ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Este Canada ceea ce pretinde si cred cei mai multi dintre cei ce tinjesc la a trai in aceasta tara? Este intradevar Canada o tara anti rasista si care condamna nazismul si miscarile radicale de dreapta? Sa vedem daca asa stau lucrurile….

Este Canada ceea ce pretinde si cred cei mai multi dintre cei ce tinjesc la a trai in aceasta tara? Este intradevar Canada o tara anti rasista si care condamna nazismul si miscarile radicale de dreapta? Sa vedem daca asa stau lucrurile….

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 
Canada a fost si este o tara de emigrare, multiculturala, care chiar daca nu a avut si nu are o calitate a vietii de invidiat, a stiut mereu sa isi faca o imagine de “tara buna”. Cine a realizat aceasta imagine celor care au crezut si inca mai cred ca aceasta tara este o Mecca a emigrarii si evitarii unei vieti nesigure la ei in tara?
Dupa aproape douazeci de ani de trait in Canada, am incercat sa vad daca cei ce vin in valuri in aceasta tara, gindesc altfel decit am gindit eu cind am luat decizia de a pleca din tara si a ma stabili in Canada. Am fost foarte curios sa vad care sint criteriile care ii ghideaza spre Canada si care ar fi aspectele pozitive vazute de ei de afara, dar mai ales ce inteleg ei prin “tara buna”, atunci cind decid sa se stabileasca in Canada.
Aspectul de tara buna a fost dat de institutiile statului capitalist atunci cind cozile la ambasada Canadei erau de invidiat de toate ambasadele de la Bucuresti si nu numai. In acea perioada, cu zeci de ani in urma, oamenii veneau si nimeni nu era interesat care este inflatia in Canada, care este PIB-ul tarii, care este structura economiei canadiene, care este salariu mediu pe fiecare ramura si department al economiei, care este politica fiscala a tarii, cum sint formate preturile si care este balanta import/export a Canadei si asa mai departe.
Fiecare nou venit in Canada, accepta ideea ca este o tara buna datorita curateniei de pe strazi, sigurantei strazii si mediilor publice, asistenta sociala de invidiat, asistenta medicala asa zis gratuita, sistemul de educatie care ofera o diploma asupra careia nu exista inca semne de intrebare pe alte meridiane cu toate ca valoarea a trebui sa o ofere realizarile din economia canadiana care sint aproape de zero, parcuri curate, insitutii de plasare si orientare a noilor veniti si programe de integrare si altele.
Tot ce am numit mai sus, sint aspecte legate de… serviciile publice, guvernamentale. Deci nu economia privata a oferit Canadei statutul de “tara buna” ci institutiile guvernamentale, care in acele timpuri functionau destul de bine, iar acum sint la pamint.
Ce se intimpla acum? Auzim permanent cuvintul CRIZA, de la criza economica, sociala si politica, pina la criza medicamentelor, a sistemului de educatie, a sistemului sanitar si asa mai departe… Deci CRIZA a cuprins sistemul capitalist de stat si nu se vorbeste nimic de criza sistemica generata de sectorul privat, deci statul capitalist este in CRIZA ! 
Dar, daca ar fi sa ne luam dupa Trudeau, totul merge bine la guvern, se fac investitii din banii imprumutati de la banci private(care este un paradox al acestui sistem capitalist mizerabil), nu se mai platesc datoriile si se acumuleaza credite, iar pe de alta parte guvernele locale, provinciale si cel federal namatinind cont de taxele colectate, care reflecta starea precara a economiei si acesti samsari de la guvern merg direct la banci si imprumuta oferind bonduri si promitind ca vor plati banii inapoi, ceea ce nu s-a intimplat niciodata.
Deci, sa intelegem ca o tara capitalista poate fi in criza economica, sociala si politica, dar si de imagine, datorita crizei prin care trece…STATUL! Deci, logica inversa ar fi ca noi muncim din ce in ce mai mult, ne permitem din ce in ce mai putin, platim din ce in ce mai multe taxe, sintem jupuiti de catre statul capitalist canadian pe toate fetele si in final, STATUL CAPITALIST CANADIAN ESTE IN CRIZA! Cum este posibil asa ceva?
Dar, mergind mai departe cu depistarea minciunii si perversitatii acestei societati canadiene, ne intrebam: De ce sustine Canada Nazismul Ucrainian si nu numai, avind in vedere ca liderii canadieni se mindresc cu sloganuri tipice ale unei societati multinationale in care minoritatile au drepturi numai pe hirtie, iar cei care le exploateaza au toate drepturile….
Canada are o reputatie de stat progresist(pe hirtie), cu un sistem de sanatate gratuit si platit din taxele colectate, cu beneficii sociale, cu legi stricte privind detinerea de arme la populatie si multe altele. Canada a evitat in unele cazuri apropierea de SUA pe teatrele de razboi generate de americani si aliatii lor locali sau europeni, Canada nefiind parte a razboiului din Vietnam si furnizind trupe de mentinerea pacii in multe tari in care au existat conflicte.
Dar, ce se ascunde in spatele acestei imagini feerice a Canadei si minciunilor proferate de clasa politica canadiana? 
Canada a sustinut si sustine fascismul, a simpatizat cu fascismul, in special in provincia Quebec si a  motivat atitudinea spre fascism, prin ura fata de fosta Uniune Sovietica, care a fost larg raspindita mediatic in anii 30 in Canada…
Premierul Liberal William Lyon Mackenzie King, a cochetat si colaborat cu nazistii inclusiv cu Adolf Hitler, asa cum a facut si britanicul Neville Chamberlain. Mackinzie, alaturi de elitele canadiene ale vremii, a creat in mod artificial si total nejustificat o teama de comunism, pe care a imprimat-o canadienilor, cei mai multi dintre ei stiind de comunism numai din povesti, iar in final acest premier a ales varianta de sustinere a fascismului in detrimentul comunismului, care in acel moment era mult prea departe de Canada pentru a-si face simtita prezenta. 
In 1945, Mackinzie King a deschis portile Canadei pentru emigranti, primind 34.000 de persoane in regim de refugiati dupa razboi, cifra care includea….mii de nazisti ucrainieni si colaboratori ucrainieni ai Germaniei naziste…, cei mai multi dintre ei responsabili pentru crime odioase atit in Ucraina cit si in Polonia…
Acesti veterani nazisti, ai Armatei Insurgente Ucrainene si ai Organizatia Ucrainienilor Nationalisti, au fost cu totii dovediti ca fiind colaboratori de prima mina ai Germaniei Naziste in Al Doilea Razboi Mondial….
Printre cei mai notorii colaboratori ucrainieni ai Germaniei Naziste veniti in Canada s-a numarat si Mykhailo Chomiak, un nazist ucrainian operativ in Polonia, care dupa razboi a venit in pozitia de protejat de catre trupele americane, dupa care s-a stabilit in Alberta. El a fost capturat initial de Armata Rosie si a scapat de la spinzuratoare printr-un complex de imprejurari, ajungind in final in Alberta, Canada. 
In Canada, acest Chomiak a prosperat ca fermier, avind din Europa fondurile necesare pentru demararea afacerilor in domeniul agricol. Dar de ce am facut aceasta informare legata de acest individ, colaborator si operativ nazist? Pentru ca el este bunicul ACTUALEI MINISTRU DE EXTERNE CANADIAN , Chrystia Freeland, care a distrus prin prezenta ei toate intilnirile diplomatiei canadiene cu alti liderii mondiali.
Ea este recunoscuta ca anti Rusia si are statutul de “persona non grata” pe teritoriul Federatiei Ruse, chiar daca voalat si in spiritul minciunii dobindite din familie, reclama faptul ca bunicul ei a fost victima a nazismului….. Aceasta afirmatie a ei a fost demonstrata ca fiind o minciuna sfruntata, de catre jurnalistul Australian John Helmer, dar si de alti istorici.
In 1940, guvernul Liberal Canadian a facilitat crearea Congresului Ucrainian-Canadian(UCC), una dintre cele mai puternice organizatii sprijinite de guvern, a carei lupta era indreptata catre marginalizarea stingii in Canada….
UCC inca este active si are un numar mare de ucrainieni in rindul ei, din comunitatea ucrainiana, in special fiind foarte activa in zona centrala a tarii, dar si in vest. In acest moment traiesc in Canada, peste 1,4 milioane de ucrainieni.
UCC a impus insa agenda politica a organizatiei la Ottawa. 
Dupa lovitura de stat din februarie 2014, din Ucraina, UCC a facut lobby la guvernul condus de Harper pentru ca Ottawa sa sustina schimbarea de regim din Ucraina, operatie care ucraineinii stiau ca este condusa de SUA si UE. Presedintele UCC, Paul Grod a obtinut un numar impresionant de avantaje de la guvernul Canadian condus de Harper, incluzind armament care a fost livrat pucistilor ucrainieni direct la Kiev…
Harper a livrat fonduri substantiale nazistilor de la gruparea ucrainiana Right Sector, o grupare paramilitara fascista, legata ombilical de organizatiile ucrainene din afara tarii, printre care cea mai importanta era UCC. Canada a favorizat trimiterea de armament prin intermediul organizatiilor cu statul de “caritate”…
Harper a trimis si trupe specializate care sa pregateasca militarii ucrainieni, a caror coloana vertebrala o constituia militiile naziste…
Guvernul Trudeaua  continuat “traditia” acestei politici de apropiere de nazisti, chiar daca “pasiunea” lui este pentru homosexuali si lesbiene. Mai mult, Trudeau o tine una si buna la orice intilnire : “Canada ar trebui sa se pregateasca pentru incercarile Rusiei de a destabilize democratia Ucrainei..”. Care democratie, acum cind tara s-a cufundat in saracie, coruptie si mizerie? Mai mult, nepoata nazistului Chomiak, Ministra Freeland spunea:”Ucraina este un partener foarte important pentru Canada si va trebui sa sustinem in continuare eforturile ucrainienilor pentru dezvoltarea democratiei si crestere economica…” asta in conditiile in care exportul Ucrainei in Canada este sub 0,2%, asta in timp ce inainte ca vesticii sa invadeze Ucraina si sa faciliteze lovitura de stat, Ucraina avea 35% din exportul ei catre Rusia….
Cum se poate numii Ucraina ca detinatoarea unui regim democratic, in timp ce, celebreaza violenta si sentimentul anti Rusia, in timp ce pune presiune pe opozitie, arde carti si doreste sa elimine limba rusa din tara? In 2017, guvernul lui Trudeau a aprobat un volum mare de vinzari de arme catre Kiev si a initiat sanctiuni impotriva Rusiei….prevalindu-se de Magnitski Act…
In 2015, UCC a inaintat in secret fata de opinia publica si Media, un chestionar de test, prin care intreba parlamentarii canadieni:”Credeti ca partidul din care faceti parte considera Partidul Poporului din Luhansk si Republica Populara Donetsk ca fiind organizatii teroriste?”
Fostul Minstru de Externe Canadian, Stephane Dion, a incercat sa se distanteze de aceasta pozitie si a  fost eliminat din guvern de catre Trudeau, preferind pe Freeland in locul lui incepind din 2017, ea facind jocul gruparilor naziste ucrainiene.
Cum se poate gindi cineva ca acest guvern Canadian anti Rusia, va putea vreodata sa militeze pentru o colaborare cu Rusia in respect reciproc, asa cum promoveaza in mod fals Canada in plan mondial. Relatiile ruso-canadiene s-au inrautatit progresiv in ultima perioada datorita subventionarii nazismului in Ucraina de catre liderii politici canadieni, din banii contribuabililor…
Vara trecuta, infantilul Trudeau la o intilnire cu urcrainienii a folosit fara sa isi dea seama, ca deobicei, salutul fascist “Slava Ukraini!”, la sarbatorirea independentei Ucrainei…..
Cam din acest unghi ar trebui sa incepem analiza democratiei si respectului pe care Canada il are fata de partenerii ei si de cei ce le intra pe usa si care se doreste sa li se imprime ideea de “tara buna”, fara sa li se spuna care este diferenta dintre adaptare si asimilare, doua cuvinte extreme de greu de digerat atunci cind este vorba de populatia de emigratie, pe care dupa cum vedem, liderii canadieni o trateaza cu dublu standard de la etnie la etnie si functie de interesele politice ridicole si destabilizatoare…
 
Adrian Cosereanu
 

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Inchiderea Canalului Suez,care este probabila in urma a ceea ce se intimpla in Egipt,ar crea un dezechilbru mondial.Navigarea din Arabia Saudita pina in Texas ar dura cu 12 zile mai mult decit acum, pentru tancurile petroliere.Peste 8% din trasportul maritim mondial se desfasoara prin Canalul Suez.Parcurgearea lui, de catre petroliere in general,din Peninsula Aarabica pina la New York scuteste 30% din drum,la fel o reducere de 57% o pot realiza in cazul unui transport de petrol catre Franta si peste 42% pentru Olanda.In fiecare zi,prin Canalul de Suez trec peste 2,2 milioane de barili de petrol catre tarile lumii.In 2009,prin Canal au trecut 17.228 nave comerciale si tancuri petroliere.Impactul inchiderii lui il vom simti fiecare dintre noi in buzunar.