proportii. Acesti lideri romani nu au cum sa aiba credibilitate in nici o parte a globului atita timp cit isi fura propriul popor si asteapta in gara trenul chinezesc cu bani pentru a putea in continuare sa fure….. Atita timp cit institutiile statului roman sint in degringolada si nu prezinta nici o garantie a unei stabilitati si dorinte de dezvoltare a economiei, nimeni nu va veni in mod serios in Romania si va crede in profit intr-un astfel de mediu politic nociv…Imaginea de tara buna, in toate cazurile, o creaza institutiile guvernamentale….care in Romania sint citadele ale furatului, fraudei si coruptiei de proportii, in asteptarea Chinei si dupa teapa luata cu America promisiunilor desarte….
 
Adrian Cosereanu 
Last Updated on Sunday, 04 March 2018 19:45  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Afacerile guvernului canadian cu indienii nativi din anumite provincii au scos la iveala sume fabuloase care sint platite sefilor de triburi pentru a acoperii o serie larga de matrapaslicuri ale guvernului.Seful tribului Peguis cistiga anual 220.000$ care nu sint taxabili.Un alt sef de trib,al Enoch Cree Nation cistiga 175.000$ pe an si asta comparabil cu salariul anual al unui rezident al zonei respective, care este de 15.000$ pe an.Seful tribului 543-person Piapot din Saskatchewan, este platit mai bine decit primul ministru al Provinciei.Trebuie spus ca, contribuabilii canadieni care platesc taxe uriase,ofera acestor triburi peste 7 miliarde de dolari pe an si nu au acces la nici o informatie pentru a vedea cum sint distribuiti bani lor.Canadieni s-au saturat de secretomania aceasta si au pus presiune pe guvern sa li se arate cum sint cheltuiti bani in acesta directie.Sa nu trezim in Romania cu sefii tiganilor ca li se acorda si lor salarii anuale de acest gen pentru a acoperii si vota un guvern uncapabil.