ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Exista "Free Speech" in sistemul capitalist ? Care sunt coordonatele lui și dacă există, de ce lucrurile merg din rau in mai rau? Oare cei ce pomoveaza sau cei ce se bucura de “Free Speech” se exprima pentru a traii mai rau?

Exista "Free Speech" in sistemul capitalist ? Care sunt coordonatele lui și dacă există, de ce lucrurile merg din rau in mai rau? Oare cei ce pomoveaza sau cei ce se bucura de “Free Speech” se exprima pentru a traii mai rau?

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 
Scriu acest articol in numele colaborarii mele cu cel mai bun prieten al meu si pentru a raspunde mai multor solicitari legate de definirea “liberei exprimari” in vest…
Exprimarea verbala libera este un ingredient al democratiei, greu de digerat de unii, dar din pacate pentru ei, asa ar trebui sa functioneze democratia. Este un ingredient greu, atunci cind trebuie sa toleram o exprimare libera in public pe care nu o dorim. Cele mai controversate subiecte ale perioadei actuale a evolutiei omenirii, sint :drepturile homosexualilor si lesbienelor, avorturile, interactiunea rasiala, religia, sexualitatea, corectitudinea politica, brutalitatea organelor de represiune ale statului capitalist si altele pe care nu am sa le enumar insa le stiti si dumneavoastra. 
Toate acete aspecte cotidiene care ne rapesc o mare parte a zilei, au devenit terenul de lupta pentru aceia care promoveaza exprimarea libera si arata in mod pervers ca au incredere in ea, DAR numai atunci cind sint favorizati de vederile, comentariile si opiniile comune cu ale lor si care sint accentuate de altii, care cred si ei ca beneficiaza de exprimare libera pina la proba contrarie, cind au o opinie diferita si sint ignorati si chiar interzisi si marginalizati in a se exprima….
Americanii disuta zilnic despre drepturile lor prin prisma Amendamentelor din cadrul Constitutiei Americane. Primul Amendament al Constitutiei face referire la dreptul oamenilor de a-si exprima liber opiniile, de a se ruga liber in cadrul religiei din care fac parte, de a crea adunari si a se exprima in cadrul lor in mod pacifist, de a crea petitii prin intermediul carora sa se aduca la cunostiinta guvernului problemele care confrunta comunitatea si a gasii solutii si nu in ultimul rind, de a avea o Media libera si fara influente laterale si dezinformari…
Nu intilnim nicaieri in acest prim Amendament, dreptul guvernului de a limita exprimarea poporului in scopul de a evita o ofensa sau un deranj pricinuit altuia sau unei organizatii. Nicaieri nu gasim dreptul guvernului de a pastra secrete legate de impactul deciziilor economice asupra vietilor noastre. La fel, nu gasim iterat in acest Amendament al celei mai mari “democratii mondiale”, masuri de protejare a oficialilor guvernamentali care se fac vinovati de minciuna si dezinformare. Nu gasim masuri de desurajare a intimidarii psihice. Nu gasim necesitatea ca judecatorii si oamenii din justitie sa nu poata fi sub influente care nu concorda cu interesul national ci cu interesele de grup. Nu gasim nicaieri modalitatile de eliminare a terorismului, pentru ca insasi guvernele capitaliste teroriste ar trebui sa se supuna lor…Nu gasim masuri de combaterea intolerantei si prejudiciilor potentiale aduse populatiei si altele, care sint in discutiile de zi cu zi ale oamenilor.
In razboiul dintre cei care cred in exprimare libera si cei care se comporta ca si cum exprimarea libera este un privilegiu oferit numai unora, se impune…cenzura si cei ce apeleaza la ea in defavoarea altora.
Omenirea a intrat intr-o etapa de izolare dictata, intr-o perioada definita prin narcisism, in care exprimarea libera este exprimarea curenta, care este celebrata cu surle si trimbite cind ea reflecta valorile majoritati si este tolerata, daca nu se depaseaza intr-o zona in care exprimarea libera depaseste interesele zonei politice si comfortul socio- economic si religios dictat de o clasa de secaturi capitaliste, care evident ca nu vor sa fie puse in pericol.
Pe hirtie, conform constitutiilor capitaliste si evident a SUA, oamenii sint liberi sa se exprime, dar in realitate acesti oameni de rind sint liberi sa se exprime numai ce doresc guvernele capitaliste si oficialii lor sau, si mai précis, atit acestia cit si entitati ca facebook, Google sau Youtube, care urzesc zilnic planuri pentru limitarea posibilitatii noastre de exprimare si canalizarea acestei exprimari in directia dorita de ei….
Deci ‘free speech” nu mai este sub nici o forma “free”…ci avem in schimb un tip de eprimare impus de liderii si entitatile capitaliste care dramuiesc resursele noastre si ne controleaza modul de exprimare si continutul fiecarei fraze pe care o scoatem din gura.
Primul Amendament din Constitutia Americana care se refera la “free speech”, este doar o valva de refulare pusa in scena de cite ori doresc acesti “sfatuitori” ai nostri din taina…
Ceea ce este interesant, este faptul ca acolo unde nu exista oameni care sa asculte doleantele poporului, incep sa se construiasca frustrarile, nervozitatea si condamnarea cresc si poporul nu mai crede in sistem, fiind disperat de faptul ca nu este ascultat. Mai mult, acest popor frustrat reactioneaza si in acest moment se revolta impotriva sistemului capitalist in care nu mai cred, care nu ii asculta si nu ii lasa sa se exprime, ceea ce duc la o incetinire a dinamicii economice in mod voluntar si la gasirea de catre multi, de modalitati de valorificare neortodoxa a sistemului, dar legale, multi renuntind sa mai munceasca, mimind in bolnavi sau someri de meserie…
Punerea botnitei celor care se exprima liberi si au puncte de vedere neconforme cu ceea ce doresc cei ce conduc, nu face altceva decit sa aduca dezaprobarea marii majoritati, care gindeste ca si cei care se exprima, insa nu se pot exprima si primesc cu placere exprimarea libera a celor ce risca, toate aceste restrictii nu fac decit sa ofere putere de control Statului Mascat Capitalist(Deep State).
Ceea ce mizeriile care conduc la toate nivelele statului capitalist, considera ca fiind decizii “bine intentionate” cum ar fi :descurajarea rasismului, condamnarea violentei, denuntarea discriminarii si ura rasiala, datorita perversitatii, arata ca rezultatul final este acelasi si anume: intoleranta, indoctrinarea si infantilismul. Statul politienesc capitalist are in vedere cenzura, spionajul la nivelul cetateanului si disciplinarea prin forta a omului de rind. 
Privesc cu repulsie factorii de teama ai populatiei capitaliste si modul cum sint create si valorificati, Romania fiind inca la inceput in acest proces. In primul rind, teama oamenilor de a nu fi “incondeiati” in cardul de securitate sociala, sau Social Insurance Number, un card in care se oglindesc toate detaliile vietii personale, de familie si profesionale, datoriile bancare, modul cum s-a achitat o persoana de datoriile pe care le are si asa mai departe, DAR ACESTE INFORMATII DESPRE VIATA OMULUI DE RIND, ACESTA NU LE POATE VEDEA SI NU ARE ACCES LA ELE !
De ce? Pentru a fi raspindita teama ca ceva a fost scris in acest card si poate fi urmat de repercursiuni…. Un al doilea elment de represiune care disciplineaza fortat cetatenul care traieste in vest, este “istoria creditului”, evaluata de banci si din nou, LA CARE CETATENUL DE RAND NU ARE ACCES, TOCMAI PENTRU CA PRIN DECIZIILE BANCILOR SA IL PEDEPSEASCA DUPA DORINTA SI INTERESUL LOR, SA II OFERE IMPRUMUTURI ATIT CIT CONSIDERA ACESTE BANCI, FARA SA DEA EXPLICATII, pentru a-l face pe cetatean supus si respectuos fata de statul politienesc si institutiile lui….. V-am oferit numai doua dintre pirghiile majore de “disciplinare” si crearea umilintei la nivelul cetateanului de rind…
Mai poate fi vorba de exprimare libera sub aceste circumstante create de statul capitalist politienesc? Hai sa fim seriosi…..discutam de teroare si teama generalizata, fara nici o sansa ca cetateanul de rind sa se mai poata exprima intr-o societate si sistem teroriste, bazate in consum pe credit sin  pe munca reala si acumulari datorita ei si in respect fata de ea….
Asa se intimpla in realitate intr-un sistem care transforma oamenii liberi intr-o extensie a statului politienesc omnipotent, omnipresent si omnicunoscator al unei realitati create chiar de el….iar in final, observam cum se creaza ura si diviziunea sociala intre cetateni, care au ramas sa lupte intre ei fara sa gindeasca la adevaratul vinovat…sistemul capitalist prin exponenti lui perversi votati de popor, din pacate.
Unde se poate ajunge din acest punct? 
Daca cetatenii care traiesc in acest sistem capitalist terorist nu vor colabora in mod direct, nu se vor intelege in respect unul fata de altul si nu vor fi intr-o relatie amicala, agreind sau nu in respect unul fata de altul, lasind loc exprimarii opiniilor personale, indiferent de continutul lor, ne vom trezi in situatia unor cetateni fara nici un drept… niste roboti ghidonati de interesele unui grup in tot ceea ce fac si vorbesc. 
Romania este dominata de teama, inca inainte ca acesti capitalisti sa isi puna in scena in tara noastra intreg arsenalul de pirghii de intimidare si infricosare a unui popor caruia ii este frica sa se exprime si uraste sau ignora pe cei ce se exprima.
Capitalisti se pregatesc de ani de zile de revolte majore in fiecare tara, iar in SUA vedem cum s-a procedat la militarizarea politiei si la acoperirea pe fata a crimelor in strada ale politiei, iar aceasta politie nu va mai selecta ci va ataca oamenii de rind indiferent daca s-au exprimat liber sau nu, ei vor pune botnita chiar si celor ce vorbesc pe la colturi, vor incrimina si aresta orice le vine in cale, pentru a arata si exercita forta care le este oferita de statul capitalist criminal, vor construi mai multe puscarii private, pentru a intimida populatia si a face jocul corporatiilor care produc cu acesti puscariasi diferite subansamble si ansamble, iar daca va fi necesar pentru interesul unui grup de la conducere, vor introduce Legea Martiala si interzicerea iesirii in strada si deplasarii persoanelor dupa o anumita ora….si vom fi cu totii catalogati ca dusmani colectivi.
Nu uitati, guvernul din umbra nu este unul ales de popor, este ales de anumite forte politice care nu sint la vedere si corporatii, dar este  intretinut de cei care au fost alesi de popor si pe care il chinuie… 
Este nevoie ca poporul sa creeze sis a accepte competitia falsa a democratiei in fata urnelor in alegeri masluite in care s-a ajuns pe parcursul “democratiei” capitaliste, de la UN OM, UN VOT, la UN DOLAR(SAU EURO), UN VOT….???
Merita sa se mearga la vot in numele acestui tip de democratie capitalista a limitarii exprimarii si bataii de joc fata de cel ce plateste acest stat criminal capitalist, contribuabilul…???
Sa incepem sa gindim, pentru ca deocamdata timpul lucreaza in favoarea acestui grup de lichele… Cind dorim sa vina timpul nostru, daca ne este frica sa ne exprimam? Este timpul sa discutam unul cu altul, sa deschidem gurile, sa scriem si sa corespondam pe subiecte importante si nu circ ieftin de tip facebook, cu pisici, ciini, mincaruri si altele, daca vrem sa nu traim apocalipsa pe parcursul vietii noastre… Cea mai mare teama trebuie sa ne fie de teama insasi..!!!
 
Adrian Cosereanu
 
 
 
 
 
 

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


In urma cu citeva zile Mugur Isarescu,asa zisul Guvernator al BNR declara cu nonsalanta unui bolnav mental ca este ingrjorat de modul cum tinerii ii vor acoperii pensia lui de batrinete atunci cind va iesii din cimpul muncii.Poate ca era beat, dar pentru un Guvernator BNR, chiar si beat fiind nu este o scuza a spune asemena enormitati.Nu este nici prima si nici ultima prostie debitata de reputatul specialist bisnitar de la BNR ancorat la corabia chiorului.

Cum poate el crea imaginea muncii lui in cadrul BNR care a reprezentat si reprezinta o pirghie importanta in economia nationala,lovind in tineri?

Atit a facut el,incit sa nu aiba incredere in tineretul roman? Pai atunci de ce a stat acolo si de ce mai cere pensie daca nu crede in ei si in ceea ce a facut?

Merita el pensie dupa ca e a trimsi tineretul la cules capsuni pentru a acoperii gaurile produse in bugetele de familie de o guvernare a BNR falimentara?

Oare nu este el un produs al unui sistem(capitalist) care ne ignora si ne sfideaza chiar si prin declaratii de acest fel? Halal sistem !!