ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Pericolul mondial nu este capitalismul ca sistem, ci aceia care folosesc pârghiile socialismului pentru a încerca să arate funcționarea capitalismului, care de fapt nu mai exista.... Este America o țară capitalistă?

Pericolul mondial nu este capitalismul ca sistem, ci aceia care folosesc pârghiile socialismului pentru a încerca să arate funcționarea capitalismului, care de fapt nu mai exista.... Este America o țară capitalistă?

Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 
Citesc statisticile legate de participațiile la crearea PIB ului american, dar și distribuția cheltuielilor și cit reprezinta ele din PIB. Auzim mereu ca o țară este datoare, dar nu ni se spune cât din aceasta datorie a fost contractată de guvern, de la cine a contractat-o și prin intermediul căror pârghii financiare si in final care este datoria privata. 
Nu ni se spune ce procent din PIB îl reprezinta aceste cheltuieli defalcate....pentru a vedea cât de capitalistă este o societate sau cat de comunistă este societate care se dorește capitalistă. În "prospera" America, sectorul public consuma mai mult de 60% din valoarea PIB ului. Este cu mult mai mult decât consuma sectorul public din Franța, care este emblematica pentru un consum guvernamental enorm, dar americanii ii critică pe alții și ii numesc socialiști sau comuniști.... Este mai mult decât consuma sectorul public al unor tari pe care multi politicienei americani le numesc socialiste, cum ar fi tarile scandinave, pe care Marco Rubio, candidatul Republican la președenție, le numea socialiste și spunea ca America nu doreste acest tip de sistem socialist, iar cine dorește, sa plece în...Suedia. Dar după cum vedem preponderenta sint cheltuielile guvernamentale chiar la mama capitalismului...
Mergând mai departe, observam din statistici ca americanul mediu muncește peste 7 luni pe an pentru a finanța guvernul federal, statal sau local, pentru ca acest guvern sa aibă de unde cheltuii, ca doar este guvern capitalist...care in final nu explica omului de rând câte taxe ascunde și modul cum face contabilitatea.
Auzim de tarife crescute de Trump pentru a proteja economia americană și faptul ca tarifele suplimentare impuse la importul de produse chinezești în America va aduce la buget peste 50 de miliarde de dolari, dar omul de rând nu înțelege ca în situația economica falimentară a SUA, el și familia lui plătesc acești bani, pentru ca acești bani vor fi incluși în preț, în final părând un mecanism invizibil pentru clienți.
Mai există America pieței libere și în care preturile sa urmărească piața reala? Nici nu se mai pune problema. Rezervele Federale, banca centrala a SUA și după cum știm, privată și în mâinile familiei Rothschild, fixează prin politica acestei instituții, preturile de pe piață. În acest caz, despre ce economie capitalistă discutăm?
Trebuie sa înțelegem faptul ca toate uneltele băncilor centrale și evident ale Rezervelor Federale, printre care dobânzile pe termen scurt afectează profitul corporațiilor, cu are noi suntem în "afacere" de cand ne trezim de dimineață. Ganditi-va ca imediat dup ace ne trezim, bagam bani in buzunarul corporatiilor, fie cele de telefonie, fie de gaze, fie de apa, fie producatoare de energie electrica, alimente si asa mai departe. La fel, evaluarea bunurilor și a bogăției și sărăciei noastre este determinata de băncile centrale și fără discuție, prețul stocurilor, cu a căror fluctuații pozitive ni se ia fața în fiecare zi....
Acestea sunt aspecte prin intermediul cărora guvernele capitaliste doresc sa ne controleze cap-coada. Mai mult, vedem în acest moment lupta băncilor centrale de a cumpăra...stocuri de pe piața deschisa, cu bani tipariti, deci în final, influenteaza întreaga economie și buzunarele noastre prin bani tipăriti, fără a avea vreo legătură cu economia de piata sau cu cererea și oferta....aceste bănci centrale în final, stabilind prețul stocurilor.....Asa arată capitalismul promovat de guvernele capitaliste în cârdășie și corupție cu marile corporații.....?
Oare nu discutam de centralizare a economiei? Atunci, cum putem discuta de capitalism în economii asa zis capitaliste super centralizate și conduse de perverși, care pun mici pe mesele amărâților pentru a obține voturi și în final a-și bate joc de ei.....
Mergând mai departe, este firesc sa ne întrebăm de unde vin aceste subvenții pe care băncile naționale și fără discuție Rezervele Federale, le oferă cu generozitate acoliții lor. Din banii cui și cum mai putem discuta de economie de piață? Cine controlează și de ce, cererea și oferta?
Băncile centrale capitaliste își aroga dreptul ilegal în capitalism, de a păstra "monopolul" fluctuatiei valorii monedei și dobinzilor, iar Rezervele Federale prin intermediul guvernului federal furnizează peste 700 de miliarde de dolari în subvenții ascunse către mediul de afaceri corporatist...... Asa arată capitalismul.....la el acasa sic el care America il preda unor tari ca Romania, prin intermediul unor tilhari si tradatori de tara de gen Isarescu…
Guvernele la toate nivelele, în America și în tarile capitaliste, aleg învingătorii și perdanții în economiile lor și vedem acest lucru din deciziile legate de tarifele aplicate de Trump și clovni din jurul lui, care se fălesc cu credința lor în sistemul capitalist pe care l-au transformat în pârghii de îmbogățire proprii...
Guvernele capitaliste și cel american în mod special, promit rezolvarea problemei mpnopolurilor prin legea anti-trust prin legi si regularizari. Marile corporații au rămas în continuare imune...și nimic nu se intimpla, iar micile și mediile afaceri mor pe picioare....
Guvernele capitaliste falsifica sau “modifica” datele statistice economice, după baze de referință alese pentru a prostii mase mari de oameni. Atunci când PIB ul este ajustat, aceste guverne capitaliste iau în considerare creșterea datoriilor necesare pentru a finanța stimulentele oferite corporațiilor, în timp ce mediul si micul afacerist mor subit din lipsa de fonduri și "boicotati" de bănci,iar degenerarea sistemului capitalist merge cu mult mai departe. Minciuna, inselatoria și dezinformarea fiind atributele principale ale acestui sistem capitalist....
Începând din debutul anilor 80, atât America cit și alte guverne capitaliste au schimbat modul de calcul al inflației, șomajului și altor indicatori ai PIB ului, pentru ca totul sa sune frumos pentru cei ce o creștere sau scădere a unui indicator, poate sa pară o viata mai buna pentru el și familia lui.....
Situația sistemului de pensii este un dezastru, care a început în anii 90, cand "contabilii" guvernului au început sa refuze înregistrarea în contabilitate a miilor de miliarde de dolari din fondurile de pensii și cele medicale fara garantie, în permanenta creștere și falimentare în acest moment... Mai putem discuta de un sistem al pieței libere? Care piața și despre ce fel de libertate putem discuta?
Paradoxal, cand partenerii chinezi și americani numiți de guvernele celor doua tari, se întâlnesc, ei nu negociază niciodată pe fundalul pietei libere ci pur și simplu ei aleg care industrii trebuie sa funcționeze la parametri așteptați de conducerea tarii și care industrii vor fi falimentare. Pentru China este de înțeles, pentru ca discutăm de o economie centralizata și planificata, dar se poate numi acest sistem promovat de Trump și alți lideri vestici, ca fiind capitalist, în condițiile în care guvernul dictează ce departamente sa funcționeze în economie și care sa fie lăsate în voia sorții?
Xi Jinping își descrie țară ca fiind un "socialism cu caracter chinezesc", dar despre fătarnicii capitaliști americani, ce putem spune? Ce sistem promoveaza și aplica ei în economiile acestor țări asa zis dezvoltate?
Trump se bate cu pumnul în piept ca ar fi afacerist capitalist și nu fost bișnițar și speculant, dar el incorseteaza economia americana, prin politici și regularizari în domeniul împrumutului, volumului de cheltuieli și relațiilor comerciale, ceea ce arată ca ingerintele guvernului în deciderea mersului economiei, nu poate avea legătură cu capitalismul.....
America și țările capitaliste așa-zis dezvoltate, NU MAI AU NICI O LEGĂTURĂ CU CAPITALISMUL! 
Capitalismul actual se dovedește a fi un sistem cameleonic și prin pârghiile lui, la îndemâna unui grup de infractori, care îl fac sa zâmbească pe omul amarat care nu are ce pune în farfurie și este mințit zilnic...dar care se va trezi curind.
 
Adrian Cosereanu
 

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


In urma cu citeva zile Mugur Isarescu,asa zisul Guvernator al BNR declara cu nonsalanta unui bolnav mental ca este ingrjorat de modul cum tinerii ii vor acoperii pensia lui de batrinete atunci cind va iesii din cimpul muncii.Poate ca era beat, dar pentru un Guvernator BNR, chiar si beat fiind nu este o scuza a spune asemena enormitati.Nu este nici prima si nici ultima prostie debitata de reputatul specialist bisnitar de la BNR ancorat la corabia chiorului.

Cum poate el crea imaginea muncii lui in cadrul BNR care a reprezentat si reprezinta o pirghie importanta in economia nationala,lovind in tineri?

Atit a facut el,incit sa nu aiba incredere in tineretul roman? Pai atunci de ce a stat acolo si de ce mai cere pensie daca nu crede in ei si in ceea ce a facut?

Merita el pensie dupa ca e a trimsi tineretul la cules capsuni pentru a acoperii gaurile produse in bugetele de familie de o guvernare a BNR falimentara?

Oare nu este el un produs al unui sistem(capitalist) care ne ignora si ne sfideaza chiar si prin declaratii de acest fel? Halal sistem !!